ארכיון מתכוני דגים - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכוני דגים


מתכוני דגים שכל אחד יכול להכין בקלות ולהצליח: דגים ברוטב, מתכוני דגים בתנור,  קציצות דגים ועוד. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

קציצות דגים ברוטב אדום

פרווה
בינוני כמות: 4-8

לקציצות הדגים:

  • סלמון טחון
  • פיטרוזיליה. בצל. שום- בסלייסר הכי קצוץ שאפשר
  • ביצה
  • פירורי לחם
  • פפריקה. מרק עוף. וכורכום

לרוטב.

  • שמן
  • גמבה אדומה רצועות
  • ראש שום מקולף ומפורק
  • פלפלים יבשים מתוק /חריף
  • 4 עגבניות – 3 גרדתי ו1 חתכתי לפרוסות
  • 1 גזר חתכתי דק דק

 

אופן ההכנה:

  1. שמים שמן במחבת עם כל הירקות, מוסיפים מלח, פלפל שחור וכורכום וחצי כוס מים בערך
  2. בכוס שמה כף פפריקה גדוש ועוד כפית פפריקה גרוסה גס, פותחת טוב טוב בשמן
  3. מסדרת את הדגים והקציצות דגים בסיר, ועם כף שופכת מעל כל דג וקציצה מהשמן עם הפפריקה.
  4. מפזרת צרור כוסברה מעל הכל
  5. לבשל הכל בערך 25 דק

קרדיט למתכון הנפלא לנירית המדהימה! בקרו בדף האינטגרם שלה

מתכון לפסטה עם טונה

פרווה
בינוני כמות: סיר

פסטה ברוטב עגבניות עם טונה משימורים, פשוט מאוד!

מרכיבים:

  • חבילת פסטה
  • 2-3 עגבניות מקולפות
  • 3 רסק קטן
  • 2 חבילות טונה
  • בצל
  • 2 שיני שום
  • כף פפריקה
  • פלפל שחור ומלח
  • מעט אורגנו יבש
  • קורט סוכר
  • כף מרק עוף פרווה
  • בערך כוס מים
  • בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

    1. לטגן בצל אחד, לגרד 2 שיני שום, מלח, כף פפריקה מתוקה, פלפל שחור, אורגנו,.
    2. לערבב עם הבצל ולהוסיף 3 רסק קטן, 2-3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות, קורט סוכר, מים לפי הצורך, כף מרק עוף, בזיליקום טרי קצוץ..
    3. להוסיף פסטה מבושלת ושתי חבילות טונה..

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום

פרווה
בינוני כמות: סיר

מתכון לדג ברוטב מרוקאי של מורן תורג'מן, תודה לקבוצה האלופה של מורן תורג'מן האלופה

תמיד תמצאו אותו על שולחן שבת ובחגים. מתכון מנצח עם אמנון או כל דג שרוצים דג ברוטב אדום פיקנטי טעים שכל אחד יכול להכין.

 

דג סלומון/מושט/טונה/נסיכה ברוטב מרוקאי- מורן תורג'מן-

מרכיבים:

  • שמן קנולה
  • גמבה חתוכה לרצועות
  • פרוסות גזר/תפו'א
  • 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות
  • 5 שיני שום
  • פלפל חריף למי שאוהב
  • חומוס
  • קורט כורכום
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מים עד לגובה הדג
  • מרק עוף אפשר (מרכיבים טבעיים)
  • פפריקה חריפה ומתוקה
  • כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את הדגים בלימון ומעט מלח, אם זה טונה אז גם לשפוך מעל מים רותחים ולשטוף.
  2. בסיר לשים שמן ורצועות מגמבה, פרוסות גזר/תפו'א ולטגן מעט להוסיף 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות, שיני שום , פלפל חריף למי שאוהב, להוסיף חומוס, קורט כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור ומים רותחים עם כף מרק עוף (לכל הדואגות אני משתמשת במרק עוף עם רכיבים טבעיים בלבד!!).
  3. לבשל 20 דקות ואז להניח את הדגים השטופים ולהוסיף כוס ח'פ של שמן מעורבב עם כף פפריקה וכפית פפריקה חריפה למי שאוהב(בגלל הפפריקה זה יוצא חצי כוס שמן).
  4. להרטיב את הדגים עם הרוטב תוך כדי בישול ולבשל חצי שעה.
  5. לפזר מעל כוסברה קצוצה.

מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום 2 מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום

בתאבון! תודה למורן האלופה

 

מתכון לדניס בתנור עם עשבי תיבול

30 דק' כמות: 2

ארוחה מעולה לזוגות שאוהבים להתפנק או למשפחות שמבינות באוכל טוב 🙂

מצרכים:

  • 2 דניס טרי
  • עשבי תיבול פטורזיליה קצת כוסברה
  • 4 שיני שום קלוף
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • לימון
  • 5 עגבניות שרי
  • שמן זית

 

הוראות הכנה:

  1. לוקחים את הדגים ומורחים אותם בשמן זית
  2. חותכים להם שני פסים למעלה
  3. מפזרים עליהם מלח גס ופלפל עם מעט עשבי תיבול
  4. מכניסים לבטן הדג עשבי תיבול עם שיני שום מלח גס פלפל
  5. מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות כ15 שעה או עד השחמה מבחוץ.
  6. מגישים ליד אורז/ תפוחי אדמה.
  7. בתאבון!!

דג דניס בתנור עם עשבי תיבול

30+-
כמות: 8

מרכיבים:

  • 8 יחידות דניס – פילה נקי מעצמות
  • 1/2 צרור / חבילה קוסברה – קצוץ
  • 1/2 צרור / חבילה פטרוזיליה – קצוץ
  • 8 בזיליקום – עלים קצוצים
  • 3 אורגנו – ענפים קצוצים
  • 1 רוזמרין – ענף – רק עלים קצוצים
  • 1 יחידות פלפלון חריף – קצוץ
  • 3 יחידות שום (שיניים) – כתושות
  • 3 כף/ות לימון כבוש – קצוץ
  • 1/2 כוס/ות שמן זית
  • מלח גס
  • 2 כף/ות מיץ לימון – לימון טרי סחוט

 

אופן ההכנה:

  • 1. בקערה מערבבים את כל החומרים למעט הדג.
  • 2. לוקחים 8 יריעות של נייר אלומיום או נייר אפיה.
  • 3. על כל יריעת נייר מניחים נתח של דג ומעליו כ-2 כפות מתערובת עשבי התיבול. סוגרים את הנייר לצרור אטום ומניחים בתבנית אפיה.
  • 4. כשכל הדגים מונחים בתבנית מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות ואופים כ-20 דקות.

 

פילה דניס על תבשיל ירקות שורש ויין לבן

30
10 8 כמות: 2

מצרכים

2 י"ח פילה מדניס טרי
2 י"ח שורש סלרי
2 י"ח שורש פטרוזיליה
2 י"ח גזר
1 בצל בינוני
5 שיני שום שלמות
2 כוסות יין לבן
1 לימון פרוס
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

את הירקות שורש מקלפים וחותכים לרצועות עבות מעט.
מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הירקות מעט.
מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש מוסיפים במידת הצורך ציר ירקות ומבשלים עד לריכוך של הירקות.
מוסיפים את פרוסות הלימון ומבשלים חמש דקות נוספות .
את פילה הדניס מתבלים במלח גם פלפל שחור גרוס ושמן זית וצורבים על גבי מחבת או מכניסים לתנור ל8 דקות בחום של 180 מעלות.
להגשה : במרכז הצלחת מניחים מירקות השורש ומעל מניחים את פילה הדניס.

דג לשבת – פילה ברוטב חריימה

מצרכים:

  • 7 חתיכות פילה של דג אמנון
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 5 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים , השיניים מקולפים ופרוסים
  • 1 פלפל ירוק וחריף חתוך לפרוסות דקות (ללא גרעינים)
  • 1 צרור עלי כוסברה, קצוצים דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף גדושה של מלח
  • 1/2 כוס שמן זית + 3 כפות

אופן ההכנה:

  1. יוצקים 3 כפות שמן זית בסיר רחב, כך שתחתית הסיר תהיה משומנת. מניחים את פרוסות העגבניות בשכבה אחת על תחתית הסיר. מפזרים על שכבת העגבניות את רצועות הפלפל האדום.
  2. מפזרים מעל העגבניות והפלפל האדום את טבעות הפלפל החריף, וכן את פרוסות השום.
  3. מניחים מעל הירקות את חתיכות פילה הדגים. מפזרים מעל חתיכות פילה האמנון את עלי הכוסברה הקצוצים.
  4. מוסיפים לקערה נפרדת 1/2 כוס שמן קנולה, כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח, ויוצקים חצי כוס מים. מערבבים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  5. יוצקים את הרוטב מעל הדגים. מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל במשך כ- 20 דקות, עד שהדגים מוכנים.
  6. מגישים לצד חלה טרייה.

בתאבון….

מתכונים ישראל