fbpx

אלפחורס טעימים שכולם אוהבים!

Recipe by
סגור לתגובות על אלפחורס טעימים שכולם אוהבים!
Prep: 20 |

מצרכים:

  • 300 גרם (½2 כוסות) קורנפלור300 גרם (½2 כוסות) קורנפלור
  • 200 גרם (½1 כוסות פחות כף)קמח מנופה200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח מנופה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 שקית אבקת אפייה1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה200 גרם חמאה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
  • 2 חלמונים2 חלמונים
  • 1 ביצה1 ביצה
  • 2 כפיות תמצית וניל2 כפיות תמצית וניל

למלית:

  • 250 גרם ריבת חלב250 גרם ריבת חלב
  • 50 גרם אבקת נוגט50 גרם אבקת נוגט
  • 100 גרםקוקוס טחון לציפוי 100 גרם קוקוס

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קורנפלור, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה בקערה.
  2. מקציפים חמאה עם סוכר, אבקת סוכר, ביצים ווניל במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית מאוד (לפחות 8 דקות ויותר).
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים בבת אחת. מערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת. עוטפים את הבצק בניילון נצמד. מצננים שעה לפחות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 4 מ”מ. קורצים עיגולים בבצק בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ-4-3 ס”מ ומניחים את העוגיות בתבנית.
  6. אופים 10-8 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות וצבען זהוב בהיר. מצננים היטב.
  7. מערבבים ריבת חלב עם אבקת נוגט.
  8. מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של הממרח. מצמידים בעדינות מעל עוגייה נוספת לקבלת סנדוויץ’, כך שהמלית תגיע עד השוליים. שמים את הקוקוס בקערה ומגלגלים את העוגיות כמו גלגל בשבבי קוקוס. שומרים בצנצנת אטומה.