מתכונים ישראל

בקלאווה ביתית

בקלאווה ביתית

מצרכים –

  • חבילת בצק פילאס להפשיר לילה במקרר
  • כוס פיסטוקים קצוצים קטן
  • כוס אגוזי מלך קצוצים קטן או בוטנים
  • חצי כוס סוכר
  • כפית קינמון
    לערבב את חומרי המלית ולהניח בצד.
    לסירופ:
  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • כף לימון סחוט
  • טיפה מי ורדים

אופן הכנה – 

  • לחלק את הבצק ל 3 חלקים בגודל התבנית .
  • לרסס בספריי שמן את התבנית ולהניח נייר אפייה.
  • להניח חלק ראשון של הבצק, לרסס ספריי שמן .
  • חצי מכמות המלית לפזר על הבצק..
  • נניח חלק שני של הבצק, נרסס ספריי שמן.
  • נניח את שאר המלית .
  • ומעל את החלק ה 3 של הבצק..
  • כעת נחתוך פסים לאורך ובאלכסון לצורת מעויינים.
  • נבריש בשמן או ספריי שמן.
  • נכניס לתנור בחום 180 מעלות מדף 2 מלמעלה .
  • בינתיים נבשל את הסירופ עד להמסת הסוכר ונצנן לטמפ' החדר ! .
  • כשהבקלאווה מוכנה נמזוג את הסירופ לאט על כל המשטח .

בתיאבוןן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

1 2 3 4 5

מתכונים ישראל