fbpx

מתכון לקרמבו ביתי

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון לקרמבו ביתי
50
| Servings: 10-20

לעוגיות:

  • ‎ 1 .5 כוסות קמח
  • ‎1 כפית אבקת אפייה
  • ‎1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • ‎125 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
  • ‎3 חלמונים

‎לקצף החלבונים:

  • ‎1/2 כוס מים (120 מ”ל)
  • ‎¼ 1 כוסות סוכר (250 גרם)
  • ‎3 חלבונים
  • ‎1 כפית תמצית וניל

ציפוי:

  • שוקולד או כל ממרח שתרצו..

 

מכינים את העוגיות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.

  1. במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  2. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק, ולרדד מעל הנייר). קורצים לעיגולים
  3. בעזרת חותכן מסולסל בקוטר 2 ס”מ בערך (לקרמבואים קטנים צריך רק 30 עוגיות. אם ישאר בצק.. הרווחתם).
    אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.

מכינים את הקצף ומזלפים:

  1. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121מעלות )זה לוקח 7 דקות בערך. עוד דרך לבדוק אם הגענו לטמפ’ הרצויה: מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים – כשהסירופ הופך לכדור צמיגי וגמיש כמו פלסטלינה למשחק בין האצבעות, מסירים מהאש).
  2. לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
  3. מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! זה חם!!!). ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד (לא רואים בסרטון).
  4. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים גבעה שמנמנה על כל עוגייה. מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
  5. בנתיים ממיסים שוקולד ומצננים מעט..
  6. מיד עם הוצאת הקרמבואים מהמקפיא טובלים אותם בקערת השוקולד והנה לכם מיני קרמבואים

המתכון הנפלא הזה הגיע אלינו מאלון שאול הנהדר!