fbpx

בראוניז שוקולד עם קרם גבינה – כולל סרטון

Recipe by
סגור לתגובות על בראוניז שוקולד עם קרם גבינה – כולל סרטון
40+-
| Servings: 12


 

מצרכים:

לתערובת הבראוניז:

  • 2/3 כוס חמאה ( 150 גרם )
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2/3 כוס סוכר ( 135 גרם )
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס אספרסו ( 50 מ”ל )
  • 1 כפית תמצית וניל ( 5 גרם )
  • 1/2 כפית ( 2 גרם ) תמצית שקדים (ניתן להשיג בכל סופר)
  • 3 כפות (24 גרם) אבקת קקאו (אפשר לא ממותקת*)
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 1 כפית (4 גרם) אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח (2 גרם)

מצרכים לתערובת הקרם גבינה:

  • 350 גרם גבינת שמנת
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 ביצים
  • גרידת קליפה מתפוז
  • 3 כפות (45 מ”ל) מיץ תפוז

אופן ההכנה:

  1. חממו תנור מראש 180 מעלות, שמנו תבנית 24X35 ס”מ והניחו נייר אפיה.
  2. ערבבו את גבינת השמנת עד למרקם אחיד חלק, ערבבו בפנים את הסוכר, הגרידה והמיץ תפוזים. שברו ביצה ושפכו פנימה, הניחו בצד.
  3. בקערה, שפכו את הקמח, אבקת הקקאו, סודה לשתיה והמלח.
  4. המיסו את השוקולד והחמאה בחום נמוך (אפשר בבן מארי), ערבבו עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. הסירו מהחום ושפכו פנימה את הסוכר תוך כדי ערבוב.
  5. הוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם וערבבו היטב, הוסיפו את האספרסו, תמצית השקדים ותמצית הוניל.
  6. הוסיפו בהדרגה את הקמח עד למרקם אחיד.
  7. שפכו לתבנית את תערובת השוקולד והחמאה שלנו ולשטח היטב, שמרו בצד 3/4 כוס לשימוש אחרי זה לקרם שלנו.
  8. שפכו את קרם הגבינה מעל ושטחו.
  9. הוסיפו נקודות שוות על הקרם (כמו בסרטון!). בעזרת סכין צרו צורות כפי שתרצו!
  10. הכניסו לתנור כ25-30 דקות עד התייצבות, הוציאו והניחו בצד להתקרר לגמרי. הכניסו למקרר למספר שעות (עדיף ללילה שלם).
  11. חתכו לקוביות עם סכין חמה.
  • *מי שלא אוהב תפוז אפשר לוותר על הגרידה מיץ התפוזים.

בתאבון!!