fbpx

טארט אגוזים וסוכר חום

Recipe by
סגור לתגובות על טארט אגוזים וסוכר חום
15
Prep: 30 | Cook: 20

תבנית טארט מלבנית מתפרקת או אינגליש קייק חד-פעמית נמוכה בגודל 8×27 ס”מ:

לקלתית:

  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון

למלית:

  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 75 גרם (1/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים גדולות (L)
  • 120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס אגוזים (מלך, פקאן, קשיו, צנוברים) קלויים קלות

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 13×35 ס”מ. מרפדים את תחתית
    ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. אם מכינים בתבנית
    חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית.
  3. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפ’ ל-150 מעלות.
  6. מכינים את המלית ואופים: מערבבים שני סוגי סוכר, ביצים, שמנת מתוקה ותמצית וניל בקערה.
  7. מוסיפים חמאה מומסת ואגוזים ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומחליקים.
  8. אופים כ-30 דקות עד הזהבה קלה והתייצבות. מגישים חמים.
  9. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 10 ימים.
  • *במקום תערובת האגוזים משתמשים בתערובת של שקדים, אגוזי מקדמיה וברזיל קלויים קלות וקצוצים גס.