fbpx

לזניה גבינות ופטריות מושלמת וקלה להכנה

Recipe by
סגור לתגובות על לזניה גבינות ופטריות מושלמת וקלה להכנה
60 דק'
Prep: 20 דק' | | Servings: 10-12

מצרכים:

  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 1 חבילת גבינה בולגרית “פיראוס”, חתוכה לקוביות
  • גבינה לבנה
  • חבילת פטריות
  • 2 ביצים
  • פתיתי גבינה

לרוטב:

  • 2 חבילות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • אורגנו לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה:

  1. מערבבים את חומרי הרוטב. מערבבים בנפרד את הגבינה לבנה והביצים לתערובת אחידה.
  2.  מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית בינונית ומניחים שכבה אחת של עלי לזניה, מעליה שופכים חצי מכמות הרוטב ומכסים בעוד שכבה של עלי לזניה. לאחר מכן מפזרים את קוביות הגבינה המלוחה ומניחים שכבה נוספת של עלי לזניה.
  3. בינהם שמים את הפטריות.
  4. יוצקים את תערובת הגבינה הלבנה, מניחים את השכבה האחרונה של עלי הבצק פסטה ויוצקים את החצי השני של הרוטב. ניתן לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל הרוטב.
  5.  מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה על חום בינוני או עד הזהבה.