fbpx

מתכון קינוחי כוסות טריקולד – מרי כוגן

Recipe by
סגור לתגובות על מתכון קינוחי כוסות טריקולד – מרי כוגן
Prep: 60 דק' | | Servings: 10

המתכון נלקח מדף הפייסבוק של מרי כוגן האלופה!

 

 

  1. להמיס 300 גרם מטבעות שוקולד לבן עם 150 מ״ל שמנת מתוקה במיקרו בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה .
  2. להמיס 250 מטבעות שוקולד חלב עם 200 מ״ל שמנת מתוקה באותו אופן .
  3. להמיס בפולסים קצרים במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. להמיס 200 גרם שוקולד מריר עם 200 מ״ל שמנת מתוקה באופן הנ״ל
  5. ממליצה לכל תערובת של שוקולד להשתמש בכד מדידה כדי להקל על שפיכת המסה.
  6. להניח בכוס 4 כפיות שטוחות של ג’לטין עם 10 כפיות של חלב לערבב טוב ולהשרות בצד למשך 20 דקות , לאחר מכן להכניס למיקרו להמיס 30 שניות לערבב טוב , לחלק את כמות הג׳לטין לשניים , לתערובת של השוקולד הלבן יש צורך ביותר תערובת ג’לטין כך שחצי תערובת אחד נשפוך לתערובת של השוקולד הלבן , את החצי השני נחלק שוב לשניים נערבב חצי תערובת ג’לטין עם המריר והשני עם השוקולד חלב( מקווה שהייתי ברורה בשלב הזה חחח ) , בכל תערובת יש לבצע את התהליך הבא לקחת מעט מן השוקולד להכניס לג׳לטין המומס לערבב וכך לפחות במשך שלוש פעמים עד שהגלטין מאבד מעט מהחום , לאחר מכן להכניס לכל קערת שוקולד ולערבב , כמו כן יש להקציף 500 מל שמנת צמחית עד לקבלת מסה יחסית נפוחה אבל שתהיה מימית ופחות יציבה מקצפות לזילוף , גם את המסה הזאת יש לחלק לשלוש באופן שווה, לערבב עם כל תערובת בנפרד של שוקולד.
  7. לקחת כוסות מרטיני, לשפוך ראשית את השוקולד החלב, להקפיא לעשר דקות עד להתייצבות , לאחר מכן תערובת שוקולד לבן, הקפאה לעשרים דקות , תערובת שוקולד לבן צריכה יותר הקפאה, האחרונה שכבה של שוקולד מריר, לאחסן בהקפאה.
  8. במידה ורוצים את הכוסות מרטיני מקושטות בקצה, אז טרם המילוי של המוס, לקחת את הקצה של הכוס לטבול מעט בשוקולד מומס ולאחר מכן לטבול בשוקולד טחון