fbpx

עוגת גבינה אפויה קלה להכנה

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת גבינה אפויה קלה להכנה
Prep: 60+ | | Servings: 8-12

 

 

 

 

עוגת גבינה אפויה שתעשה ריח מושלם בכל הבית

 

 

הבצק לפירורים:
250 ג` קמח  (2 כוסות פחות 3 כפות)
230 ג` חמאה  קרה חתוכה לקוביות
חלמון
1000 ג` אבקת סוכר (שקית)

 

מצרכים:

  • גבינת שמנת פילדלפיה 250 גרם
  • 200 מ”ל חלב
  • חמאה 50 גרם
  • קמח עוגה 60 גרם
  • קורנפלור 20 גרם
  • סוכר 120 גרם
  • 6 ביצים, חלמונים ולבנים מופרדים
  • 1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

צריכים מיקסר? מבצע מיוחד לגולשי מתכונים ישראל – 10% הנחה לקניית מוצרי חשמל למטבח בהזנת קוד קופון: KHAY5 

1. לעבד את כל המצרכים לבצק.

2. לחלק את הבצק ל 3/4 ו1/4, לשטח את הבצק בשתי תבניות משומנות, לאפות בסביבות 13 – 15 דקות, לצנן.

  1. הכינו תנור
    – מחממים תנור ל 160 מעלות
  2. שמים תבנית עם חצי גובה מים (ניצור אמבטיה שעליה תשב התבנית עם העוגה)
  3. תערובת גבינות
    – על אש קטנה הרתיחו את החלב לטמפרטורה חמה
    – הוסיפו את הגבינה והחמאה ומקציפים עד שהתערובת חלקה
  4. מקציפים תמצית וניל, חלמונים & סוכר 20 גרם עד שתערובת הופכת לאוורירית
  5. בלילת עוגה 4.
    – מערבבים את תערובת הגבינות ותערובת החלמונים
    – מנפים קמח ואת הקורנפלור
    – לערבב היטב עד שאין גושים
    – מניחים בצד
  6.  מרנג
    – חלבונים מקציפים עד קצף
    – להוסיף סוכר 100 גרם
    – מקציפים את מרקם אוורירי
  7. ערבוב העוגה
    –  להקציף את המרנג לתוך הבלילה בעדינות מקפלים לאט לאט.
  8.  אפייה
    – מרפדים תבנית 22 סנטימטר
  9. נשים מתחת פירורים
    – יוצקים את בלילת העוגה בהדרגה כדי לשחרר בועות אוויר
    – מניחים את התבנית ב”אמבטיה” שלנו.
  10. אופים 1 שעות ו20 דקות ב 160 מעלות
  11. אחרי שמוכן משאירים את דלת התנור כבוי ופתוחה כדי שיצא החום והעוגה תתייצב ממש..
  12. לפזר פירורים למעלה.

מגישים צונן 🙂