fbpx

סמוסה – עם חומוס, אפונה ותפוחי אדמה.

Recipe by
סגור לתגובות על סמוסה – עם חומוס, אפונה ותפוחי אדמה.
25-20

חומרים ל-16 סמוסות:
לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח
1/2 כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת (או 3 כפות שמן)
6 כפות מים
למלית:
20 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
1/4 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1/2 כוס אפונה חלוטה
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
1 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית אבקת קארי
1/2 כפית אבקת צ’ילי
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
לטיגון:
שמן עמוק

 

הכנה:

+ מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה לבצק אחיד. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
+ מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה.
+ מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
+ ממלאים ומעצבים: מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 2 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס”מ. מקפלים כל עיגול בצק לפי התמונות: תחילה מקפלים לשניים; לאחר מכן מקפלים את השליש התחתון פנימה וממשיכים לקפל לכיוון הקצה; מהדקים את הצדדים ליצירת משולש יציב; ממלאים את הקונוס בכף גדושה מלית ומהדקים את הפתח.
+ מטגנים ומגישים: מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסמוסות 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
+ מגישים חם עם יוגורט או סלט מיוגורט, מלפפונים וכוסברה.

סמוסה צעדים

קרדיט: על השולחן