מתכונים ללחם ומאפים, מתכונים קלים להכנה לכל אירוע - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים ללחם ומאפים


מתכונים ללחם ומאפים מגוון מתכונים של לחמים ומאפים, טעימים ונהדרים, ממתינים לכם. בואו לאפות וללמוד על סוגי לחמים, חלק מהמתכונים מלווים בסרטונים. בתאבון! תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

פוקאצ'ה ביתית מנצחת

פרווה
בינוני

קרדיט לעדן רווח התותחיתת🤩

מתכון לפוקצ׳ות (12 יחידות אישיות)🍞
מצרכים:
*כוס מדידה חד״פ של שתייה קרה

  • קילו קמח לבן מנופה
  • כוס וחצי שמן זית
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כוסות מים פושרים
  • כף מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים בקערה מלבד המלח ולאחר לישה קצרה מוסיפים את המלח ולשים עד לאיחוד מלא (הבצק צריך לצאת קצת דביק)
  2. נותנים לבצק לתפוח 20 דקות לאחר מכן מתחילים לרדד את הבצק לגודל הרצוי (לא לרדד דק מידי, צירפתי תמונות שתוכלו לראות את העובי).
  3. נותנים לבצק לתפוח במגש עוד חצי שעה ולאחר מכן מברישים במעט מים ואח״כ בשמן זית, עושים חורים בבצק עם האצבעות (צירפתי תמונה) ומפזרים מלח גס, זעתר וירקות וגבינות לפי טעמכם האישי.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות אפייה רגילה למשך 20 דקות.

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד

חלבי
בינוני כמות: 8-12

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד של אילנה לוי האלופה

זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.💜

מצרכים לבצק:

  • חצי ק"ג קמח (3.5 כוסות)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח.


ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.💜

מצרכים למילוי:

  • 1 חב' עלי תרד שטופים וקצוצים.
  • 150 גר' גבינת פטה
  • 100 גר' גבינת חמד
  • 200 גר' גבינה בולגרית
  • 100 גר' גבינה צהובה.

אופן ההכנה:

  1. לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
  2. אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
  3. על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  4. לסגור היטב בצביטות.💜
  5. לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
  6. בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
  7. מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.

בורקס טורקי ממש כמו בורקס ״גדרה״

חלבי
בינוני כמות: 4

בורקס טורקי🧀🍃
עוד מעדן שאי אפשר בלעדיו מסורת של שנים הוא מככב בשולחן החג שלי ואני קוראת לו👇🏻
״בורקס גדרה״ של דבורה אוזנה הנפלאה!

 

מצרכים:

  • בצק עלים מוכן דל שומן /רגיל
  • שתי חבילות תרד במישקל 400 גרם כל אחת
  • 100 גרם גבינה צפתית קוביות
  • 100 גרם קשקבל מגורדת
  • שלוש כפות ריקוטה
  • שבבי בצל מטוגן/בצל ירוק
  • מלח פילפל איגוז מוסקט
  • חמישים גרם חמאה
  • אופן הכנה
  • מפשירים את הבצק עלים במקרר לילה קודם
  • מטגנים קלות את התרד עם שביי בצל /בצל ירוק

מצננים

  1. שמים בקערה נוספת את שאר המרכיבים
  2. מוסיפים את התרד מתקנים טעמים
  3. מרדדים קלות את הבצק עלים מניחים בקצה לרוחב מגלגלים שני סיבובים ומכים את הצורה או שבלול מה שתרצו
  4. מברישים בביצה בוזקים שומשום לא חובה
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 25 דקות בתה האמצעי

פיתות במחבת במילוי גבינה

חלבי
בינוני כמות: 4-10

פיתות במחבת במילוי גבינה – מתכון ביתי של מאי בן-עזרא לפיתות חמות וטעימות על המחבת ממולאות בגבינה עשירה. מתכון בלי כמויות מדויקות, אבל בא ישר מהלב ומהמסורת המשפחתית. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: מאי בן-עזרא – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

 

מצרכים

  • 1/2 קילו קמח
  • כף 1 שמרים יבשים
  • כף 1 סוכר
  • כפית ורבע מלח
  • שתי כפות שמן זית
  • עד כוס וחצי מים פושרים (להתחיל מכוס ורבע)
  • להכנת מלית הגבינה:
  • גבינה בולגרית
  • גבינה לבנה
  • גבינה צהובה
  • (כמויות לפי העין לא מדדתי)
  • ניתן לשים איזה גבינות שאתן רוצות

אופן הכנה

  1. נערבב את חומרי הבצק ונלוש במיקסר 7-10 דקות, נתפיח למשך 40 דקות.
  2. נחלק לכדורים, נרדד לעיגול ונשים מלית גבינה באמצע, נאסוף לכדור ונשטח לפיתה.
  3. על מחבת עם מעט שמן נשים את הפיתה משני הצדדים.
  4. לטגן להגיש ולהנות!

