fbpx

סלט קינואה עם חצילים

Recipe by
סגור לתגובות על סלט קינואה עם חצילים
35 דק'
Prep: 35 דק' | | Servings: 4

מצרכים:

  • 2/3 כוס קינואה (110 גרם)
  • 1 חציל קטן
  • 1 עגבניה בשלה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 צרור נענע קצוצה (רק עלים)
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון סחוט
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות שקדים קלויים
  1. אופן ההכנה:
  2. מבשלים את הקינואה קערה קטנה עם כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ 15 דקות עד שכל המים נספגו.
  3. נותנים לקינואה להתקרר בזמן שמכינים את שאר המצרכים.
  4. מבשלים את השעועית בסיר קטן עם מים רותחים כ2 דקות, עד שמתקבל צבע ירוק, עד להתרככות.
  5. מוציאים מהמים למי קרח ואז חותכים לחתיכות באורך 4 ס”מ.
  6. מטגנים בשמן עמוק את החציל שחתוך לקוביות כ 3 דקות או עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  7. מערבבים בקערה את הקינואה עם החציל, השעועית ירוקה,העגבניות, הבצל הסגול ועשבי התיבול. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח. מפזרים שקדים קלויים ומגישים.

בתיאבון!