איך מכינים אורז מושלם?
- רוחצים את האורז 3 פעמים.
- משרים את האורז במים כשעה (לא חובה- אבל עושה פלאים).
- שופכים לסיר כוס ורבע של מים, חצי כפית מלח וחצי כף שמן על כל כוס אורז ומביאים את המים לרתיחה.
- מכניסים את האורז למים הרותחים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה נוספת.
- מנמיכים לאש קטנה, ושמים מכסה לסיר עטוף במגבת במשך 20 דקות עד להכנת האורז.
- מערבבים את האורז עם מזלג כדי להפריד אותו אחד אחד, מגישים ובתאבון.
- ניתן לשדרג את האורז עם בצל (אחד גדול) קצוץ ומטוגן שמוסיפים לאורז לאחר הבישול.
מתכונים מומלצים שאפשר להכין עם אורז
המתכון להכנת אורז לבן מדויק שיוצא אחד אחד, נכתב בהשראת רחל דלומי (סבתא רחל), והאורז הלבן העיראקי המפורסם שלה, שתמיד נמצא על השולחן כתוספת חובה בכל ארוחה.
אחרי שהבנו איך להכין אורז, הגיע הזמן לדעת עליו קצת יותר.
מה זה אורז?
אורז מלווה אותנו ביום יום כמעט בכל ארוחה. זהו מאכל נפוץ, שהכנתו קלה ואינה דורשת כמעט מאמץ. היום אין כמעט אדם שלא יודע איך מכינים אורז, מה תהליך הכנת אורז ואיזה מנות כדאי להגיש לצד האורז.
אבל מה שהרבה לא יודעים הוא מאיפה בכלל מגיע אלינו האורז, ומה המקור שלו ולכן החלטנו במתכונים ישראל לעשות לכם סדר בראש ולסכם את הכל בצורה קלילה.
אורז, (Oryza Sativa) זהו דגן עמילני שמופק מסוג של דשא (ממשפחת ה-Poaceae) ומאכיל כמחצית מאוכלוסיית העולם. כ-95% מיבול האורז בעולם משמש לאכילה ומקור מזון לבני אדם. כמו שראיתם במתכון איך להכין אורז קלאסי על ידי הרתחה במים, ניתן גם לטחון אותו לקמח, לטגן ולאפות אותו. בנוסף, האורז נאכל לבד או כתוספת במגוון של מרקים או לצד תבשילים במטבחים שונים ברחבי העולם. ישנם מוצרים נוספים שבהם משתמשים באורז כגון דגני בוקר, חטיפים, פרכיות, משקאות אלכוהולים, אטריות ועוד.
תיאור פיזי של האורז
צמח האורז הוא סוג של דשא שצומח אחת לשנה ומגיע לגובה של כ-1,200 ס”מ. עלי האורז ארוכים ומכווצים יחד על גבעולים חלולים. שורשי האורז לרוב מתפשטים על תא שטח רחב ופריחת האורז מורכבת מקוצים שעליהם נמצאים הפרחים שנושאים את גרגירי האורז. קיימים סוגים רבים של צמחי אורז ולכל אחד תכונות שונות המשפיעות על טיב האורז, כמות, גודל ועוד.
בשנת 1960, ניסו מדענים להילחם באיום הרעב העולמי ובכך המציאו זני אורז משופרים שיכולים לגדול בתנאים קשים יותר, לפתח עמידות במחלות תבואה ולייצר כמות מוגברת של דגני אורז.
מה מקור האורז?
הכנת אורז כפי שאנו מכירים היום עברה גלגולים רבים לאורך השנים. יש המון עדויות מתרבויות שונות בעולם כמו סין, הודו ודרום מזרח אסיה. אבל העדויות המוקדמות ביותר מגיעות ממרכז ומזרח סין בין השנים 5000-7000 לפני הספירה. כיום יותר מ90% מהאורז
אפשר להכין עם אורז, קינוחים, מנות ראשונות , בשאר, חלבי , פרווה וטיבעוני.
אפשר לחפש עוד מתכונים בקבוצת הפייסבוק שלנו מתכון ביתי