fbpx

מתכון עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים
Prep: 50 דק' | | Servings: 8

את עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים אף אחד לא ישכח!

 

תחתית עשיתי בראוניז נמוך:

  • 200 גרם שוקולד לבן, 75 גרם חמאה, 3 ביצים, חצי כוס סוכר, כוס קמח, שקית אבקת אפיה, וכפית תמצית וניל.

מכינים את התחתית:

  1. ממיסים את השוקולד הלבן עם החמאה על בן מרי ומקררים קצת,
    בנתיים מקציפים את הביצים והסוכר עד לתערובת טפוחה ובהירה, מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים עוד קצת ואז מקפלים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת , מעבירים לתבנית 24 ואופים ב 180 מעלות ל 30 דקות.

למוס:

  • 10 גרם גלטין
  • 50 גרם מים
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 3 מיכלים שמנת מתוקה (750מל)
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 250 גרם מסקרפונה

 

כפית תמצית וניל.

למוס:

  1. מרתיחים חצי מיכל של שמנת מתוקה ושופכים אותה על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס, מעבירים למקרר לשעה.
  2. אפשר בנתיים כבר להכין את הגלטין: מערבבים את הגלטין עם המים מערבבים ומניחים אותו בצד מינימום 20 דקות
  3. לאחר מכן מקציפים את השמנת המתוקה שנשארה עם השוקולד הלבן עד לקצפת רכה ויציבה, אחר כך ממיסים את הגלטין כמה שניות במיקרו ומערבבים אותו עם הגבינה הלבנה על מנת שיקשר לתערובת,
  4. מוסיפים את הגבינה הלבנה עם הגלטין ואת המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לתערובת יציבה.
    אני הוספתי גם תותים בדפנות זה מוסיף יופי וגובה כי זה נפח..

המתכון של אלון שאול האלוף!