מתכונים דיאטטים ודלי קלוריות קלים להכנה לכל אירוע - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים דיאטטים


מתכונים דיאטטים ודלי קלוריות מתכונים דלי קלויות, מתכונים דיאטטיים למנות דלות שומן ודלות קלוריות – כל מה שאתם צריכים בשביל להצליח לרדת במשקל. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

מתכון לבורגול עם ירקות

פרווה
קל

מתכון של דניאל עמית התותחיתת😍
ארוחה קלה וטעימה ברמותתת!

מצרכים:

  • בורגול
  • שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • ברוקולי
  • אפונה
  • כרובית
  • פטריות
  • טחינה

אופן ההכנה:

  1. שמים במחבת שמן זית ומוסיפים לו את השיני שום
  2. מוסיפים ברוקולי , אפונה וכורבית ומערבבים
  3. כזה טיפה מתרכך מוסיפים פטריות
  4. מוסיפים למחבת בורגול מוכן ומערבבים
  5. מקפיצים במחבת הכל ביחד
  6. מגישים על צלחת עם טחינה מעל

בתיאבוןן💓

 

מלאווח מדפי אורז

חלבי
קל

מתכון של דניאל עמית התותחיתתת

למתכון:

  • לוקחים חצי כוס מים ומוסיפים לבפנים ביצה, מלח וכפית דבש בצלחת שטוחה
  • שמים 2 דפי אורז ו"מעסים" כדי שהביצה תכסה הכל, כשזה קצת מתרכך הופכים ומשאירים עוד קצת
  • מחממים שמן זית על המחבת , מוסיפים את הדף אורז (כשהוא רך) .
  • כשצד אחד מוכן , הופכים אותו ומוסיפים בצד המלאווח ביצה , גבנ"צ , בולגרית (כל מה שרוצים)
  • מקפלים , מורידים לאש נמוכה ומבשלים
  • אוכלים עם רסק וסחוג

בתיאבוןן

ספיישל שבועות חגיגי ! – קל להכנה סלומון ואספרגוס במחבת אחת!! טעים טעים טעים

25 דק'
כמות: 3

 

מצרכים

  • 1 קילו פילה סלמון (חותכים 2-3 פילטים)
  • 1 צרור אספרגוס
  • 1 כף חמאה ממולחת
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, טחון
  • גרידה ומיץ של ½ לימון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות

  1. מחממים כף חמאה וכף שמן זית במחבת גדולה. עד שהמחבת חמה והחמאה נמסה לחלוטין. מוסיפים את הסלמון והאספרגוס, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ 3-4 דקות בצד אחד.
  2. תהפכו ומבשלים כ 3-4 דקות בצד השני. מוסיפים את גרידת שום ולימון. מבשלים את השום רק 1-2 דקות או עד שהוא מתחיל להזהיב. מכבים את האש וסוחטים חצי לימון לתוך המחבת.

ספיישל שבועות – פוטטו קריספים חטיף שכולם אוהבים – מתכון משודרג וטעים!

40 דק' כמות: 24-32

 

 

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה אדמדמים גדולות
  • ¼ גבינת פרמזן מגורד כוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • מלח 1 כפית

עבור המטבל

  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • ¼ כוס גבינה כחולה מפורר / אפשר גם גל גבינה אחרת
  • 1 כף עירית רעננה קצוץ או שמיר

 

הוראות הכנה:

  1. כדי להפוך את פלחי תפוחי אדמה: מחממים תנור ל 190 מעלות.משמנים תבנית אפייה גדולה או בנייר כסף או נייר אפייה ומניחים בצד.
  2. לשטוף את תפוחי האדמה ואז פורסים לפלחים עבים חיתכו כל תפוח אדמה ל6-8 פלחים.בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה, שמן זית, פרמזן והתבלינים.  לשלב הכל היטב.
  3. מניחים את פלחי תפוחי אדמה על נייר האפייה .ומכניסים לתנור כ35-40 דקות עד שתפוחי אדמה זהובים. אפשר לפזר מעל עשבי תיבול טריים (לא חובה) ומגישים עם המטבל שלנו 🙂 .
  4. כדי להכין את המטבל שלנו: להקציף את השמנת החמוצה,  גבינה מפוררת, ועירית טרי קצוץ בקערה קטנה עד קבלת תערובת עם מרקם אחיד. להגיש קר!

בתאבון!

 

המתכון תורגם מהבלוג http://www.gimmedelicious.com

סלט יוני קל הכנה עם גבינה בולגרית ובטטה ! ספיישל שבועות

20 דק' כמות: 6-10

מצרכים:

  • 3 עגבניות
  • 3 מלפפונים
  • חופן גדול עלי רוקט
  • בטטה אחת גדולה
  • 5 עלי חסה גדולים
  • חצי חבילה גבינה בולגרית "פיראוס"
  • חומץ
  • מיץ לימון משומר
  • שמן מלח ופלפל שחור
  • לקישוט: זיתים שחורים וירוקים.