סרטון הכנה ואיך ללוש:

סמבוסק גבינה קל להכנה

חלבי
קצר כמות: 10-20

סמבוסק גבינה – מתכון קל מהיר וטעים לסמבוסק גבינה טעים מפנק. מכינים בקלות ומגישים חם ופריך וזה יוצא מגרה ברמות.

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: סמבוסק גבינה

מצרכים

  • שלוש כוסות קמח
  • רבע כפית שמרים יבשים
  • רבע כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • מאה גרם מרגרינה או חמאה
  • 1 ורבע מים בכוס חד פעמי 200 מ"ל

 

מרכיבים למילוי

  • 1 גבינה לבנה 250 גרם
  • 150 גרם גבינה פטה קשה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • מעט מלח
  • לערבב הכל יחד

אופן הכנה:

  1. מערבבים את חומרי הבצק הכל יחדיו עד לקבלת בצק רך ונעים
  2. מכיסים ונותנים לו לנוח כחצי שעה
  3. נקמח משטח נרדד נקרוץ עיגולים
  4. בשלב זה נשים מלית בכל אחת לסגור היטב למרוח ביצה ושומשום
  5. נכניס לאפייה בתנור על חום 180 מעלות עד להזהבה בערך 20 דקות

מתכון לבייגל טורקי ( סימיט טורקי)

פרווה
מעל שעה כמות: 4-8

 

קרדיט:easy turkish recipes

סימיט טורקי מתכון

 

מצרכים סימיט טורקי מתכון

  • 3 כוסות קמח לבן רגיל
  • פלפל לבן חצי כפית
  • 2 וחצי כפיות מלח
  • 4 כפות סילאן או סירופ מייפל לערבב עם 5 כפות מים
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 וחצי כפות שמן
  • שומשום

אופן הכנה:

  1. שמים את הקמח בכלי, נעשה חור במרכז עם היד ונוסיף את השמרים וחצי כוס מים ומערבבים מעט את המים עם השמרים
  2. מוסיפים את המלח, הפלפל הלבן והשמן וממשיכים לערבב את כל החומרים.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. יוצרים מהבצק כדור, שמים בקערה, מכסים ומתפיחים במשך שעה.
  5. אחרי שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ,ויוצרים 6 נקניקים מהבצק.
  6. יוצרים מנקניק הבצק בייגל כפי שהודגם בסרטון.
  7. טובלים את הבייגל בתערובת עם המים ולאחר מכן טובלים בשומשום.
  8. שמים את הבייגלס שלנו בתבנית עם נייר אפיה ומתפיחים שעה נוספת.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות במשך 20 דקות בערך.
  10. מוציאים ומגישים.

 

