fbpx

פאי תפוחים קל להכנה

Recipe by
סגור לתגובות על פאי תפוחים קל להכנה
60+-
| Servings: 12+

בצק פריך

  • 1 חב’ בצק פריך מוכן

או מתכון לבצק פריך:

  • 300 ג’ קמח
  • 200 ג’ חמאה
  • 100 ג’ סוכר
  • 1 ביצה או 2 חלמונים
  • קורט מלח
  1. שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
  2. מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצר גוש של בצק. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.
  3. לפני הרידוד לפזר מעט קמח על משטח העבודה.

למלית התפוחים:

  • 4 תפוחים
  • 3 כפות סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • 25 ג’ חמאה
  • 5-6 כפות ריבה

 

לפיזור על העוגיות:

  • קערית נפרדת – כף ריבה מהולה בכף מים
  • קערית נוספת – 3 כפות סוכר חום+חצי כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

צריכים מיקסר? מבצע מיוחד לגולשי מתכונים ישראל – 10% הנחה לקניית מוצרי חשמל למטבח בהזנת קוד קופון: KHAY5 

  1. מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים.
  2. מחממים במחבת החמאה, סוכר וקינמון ומערבבים עד לקבלת נוזל סמיך.
  3. מוסיפים התפוחים, מערבבים ונותנים לזה להתבשל כחמש עשר דקות על אש נמוכה עד שהתפוחים משחימים. (לא צריך יותר מעשר דקות.).
  4. מרדדים בצק פריך לעלה דק. מורחים שכבת ריבה ומפזרים מעל את התפוחים.
  5. את החצי השני של הבצק הפריך מרדדים לעלה ופורסים לפסים ישרים.
  6. על הבצק יוצרים פסים של שתי וערב.
  7. אחרי שהפסים מוכנים, מוהלים בקערית כף ריבה עם כף מים ומורחים בעדינות עם מברשת את הפסים.
  8. מערבבים 2 סוכר חום עם חצי כפית קינמון ומפזרים מעל הריבה.
  9. קורצים עיגולים ומעבירים לדף אפיה משומן בתבנית אפיה משומנת.
  10. אופים ב-180 מעלות כעשר דקות- רבע שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.

בתאבון!