 

אופן הכנה:

  1. מקלפים את הבטטה שלנו ומכניסים למיקרו כ10-20 דקות, תלוי במיקרו עד שרך (צריך לבדוק עם או מרתיחים במים רותחים עד שרך. חותכים לקוביות קטנות.
  2. חותכים את העגבניות המלפפונים והחסה בצורה הנוחה לכם(את עלי הרוקט לא צריך לחתוך הם קטנים גם ככה)
  3. חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות מאוד
  4. מכניסים הכול לקערה גדולה ומערבבים.
  5. שופכים מעט חומץ מעט מיץ לימון ומעט של שמן
  6. מוספים חצי כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים שוב.
  7. ולבסוף מפזרים מעל זיתים שחורים וירוקים

לזניה גבינות ופטריות מושלמת וקלה להכנה

60 דק'
20 דק' כמות: 10-12

מצרכים:

  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 1 חבילת גבינה בולגרית "פיראוס", חתוכה לקוביות
  • גבינה לבנה
  • חבילת פטריות
  • 2 ביצים
  • פתיתי גבינה

לרוטב:

  • 2 חבילות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • אורגנו לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה:

  1. מערבבים את חומרי הרוטב. מערבבים בנפרד את הגבינה לבנה והביצים לתערובת אחידה.
  2.  מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית בינונית ומניחים שכבה אחת של עלי לזניה, מעליה שופכים חצי מכמות הרוטב ומכסים בעוד שכבה של עלי לזניה. לאחר מכן מפזרים את קוביות הגבינה המלוחה ומניחים שכבה נוספת של עלי לזניה.
  3. בינהם שמים את הפטריות.
  4. יוצקים את תערובת הגבינה הלבנה, מניחים את השכבה האחרונה של עלי הבצק פסטה ויוצקים את החצי השני של הרוטב. ניתן לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל הרוטב.
  5.  מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה על חום בינוני או עד הזהבה.

מתכון לדניס בתנור עם עשבי תיבול

30 דק' כמות: 2

ארוחה מעולה לזוגות שאוהבים להתפנק או למשפחות שמבינות באוכל טוב 🙂

מצרכים:

  • 2 דניס טרי
  • עשבי תיבול פטורזיליה קצת כוסברה
  • 4 שיני שום קלוף
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • לימון
  • 5 עגבניות שרי
  • שמן זית

 

הוראות הכנה:

  1. לוקחים את הדגים ומורחים אותם בשמן זית
  2. חותכים להם שני פסים למעלה
  3. מפזרים עליהם מלח גס ופלפל עם מעט עשבי תיבול
  4. מכניסים לבטן הדג עשבי תיבול עם שיני שום מלח גס פלפל
  5. מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות כ15 שעה או עד השחמה מבחוץ.
  6. מגישים ליד אורז/ תפוחי אדמה.
  7. בתאבון!!

חומוס אבוקדו בריא! מתכון קל ב10 דקות הכנה!

10 דק' כמות: 8

[sg_popup id="1"][/sg_popup]

חומוס אבוקדו קרם חומוס תוצרת בית טוב וממכר כי הוא מוכן בתוך פחות מ -10 דקות!

Hummus

מצרכים:

  • 3 כוסות גרגירי חומוס, אפשר קפוא, עדיף לא!, מסונן ושטוף.
  • 2 אבוקדו בינוני קלוף, להוציא את הגרעין
  • 1/4 כוס טחינה
  • 1/4 כוס מיץ לימון (1 לימון)
  • 2 שיני שום, טחון
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. הכניסו הכל למעבד מזון, הוסיפו מים בהדרגה ככל שתצטרכו כדי לקבל את המרקם הרצוי.
  2. מומלץ להגיש עם פיתות חמות ליד.

בתאבון!!

 

המתכון נלקח מאינסטגרם האוכל "https://www.instagram.com/cookinwithmima"

חציל מטוגן ברוטב עגבניות

15

מצרכים:

  • 4 חצילים בינוניים
  • 2 ביצים טרופות
  • פירורי לחם לפי הצורך
  • קורט מלח
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 2 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. פורסים חצילים משרים במי מלח וסוחטים כדי למגר את הנוזלים המרים של החציל
  2. טורפים ביצים
  3. טובלים כל פרוסה בביצה ופירורי לחם.
  4. מערבבים את יתר החומרים יחד.
  5. אופים בתנור בחום 150 מעלות כ-25 דקות.

בתאבון!

סלט גזר מרוקאי

15

חומרים ל-4 מנות:

  • 1/2 ק"ג גזר
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן קנולה
  • כפית שטוחה של פפריקה
  • כפית סוכר

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הגזר ומנקים היטב.
  2. מבשלים אותו במים חמים עם מעט מלח עד שהמזלג דוקר אותו בקלות (כ-20 דקות בישול).
  3. מסננים את מי הבישול, מחכים שיתקרר ופורסים אותו לטבעות (קוטר של כחצי סנטימטר).
  4. מערבבים אותו עם שאר החומרים, אם צריך מתקנים תיבול. משהים מעט לפני ההגשה למיזוג הטעמים.

בתאבון!!

מתכונים ישראל