מתכונים ישראל

דג לשבת – פילה ברוטב חריימה

דג לשבת – פילה ברוטב חריימה
[5 | 100% | 3]
דרג

מצרכים:

  • 7 חתיכות פילה של דג אמנון
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 5 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים , השיניים מקולפים ופרוסים
  • 1 פלפל ירוק וחריף חתוך לפרוסות דקות (ללא גרעינים)
  • 1 צרור עלי כוסברה, קצוצים דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף גדושה של מלח
  • 1/2 כוס שמן זית + 3 כפות

אופן ההכנה:

  1. יוצקים 3 כפות שמן זית בסיר רחב, כך שתחתית הסיר תהיה משומנת. מניחים את פרוסות העגבניות בשכבה אחת על תחתית הסיר. מפזרים על שכבת העגבניות את רצועות הפלפל האדום.
  2. מפזרים מעל העגבניות והפלפל האדום את טבעות הפלפל החריף, וכן את פרוסות השום.
  3. מניחים מעל הירקות את חתיכות פילה הדגים. מפזרים מעל חתיכות פילה האמנון את עלי הכוסברה הקצוצים.
  4. מוסיפים לקערה נפרדת 1/2 כוס שמן קנולה, כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח, ויוצקים חצי כוס מים. מערבבים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  5. יוצקים את הרוטב מעל הדגים. מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל במשך כ- 20 דקות, עד שהדגים מוכנים.
  6. מגישים לצד חלה טרייה.

בתאבון….

מתכונים שאולי תאהב

תגובות למתכון