מתכונים ישראל

פשטידת בשר "קוקו גושט"

פשטידת בשר "קוקו גושט"
טוב <<---------->> גרוע
דרג
60
זמן הכנה: 45 | זמן בישול: 35-45 | :מספר מנות 12 מנות

מצרכים למתכון (12 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה)
שמן קנולה – 7 » כפות – סה"כ (70 מ"ל)
בשר בקר טחון – 500 גרם
בצל – יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ דק
שום – 2 » שיניים, כתושות
ביצה – 5 » Large – סה"כ (295 גרם)
פטרוזיליה – 1/2 צרור – סה"כ (57 גרם), קצוצה
בצל ירוק – 4 » יחידות בינוניות – סה"כ (100 גרם), 4 גבעולים קצוצים
שמיר – 1/2 צרור – סה"כ (40 גרם), קצוץ
קמח לבן – 4 » כפות גדושות – סה"כ (100 גרם)
מלח – כפית שטוחה
פלפל שחור – כפית שטוחה
אבקת קארי – 1/4 כפית שטוחה – סה"כ (1 גרם)
כורכום – 1/2 כפית שטוחה
צ`ילי גרוס – 5 מ"ל, (כפית)
בהרט – 1/4 כפית שטוחה

 

1. מחממים שמן במחבת (3 כפות) ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל מאוד.
3. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה צבעו (תוך כדי טיגון רצוי למעוך את הבשר בעזרת מזלג למניעת גושים).
4. מוסיפים תבלינים, מערבבים, מכבים את הגז ומצננים.
5. בקערה נפרדת טורפים את הביצים.
6. מוסיפים לקערה את כל עשבי התיבול הקצוצים (בצל ירוק, פטרוזיליה, שמיר) ומערבבים.
7. מוסיפים את הבשר המטוגן ומערבבים.
8. מוסיפים 4 כפות קמח ומערבבים.
9. בסיר שטוח (טפלון) או במחבת שמתאים לתנור בקוטר 24-26 מחממים שמן (4 כפות).
10. מעבירים לסיר את הבלילה ומשטחים היטב.
11. מטגנים על אש בינונית כ- 2-3 דקות, מנמיכים להבה וממשיכים בטיגון כ-5 דקות נוספות.
12. מכסים את הסיר (או במכסה או בנייר כסף) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170-180 מעלות ל-15 דקות, מורידים את המכסה וממשיכים באפייה כ- 35-40 דקות נוספות עד השחמה.
13. בתיאבון 🙂

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה בתנור.

מתכונים שאולי תאהב

תגובות למתכון

הגב למתכון

האימייל לא יוצג באתר.

1 2 3 4 5