מצרכים:
לתערובת הבראוניז:
- 2/3 כוס חמאה ( 150 גרם )
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2/3 כוס סוכר ( 135 גרם )
- 4 ביצים
- 1/4 כוס אספרסו ( 50 מ”ל )
- 1 כפית תמצית וניל ( 5 גרם )
- 1/2 כפית ( 2 גרם ) תמצית שקדים (ניתן להשיג בכל סופר)
- 3 כפות (24 גרם) אבקת קקאו (אפשר לא ממותקת*)
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- 1 כפית (4 גרם) אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח (2 גרם)
מצרכים לתערובת הקרם גבינה:
- 350 גרם גבינת שמנת
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1 ביצים
- גרידת קליפה מתפוז
- 3 כפות (45 מ”ל) מיץ תפוז
אופן ההכנה:
- חממו תנור מראש 180 מעלות, שמנו תבנית 24X35 ס”מ והניחו נייר אפיה.
- ערבבו את גבינת השמנת עד למרקם אחיד חלק, ערבבו בפנים את הסוכר, הגרידה והמיץ תפוזים. שברו ביצה ושפכו פנימה, הניחו בצד.
- בקערה, שפכו את הקמח, אבקת הקקאו, סודה לשתיה והמלח.
- המיסו את השוקולד והחמאה בחום נמוך (אפשר בבן מארי), ערבבו עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. הסירו מהחום ושפכו פנימה את הסוכר תוך כדי ערבוב.
- הוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם וערבבו היטב, הוסיפו את האספרסו, תמצית השקדים ותמצית הוניל.
- הוסיפו בהדרגה את הקמח עד למרקם אחיד.
- שפכו לתבנית את תערובת השוקולד והחמאה שלנו ולשטח היטב, שמרו בצד 3/4 כוס לשימוש אחרי זה לקרם שלנו.
- שפכו את קרם הגבינה מעל ושטחו.
- הוסיפו נקודות שוות על הקרם (כמו בסרטון!). בעזרת סכין צרו צורות כפי שתרצו!
- הכניסו לתנור כ25-30 דקות עד התייצבות, הוציאו והניחו בצד להתקרר לגמרי. הכניסו למקרר למספר שעות (עדיף ללילה שלם).
- חתכו לקוביות עם סכין חמה.
- *מי שלא אוהב תפוז אפשר לוותר על הגרידה מיץ התפוזים.
בתאבון!!