חלות של שבת טליה צימברג

פרווה
מעל שעה כמות: מעל 10

אני חושבת שסיפור האהבה הראשון שלי עם האוכל, התחיל בבצק.
אני זוכרת כאשר הייתי בת 11, רציתי להכין פנקייקים. לא חושבת שהייתי כמו כל ילדה רגילה בגיל הזה, התחביבים שלי כללו ביקור בבתים של חברות לראות מה אימהות שלהן מכינות לאכול והתנסויות במטבח של אמא שלי. אני עדיין מופתעת איך לא יצאתי 100 קילו יותר עם כל האוכל שאכלתי בילדותי.
אז נפשי חשקה בפנקייקים ואני ניגשתי לביצוע המלאכה. הנחתי על השיש את השמן, הבאתי מהמקרר את הביצים לאחר שניגבתי מהרצפה את מה שנפל והוצאתי כמובן את קופסת הקמח שאמא ניפתה.
הכל היה מונח ומוכן על השיש ולי נשאר רק לעלות על כיסא ולהוציא מהארון למעלה קערה.
הגובה שלי לא הספיק ועליתי גם על השיש כדי לפחות לתפוס את הקערה, אך מבלי ששמתי לב הרגל שלי פגעה בקופסת הקמח הפתוחה וכל המטבח נצבע בלבן. אני המופתעת ממה שקרה, נשארתי לעמוד על השיש בזמן שאמא שלי החליטה בדיוק בזמן הכי לא מתאים להכנס למראה החרמון בביתה.
אני זוכרת שהיא פשוט הייתה בהלם ושררה דממה לכמה שניות שהיו נראות לי מאוד ארוכות ולבסוף, היא נכנסה למטבח והתחלנו לאסוף את כל הקמח כאשר כל הזמן הזה היא אומרת לי ספק בצחוק ספק בכעס שאסור לי להכנס למטבח.
אבל כמובן שאני לא הקשבתי לה והמשכתי לנסות ולחקור ולטעום.
השנים עברו והיום נופלים לי כבר פחות דברים במטבח, למרות שבאופן קבוע בכל פעם שאני מבשלת קורה משהו מצחיק שמחזיר לי את החיוך לפנים כשאני שוכחת שצריך לחייך כשעושים משהו שאוהבים.
אמא שלי כבר לא אומרת לי לא להכנס למטבח, אלא בכל שישי היא מבקשת ממני להכין לה את החלות המיוחדות שלי.
את הבצק שלי אני לא מסכימה להכין במיקסר, יהרג ובל יעבור, אני אוהבת להרגיש אותו בידיים וכל הדרך עד לבטן אני אוהבת להכניס לתוכו המון תפילות ובקשות מהקב"ה.
לדעתי כאשר אשה יוצרת בצק, זה טקס. טקס קדום וישן של אלפי דורות וכל התפילות, תחינות ובקשות נכנסים לתוך הבצק יחד עם שאר המצרכים.
כאשר אני מנפה את הקמח אני מתפללת שהקב"ה יזכה אותי לדעת לברור בין רע לטוב בחיי, השמרים שתהיה לי התלהבות ותסיסה בקיום המצוות ובכל מעשי ידיי, הסוכר שלעולם לא אשכח לעשות חסד עם כל סובבי ולפעמים גם עם עצמי, המלח שאדע להציב גבולות לעבודת ה' ואצליח בעבודת המידות שלי, מים שאצליח לבנות בית יהודי ולגדל את משפחתי לאהבת התורה, שמן שתהיה ברכה במעשה ידיי וכשאני מחברת ולשה הכל אני מכניסה לבפנים את כל מה שהלב שלי החזיק. ובע"ה שכל מי שיאכל מהלחם שיצא מהעבודה והתפילות שלי, שיהיה בריא בגוף ובנפש ולא יחסרו לו לעולם מזנותיו.

אני משתפת אתכם במתכון לחלות מדהימות, אחרי אינספור נסיונות (לפעמים גם כשלונות כי אין דבר כזה דרך מושלמת) עם הטיפים שיצא לכם את החלות הכי טובות, טעימות ומלאות ברכה.

כדאי לדעת שאני תמיד מכינה את הבצק מ-2 קילו קמח בכדי שאזכה לעשות הפרשת חלה, למקרה שאתם רוצים לעשות מקילו תעשו חצי מהמתכון

 

משתמשת בכוס חד"פ של שתיה קרה הרגיל

מצרכים

  • 2 קילו קמח
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • כוס וחצי סוכר
  • 2/3 כוסות שמן
  • 3 כוסות מים קרים (לא קפואים- טמפרטורת החדר)
  • 2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
  • 2 כפות מלח
  • שומשום ואו/ פרג לקישוט
  • שמן זית למריחה

