מתכונים ישראל

עיקריות

פיצה-פיתה קשת בענן של אופירה הלן

חלבי
קצר כמות: 6-8

ארוחת ערב מושלמת לילדים פיצה-פיתה קשת בענן 🌈🌈🌈 של @ofira elen האלופה!

מצרכים:

  • פיתות – חצויות לשתיים (להפריד בין שני קירות הפיתה כמו בתמונה, מכל פיתה יוצא שני פיצות)
  • גבינה צהובה (אפשר גבינה מגורדת)
  • כדורי מוצרלה שיהיו העננים שלנו בקשת וענן
  • קטשופ או רסק עגבניות לפיצה
  • גמבות ב3 צבעים או כל ירק שתרצו

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הפיתות לשתיים
  2. שמים כף רסק או קשטופ מעל
  3. מפזרים את הגבינה הצהובה
  4. חותכים את הגמבה לרצועות דקות (כמו בתמונה)
  5. מניחים את הגמבות החתוכות כמו צבעי הקשת
  6. בצדדים שמים את כדורי המוצרלה כמו עננים
  7. מכניסים לתמור בחום של 170 מעלות בערך רבע שעה או עד שראוים שמוכן (הגבינה נמסה)

בתאבון!

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד

חלבי
בינוני כמות: 8-12

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד של אילנה לוי האלופה

זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.💜

מצרכים לבצק:

  • חצי ק"ג קמח (3.5 כוסות)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח.


ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.💜

מצרכים למילוי:

  • 1 חב' עלי תרד שטופים וקצוצים.
  • 150 גר' גבינת פטה
  • 100 גר' גבינת חמד
  • 200 גר' גבינה בולגרית
  • 100 גר' גבינה צהובה.

אופן ההכנה:

  1. לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
  2. אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
  3. על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  4. לסגור היטב בצביטות.💜
  5. לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
  6. בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
  7. מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.

בורקס טורקי ממש כמו בורקס ״גדרה״

חלבי
בינוני כמות: 4

בורקס טורקי🧀🍃
עוד מעדן שאי אפשר בלעדיו מסורת של שנים הוא מככב בשולחן החג שלי ואני קוראת לו👇🏻
״בורקס גדרה״ של דבורה אוזנה הנפלאה!

 

מצרכים:

  • בצק עלים מוכן דל שומן /רגיל
  • שתי חבילות תרד במישקל 400 גרם כל אחת
  • 100 גרם גבינה צפתית קוביות
  • 100 גרם קשקבל מגורדת
  • שלוש כפות ריקוטה
  • שבבי בצל מטוגן/בצל ירוק
  • מלח פילפל איגוז מוסקט
  • חמישים גרם חמאה
  • אופן הכנה
  • מפשירים את הבצק עלים במקרר לילה קודם
  • מטגנים קלות את התרד עם שביי בצל /בצל ירוק

מצננים

  1. שמים בקערה נוספת את שאר המרכיבים
  2. מוסיפים את התרד מתקנים טעמים
  3. מרדדים קלות את הבצק עלים מניחים בקצה לרוחב מגלגלים שני סיבובים ומכים את הצורה או שבלול מה שתרצו
  4. מברישים בביצה בוזקים שומשום לא חובה
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 25 דקות בתה האמצעי

קציצות דגים ברוטב אדום

פרווה
בינוני כמות: 4-8

לקציצות הדגים:

  • סלמון טחון
  • פיטרוזיליה. בצל. שום- בסלייסר הכי קצוץ שאפשר
  • ביצה
  • פירורי לחם
  • פפריקה. מרק עוף. וכורכום

לרוטב.

  • שמן
  • גמבה אדומה רצועות
  • ראש שום מקולף ומפורק
  • פלפלים יבשים מתוק /חריף
  • 4 עגבניות – 3 גרדתי ו1 חתכתי לפרוסות
  • 1 גזר חתכתי דק דק

 

אופן ההכנה:

  1. שמים שמן במחבת עם כל הירקות, מוסיפים מלח, פלפל שחור וכורכום וחצי כוס מים בערך
  2. בכוס שמה כף פפריקה גדוש ועוד כפית פפריקה גרוסה גס, פותחת טוב טוב בשמן
  3. מסדרת את הדגים והקציצות דגים בסיר, ועם כף שופכת מעל כל דג וקציצה מהשמן עם הפפריקה.
  4. מפזרת צרור כוסברה מעל הכל
  5. לבשל הכל בערך 25 דק

קרדיט למתכון הנפלא לנירית המדהימה! בקרו בדף האינטגרם שלה

מתכון לשיפודי עוף בטריאקי קל להכנה של ירון ידעי

בשרי
בינוני כמות: 8

שיפודי חזה עוף בטריאקי של ירון ידעי


מצרכים שיפודי חזה עוף בטריאקי :

  • 1 קג' חזה עוף/פרגיות
  • חצי כוס סילאן
  • חצי כוס צ'ילי מתוק
  • חצי כוס טריאקי
  • 4 כפות שמן סויה (לא חובה)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • שיפודי עץ.

