מצרכים:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני חתוך
- 2 שיני שום מרוסקות
- 1 גמבה בינונית, חתוכה
- 2 קופסאות שימורים עגבניות חתוכות ( 800 גרם סה”כ ) (אפשר גם שאתם הכנתם).
- 2 כפות רסק עגבניות (30 גרם)
- 1 כפית אבקת צ’ילי
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה
- צ’ילי גרוס מעט
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל
- 6 ביצים
- פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה:
- חממו את שמת הזית בסיר /מחבת המתאימה לשקשוקה בחום בינוני. הויספו את הבצל ובשלו כ-5 דקות עד עד שהבצל מתרכך. הוסיפו את השום וערבבו.
- הוסיפו את הגמבה החתוכה שלנו וערבבו כ5-7 דקות.
- שפכו פנימה את רסק העגבניות והעגבניות החתוכות, שפכו את כל התבלינים והסוכר. הוסיפו את המלח והפלפל ואפשרו להסמיך ולהצטמצם מעט על להבה נמוכה כ10-15 דקות לפחות. המליחו והוסיפו צ’ילי לפי טעמכם, יותר צ’ילי יעשה את השקשוקה יותר פיקנטית.
- עשו חורים קטנים בעגבניות שלנו במחבת ושברו פנימה את הביצים, 5 מסביב ואחת באמצע, כסו ובשלו עוד 10-15 דקות עד שהביצים מוכנות.
בתאבון!!
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“