fbpx

עוגת קרמל שוקולד כולל סרטון! קלה להכנה!

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת קרמל שוקולד כולל סרטון! קלה להכנה!
Prep: 60+ | | Servings: 8-12

 

מצרכים:

  • קמח 1 1/4 כוסות (160 גר ‘)
  • 1/4 כוס (30 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 מקל (110 גרם) חמאה קרה, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ביצה 1
  • 1-2 כפות מי קרח

קַרַמֵל

  • סוכר 1 1/2 כוסות (300 גרם)
  • מי 1/2 כוס (100 גרם)
  • 1/2 כוס (120 גרם) שמנת מתוקה
  • 5 כפות (70 גרם) חמאה לא מלוחה
  • 1 כפית מלח

גנאש שוקולד

  • 1/2 כוס (120 גרם) שמנת מתוקה
  • 4 עוז (120 גרם) שוקולד מריר, קצוץ

לקישוט

  • מלח ים

אופון ההכנה:

  1. מכינים את הבצק המתוק. קמח לערבב בקערה גדולה עם שקדים טחונים, אבקת קקאו, סוכר ומלח.
  2.  שלבו פנימה חמאה לתערובת הקמח, באמצעות בלנדר, מזלג או מעבד, עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים מים ולשלב לכדי בצק. עוטפים אותו בפלסטיק, ללוש לאט לכדי צורת דיסק ושומרים במקרר במשך 30 דקות לפחות או למשך הלילה.
  3. על משטח מקומח או על ניילון נצמד לגלגל את הבצק לעיגול שקצוותיו יעלו מעט מהדפנות. הרם את הבצק  ומניחים אותו על מחבת טארט משומנת. הסר את הקצוות ומכניסים למקרר ל 30 דקות לפני האפייה.
  4. לדקור את הבצק במזלג, מרפדים בנייר אפייה על הבצק. מלא עם שעועית יבשה, אורז או משקולות פאי.(כמו בסרטון).
  5.  אופים במשך 15 דקות ב שחומם מראש ל180 מעלות בתנור. הסר את המשקולות ואת נייר האפיה. החזר אל התנור למשך 10 עד 15 דקות נוספות. אפשר להתקרר לפני הסרת מהמחבת טארט.
  6. מכינים את הקרמל. מניחים את הסוכר והמים בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא ערבוב עד שהסוכר נמס ומקבל צבע קרמל.
  7.  הסר את הסיר מהאש ומוסיפים את השמנת. זה יבעבע קצת.
  8.  מבשלים כ 1 או 2 דקות תוך בחישה מתמדת בכף עץ עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש ומוסיפים חמאה ומלח. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
  9.  תנו לקרמל להתקרר מעט ושופכים על הבצק שוקולד. מכניסים למקרר למשך כ 4-5 שעות.
  10. מכינים את הגנאש שוקולד. מחממים את השמנת בסיר קטן. כאשר שמנת רק מתחילה לרתוח בקצוות, ומסירים מהאש ויוצקים על השוקולד הקצוץ. תנו לו לשבת דקה אחת ואז מערבבים עד שהתערובת חלקה.
  11.  יוצקים את הגנאש שוקולד מעל קרמל. מורחים את זה באופן שווה ושומרים במקרר במשך 2-3 שעות אחר לפני ההגשה. אפשר לפזר פתיתי מלח ים ומגישים.

 

בתאבון!

קרדיט תורגם מ https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto