fbpx

מרק פטריות

Recipe by
סגור לתגובות על מרק פטריות
35

מרכיבים:

3 אריזות מיקס של חוות השמפיניון
25 גרם חמאה
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כרישה – החלק הלבן קצוץ דק, החלק הירוק שלם, נקי
1 גזר קלוף, חצוי לאורכו
1 תפוח אדמה קלוף, חצוי
2 גבעולי סלרי שלמים
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 עלי דפנה
כ 6 כוסות מים, 1 כוס חלב או שמנת 10%
עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:
• בסיר בינוני מאדים את הבצל והכרישה בחמאה עד שמזהיבים.מוסיפים את השום והפטריות ומאדים קלות עד שמתרככות כ-5 דקות. מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומאדים 2 דקות נוספות.
• מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 35 דקות עד שהירקות רכים.
• נפטרים מהגזר, הסלרי, החלק הירוק של הכרשה ועלי הדפנה. מעבירים מחצית מתכולת הסיר ואת תפוח האדמה כולו למעבד מזון ומרסקים. מחזירים לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חלב ואם סמיך מידי מוסיפים מים. טועמים ומתקנים תיבול. להגשה מפזרים עירית קצוצה.