fbpx

מתכון לקרפ צרפתי כשר לפסח

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון לקרפ צרפתי כשר לפסח
Prep: 30 דק' | | Servings: 4-6

 

 

קרפ צרפתי כשר לפסח!

 

מצרכים:

  • 6 ביצים
  • קצת יותר מ-1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 1/2 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  1. בקערה נטרוף ביצים, חלב ושמן. בקערה נוספת מנפים קמח,סוכר ומלח.מוסיפים לקמח שקדים טחונים ומערבבים. מוזגים את התערובת הנוזלית לקמח מוזגים לאט לאט תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד לחצי שעה.
  2. לאחר מכן, מחממים מחבת עם מעט שמן ומוזגים לתוכה מהתערובת. משטחים בעזרת ידית המחבת את התערובת ומטגנים קלות עד לקבלת בועות. הופכים בעזרת מרית לצד השני ושוב מטגנים קלות (עד לקבלת צבע זהבהב עדין).
  3. מוציאים את הקרפ ומניחים על צלחת ריקה וממשיכים בתהליך הכנת הקרפים את יתרת התערובת. יש לצנן את הקרפים ובינתיים אפשר להכין המילוי. ממיסים במיקרו שוקולד מריר/לבן ומניחים לצנון.
  4. מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר עד לקצף יציב. מוסיפים את השוקולד ומקציפים במהירות נמוכה עד לאחוד התערובת. חוצים דובדבנים לרבעים ומתחילים במלאכת מילוי הקרפים. לוקחים קרפ ובמרכזו מניחים כף גדושה של תערובת הקצפת והשוקולד ומפזרים מעט דובדבנים. סוגרים את הקרף ומגלגלים.

תודה רבה ללינוי בן שושן על המתכון הנהדר!