אופן ההכנה

  1. אחרי שניפיתי את הקמח בקערה, מוספים את השמרים. בקערה נפרדת ממיסים את הסוכר עם המלח והמים החמימים ומוסיפים לקמח עם השמרים ומתחילים ללוש. לאט לאט מוסיפים את שאר המים עד שמרגישים שזה מתחיל להיות בצק ולבסוף מוסיפים את השמן.
  2. ככה אחרי שמסיימים ללוש כמעט ולא נדבק כלום לידיים.
  3. לשים עד שנהיה כואב בידיים, זה הטיפ הכי טוב כדי לדעת כמה צריך ללוש. זה בערך 10 דק' לישה.
  4. מכסים את הקערה, אני מכסה בשקית ועל השקית שמה קופסת גפרורים (עדיין לא הבנתי את טכנולוגיית ההתפחה הזאת אבל זה ממש מזרז) ואז סוגרת עם המכסה של הקערה ומניחה במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.
  5. לאחר שתפח, עושים הפרשת חלה, קולעים את החלות ואז! לוקחים קערת מים ומרטיבים בעדינות את החלה שעשינו ואז מעל צלחת מפזרים שומשום ולפעמים אני אוהבת להוסיף גם פרג
    ומניחים להתפחה שניה.
  6. מכירים את זה שלפעמים החלה לא יוצאת אוורירית ודיי כבדה? אז זהו, שהסוד לחלה קלילה ואוורירית טמון בהתפחה השניה. צריך לשים לב לא להתפיח קצת ולא יותר מידי.
    איך יודעים שהחלה תפחה מעולה? לוחצים קלות עם האצבע עליה, אם כאשר לוחצים נעלם מאוד מהר סימן הלחיצה- צריך להתפיח עוד. אם לוחצים וסימן הלחיצה נשאר ולא נעלם- הותפח יותר מידי. אם הסימן לחיצה נעלם באיטיות- מוכן להכנסה לתנור!
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כחצי שעה עד שמשחים, כן זה משחים גם אם לא מורחים ביצה! לאחר שמוציאים מהתנור מורחים בשמן זית ומכסים במגבת למנוחה.

מתכון לבייגל מושלם!

פרווה
בינוני כמות: 8-12

מתכון לבייגל חם, ביתי וטעים ללא שמן.

קרדיט: דבי ממן האלופה!

 

מצרכים:

  • חצי קילו קמח מנופה
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 1/4 כוסות מים (כוס ורבע)
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סודה לשתיה
  • לפיזור: שומשום, מלח גס…

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בתוך סיר גדול שממולא עד 3/4 מהגובה שלו.
  2. תוך כדי הרתחה, בקערה גדולה מוסיפים, 1/2 קילו קמח מנופה, 1 כף שמרים, 2 כפות של סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים עד 1 1/4 כוסות מים. ונלוש היטב.
  3. בסוף מוסיפים 1 כפית של מלח, וממשיכים ללוש היטב שוב. מניחים בצד במשך כעשר דקות.
  4. מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
  5. כאשר המים רותחים, מוסיפים 3 כפות דבש, מערבבים ואז מוסיפים 2 כפות סודה לשתיה ומערבבים שוב.
  6. מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים, כך שמכל חלק יוצרים בייגל.
  7. מכניסים כל בייגל לסיר שהמים רותחים, משאירים כל צד במים כחצי דקה.
  8. מוציאים לתבנית, ומיד שמים סומסום ומלח גס או כל מה שאתם אוהבים.
  9. אופים את הבייגל בתנור במשך 25 דקות או עד השחמה יפה.

מתכון סמבוסק שוקולד

חלבי
בינוני כמות: 10-20

 

מרכיבים:

  • 1 קילו קמח
  • שמרים יבשים – שמרית שקית שלמה
  • 50 גרם חמאה רכה חתוכה
  • 1 ביצה
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף קקאו
  • 150 גרם ממרח שוקולד למילוי

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק – בתחתית הקערה שמים את שקית השמרים, מעל שמים את הקמח ומערבבים את כל חומרי הבצק יחד, מניחים בצד לפתוח כשעה.
  2. אחר כך חותכים את הבצק ל20 חתיכות, כל חתיכה פותחים ומקמחים וממלאים בכף גדושה ממרח שוקולד ומהדקים היטב.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הסמבוסק 3 דק' מכל צד על אש בינונית ומגישים חם חם.

עוגה כושית בטעם של פעם

35
כמות: 15-20

 

מרכיבים:

  • תבנית תנור גדולה 40X35

לעוגה

  • 1 כוס אבקת קקאו (אפשר גם קצת יותר)
  • 4 כוסות קמח רגיל
  •  1 וחצי שקיות אבקת אפיה
  •  2 וחצי כוסות סוכר
  • 5 ביצים טרופות רגילות
  •  1 ורבע כוסות שמן קנול
  •  2 וחצי כוסות מים פושרים

לציפוי

  • מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

 

אופן ההכנה:

  1.  מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי העוגה עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. משמנים את התבנית עם מעט שמן שלא תידבק, יוצקים את הבלילה לתוכה ואופים בערך 35 דקות עד שקיסם שנכנס מרכז העוגה יוצא יבש.
  4. להכנת הציפוי: מרתיחים בסיר שמנת מתוקה ויוצקים על קוביות השוקולד מערבבים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה. יוצקים רוטב חם על עוגה חמה. כדאי לעשות חורים בעוגה כדי שהרוטב ייספג היטב בכולה.
מתכונים ישראל