אופן ההכנה של שיפודי העוף ברוטב טריאקי:

  1. לחתוך את העוף לקוביות.
  2. לערבב בקערה את כל מצרכי המרינדה.
  3. להוסיף את חזה העוף למרינדה.
  4. להניח במקרר לספיגת טעמים מינימום חצי שעה .
  5. לשפד בשיפודי עץ לא להעמיס. ולשמור את המרינדה שנותרה להברשה על השיפודים במהלך הצלייה
  6. לחמם מחבת פסים משומנת . או תנור במצב גריל.
  7. לצרוב את השיפודים מכל צד למשך 2 דקות
  8. מידי פעם להבריש את העוף במרינדה שנותרה .

מתכון לדולמה פיאז (בצל ממולא בסגנון פרסי) טליה צימברג

בשרי
מעל שעה כמות: סיר שלם

כל כך הרבה סוגים של דולמה והכי אהוב עליי זה הבצל הממולא❤️
למי שלא יודע ולא מכיר, אני גרה בישוב קטן ולפעמים אין מה לעשות צריך לאלתר כי חסר מצרכים במכולת
עכשיו, תוסיפו לזה פסח🤦‍♀️
אז יצרתי גרסה משלי, מאולתרת אבל מה? העיקר שיצאה טעימה וחמה!

מצרכים

  • 2 לימונים פרסים לבנים סדוקים
  • 5 בצלים סגולים או לבנים
  • 1/4 שקית חומוסים של סנפרוסט
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס מיץ רימונים
  • 1 כפית מרק בצל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אורז פרסי או עגול
  • 1 עגבנייה מגורדת
  • מלח פלפל כמון

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הבצלים שוטפים וחותכים פס בצד אחד עד אמצע הבצל, שמים את כל הבצלים עם הפס במים רותחים ל20 דק בערך, אח"כ מקלפים שכבה שכבה בזהירות.
  2. בזמן הזה שוטפים את האורז עד שהמים שקופים ומשאירים בתוך המים עד שנצטרך אותם.
  3. מטגנים את הקוביות בצל עד שמזהיבים ושמים בקערה שיתקרר.
  4. עושים תערובת של בשר, האורז ללא המים, בצל מטוגן, שום, 1 כף כמון, מלח פלפל ונותנים לזה לנוח קצת.
  5. לוקחים סוטאז' ומטגנים עליו את הבפנים של הבצלים שקילפנו (שאי אפשר למלא אותם), חתוכים לקוביות. אחרי שהבצל מזהיב, מוסיפים את העגבנייה והחומוס. מבשלים כמה דקות ואז מוסיפים 1/4 כוס מים ומכבים את האש.
  6. מתחילים למלא את הבצלים, מסדרים יפה בסוטאז' ומוסיפים את הלימון הפרסי.
    מפעילים חזרה את האש. מערבבים בקערה מיץ רימונים, מרק בצל, מלח, טיפה כמון וכוס מים.
  7. שופכים את כל זה על הבצלים, זה צריך להגיע טיפה מעל לחצי גובה הבצלים אם לא אז תוסיפו עוד קצת מים. מכסים ומביאים לרתיחה ואז מבשלים סגור במשך כ40 דק עד שעה על חום בינוני.נושה ג'אן🤭

מאפינס זיתים וגבינה- מורן תורג'מן

חלבי
30 דקות כמות: 12

מרכיבים:

  • 3 ביצים
  • קופסאת קוטג׳
  • חצי כוס שמן
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • כוס קמח תופח או כוס רגילה עם אבקת אפייה
  • זיתים חתוכים

הוראות הכנה:

  1. בקערה לטרוף 3 ביצים
  2. להוסיף קופסאת קוטג', חצי כוס שמן, 200 גרם גבינה צהובה מגורדת, כוס קמח תופח או רגיל עם כפית אבקת אפייה, מלח ופלפל לבן וזיתים חתוכים
  3. לערבב הכל היטב ולשים בתבנית שקעים משומנת כף מלאה מהתערובת ומפזרים מעל שומשום.
  4. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך ולטרוףףףף!!!!

עוף עם ארטישוק לימון כבוש וזיתים של דורית אלישע

בשרי
שעתיים כמות: 6-12

מרכיבים

  • 1 קופסא זיתים ללא חרצנים
  • שקית ארטישוק קפוא
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל סגול
  • 3 שיני שום קצוץ
  • חלקי עוף
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
  • לימון כבוש
  • מלח, פלפל, כפית פפריקה, כורכום.

אופן ההכנה

  1. להרתיח ולסנן 3 פעמים את הזיתים .
  2. את הארטישוק להשרות במים רותחים ולימון סחוט.
  3. למשך 20 דקות לחתוך ל-4.
  4. בסוטז לטגן עם 3 כפות שמן.
  5. את חלקי העוף ולהניח על נייר סופג .
  6. לטגן בצל סגול חתוך לרצועות עם 3 שיני שום קצוץ .
  7. להוסיף פטרוזיליה וכוסברה קצוצים פלחי לימון כבוש .
  8. לתבל מלח פלפל כורכום פפריקה מתוקה להוסיף את העוף הארטישוק והזיתים .
  9. 3 כוסות מים רותחים להנמיך להבה לעוד שעה ורבע בישול. .

קובה אורז לפסח של אילנה קניג

בשרי
בינוני כמות: 80 יח׳

🌺😄🌺קובה אורז לפסח

(לי יצא 80 יחידות, אם ,תכינו את הכדורים קטנים יותר תקבלו כמות גדולה יותר)😄

מרכיבים:

  • קג אורז עגול (להשרות שעה) לסנן, ולטחון במעבד מזון,
  • קג חזה עוף טחון
  • מלח
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

  1. ללוש היטב את כל המרכיבים
  2. לשים במקרר למנוחה כשעתיים(אפשר להכין מיד, אני מעדיפה שהבצק ינוח)
  3. בנתיים מזהיבים במחבת 3 בצלים גדולים קצוצים
  4. מוסיפיםֿ קג בקר טחון לערבב, לטגן, רק עד שמחליף את צבעו( אפשר למלא עם בשר חי, לא מטוגן, כך אימי עשתה, אני מעדיפה לטגן)
  5. לתבל בבהראט, מלח, פלפל, לערבב ולקרר
  6. לחלק את הבצק לכדורים, למלא, לשמור במקפיא ולבשל מתי שרוצים.

אמא שלי, בישלה את הקובה אורז עם תרמילי פול ירוק קצוצים ברוטב עגבניות,
אפשר כמובן, עם מה שאוהבים, דלעת, במיה, סלק, מנגולד, פול וכו..

חג שמח וכשר❤❤😄

 

מאפה כשר לפסח עם בשר וירקות להעשיר את שולחן החג של ירדנה ג׳נאח

בשרי
בינוני כמות: 1

בוקר טוב ..מאפה כשל"פ שיכול להעשיר את שולחן החג ♥️

 

לקציצות :

  • חצי קילו בשר טחון אדום או חזה עוף
  • חבילה פטרוזיליה
  • חצי חבילה כוסברה
  • 1 בצל גדול קצוצים
  • 1ביצה
  • 3 כפות קמח מצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית כורכוםחצי כפית בהרט וחצי כפית פלפל לבן .

לערבב הכל יחד ולטגן במעט שמן קציצות ( לא לשרוף כי הם עוברים תנור .( אפשרי את הקציצות להכניס לתנור מראש ) .

לירקות :

  1. לטגן לרצועות במעט שמן זית 1בצל ,1 פלפל גמבה מכל צבע ,1 גזר ,1 בטטה ,פטריות 3 על כרפס עד לריכוך להוסיף מלח ,מעט כורכום וכף פפריקה מתוקה .
  2. ללא מים הירקות מפרישים .להכניס את הקציצות ל5 דקות לתפיסת טעמים .ולהניח בצד .

 

לבצק :

  1. חבילה קמח להכנת מאפים כשר לפסח (שקית כחול לבן ) כוס וחצי קמח תפוחי אדמה ,1 ביצה , רבע כוס שמן ,חצי כפית מלח ,כפית סוכר וכוס מים מהברז .
  2. לעבד לבצק לחלק לשתיים לפתוח כדור בצק בגודל צלחת (לא דק מידי ) להניח על נייר אפיה ולאפות כ10 דקות .
  3. להוסיף מעל את התבשיל ולכסות בחצי השני ולהדק מסביב.למרוח חלמון ושומשום ולאפות על 180 מעלות עד להשחמת המאפה .

אפשרי כל תבשיל להכניס לבצק חשוב לסנן נוזלים ) בהצלחה ויום נפלא ♥️

 

קרדיט ל

מתכונים ישראל