מתכונים ללחם ומאפים, מתכונים קלים להכנה לכל אירוע - Page 2 of 8 - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים ללחם ומאפים


מתכונים ללחם ומאפים מגוון מתכונים של לחמים ומאפים, טעימים ונהדרים, ממתינים לכם. בואו לאפות וללמוד על סוגי לחמים, חלק מהמתכונים מלווים בסרטונים. בתאבון! תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

עוגה בחושה שצריכה להיות בכל בית! קלה להכנה

50 דק'
20 דק' כמות: 8-12

מצרכים:

לעוגה

  • 3/4 כוס אבקת שוקולית (אפשר שוקולית לאפיה גם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • תבנית בגודל 24"
  • 5 ביצים
  • 2 וקצת כוסות סוכר | בכוס חד פעמי |
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 300 ג' קמח (3 כוסות חד פעמי לשתיה קרה)
  • 1 שקית אבקת אפיה

לציפוי

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה

  1. מקציפים ביצים שלמות ובהדרגה מוסיפים סוכר לקרם אוורירי ובהיר (6 דקות במיקסר בערך). להוסיף את השוקולית, השמנת מתוקה,סוכר וניל ,פודינג, ושמן.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים לבלילה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 ואופים כ-45 דקות. אחרי שמוכן מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. לציפוי ממיסים במיקרו שמנת ושוקולד לתערובת אחידה, שופכים את הציפוי על העוגה ומעבירים למקרר.
  5. אפשר לקשט מעל עם אגוזים או מה שרוצים באמת שזה לא משנה 🙂 היא טעימה בכל מקרה!

בתאבון! 😉

רולדה בטעם של פעם, קלה להכנה

25 דק' כמות: 8-12

 

רולדה בטעם של פעם, קלה להכנה שתגרום לכולם להתמכר..

לרולדה:

  • 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • קצת יותר משני שליש כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • רבע כוס קקאו מנופה
  • רבע כוס קמח תפוחי אדמה + 1 כף
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות אבקת סוכר

לקצפת

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • חצי חבילה של פודינג וניל
  • 3 כפות סוכר

לקישוט

  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל 190 מעלות משמנים קלות את התבנית הרגילה של התנור, מצפים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.  מפזרים 1 כף קמח תפוחי אדמה ומעל 2 כפות סוכר.
  2. בקערה קטנה מערבבים את הקקאו והקמח תפוחי אדמה,ואבקת האפייה .
  3. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף גמיש. בקערה נפרדת מקרימים את החלמונים עם תמצית הוניל.
  4. מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ומקפלים בעדינות.
  5. מוסיפים את תערובת היבשים ומקפליםלאט לאט פנימה שתשלב היטב. [adinserter block="1"]
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים היטב. מעבירים אצבע מסביב לדפנות ליישור
  7. אופים 8-10 דקות עד שהיא רכה. זהירות רק שלא תתייבש
  8. מוציאים מהתנור ומניחים ל 2-3 דקות, ובנתיים מעבירים בעדינות סכין מסביב לדפנות.
  9. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר  והפודינג,  שמים הכל על הבצק שלנו בעדינות ומורחים היטב על הכל.מגלגלים הכל שיופרד היטב מנייר האפיה ועד שנוצרת צורה של רולדה.
  10. ממיסים בפולסים במיקרו את השוקולד שלנו ושופכים על הרולדה. אפשר לפזר מעל אוגזי לוז או בוטנים או כל מה שתרצו.

בתאבון!

עוגת גבינה אפויה קלה להכנה

60+ כמות: 8-12

 

 

 

 

עוגת גבינה אפויה שתעשה ריח מושלם בכל הבית

 

 

הבצק לפירורים:
250 ג` קמח  (2 כוסות פחות 3 כפות)
230 ג` חמאה  קרה חתוכה לקוביות
חלמון
1000 ג` אבקת סוכר (שקית)

 

מצרכים:

  • גבינת שמנת פילדלפיה 250 גרם
  • 200 מ"ל חלב
  • חמאה 50 גרם
  • קמח עוגה 60 גרם
  • קורנפלור 20 גרם
  • סוכר 120 גרם
  • 6 ביצים, חלמונים ולבנים מופרדים
  • 1 כפית תמצית וניל

 

 

אופן ההכנה:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק.

2. לחלק את הבצק ל 3/4 ו1/4, לשטח את הבצק בשתי תבניות משומנות, לאפות בסביבות 13 – 15 דקות, לצנן.

  1. הכינו תנור
    – מחממים תנור ל 160 מעלות
  2. שמים תבנית עם חצי גובה מים (ניצור אמבטיה שעליה תשב התבנית עם העוגה)
  3. תערובת גבינות
    – על אש קטנה הרתיחו את החלב לטמפרטורה חמה
    – הוסיפו את הגבינה והחמאה ומקציפים עד שהתערובת חלקה
  4. מקציפים תמצית וניל, חלמונים & סוכר 20 גרם עד שתערובת הופכת לאוורירית
  5. בלילת עוגה 4.
    – מערבבים את תערובת הגבינות ותערובת החלמונים
    – מנפים קמח ואת הקורנפלור
    – לערבב היטב עד שאין גושים
    – מניחים בצד
  6.  מרנג
    – חלבונים מקציפים עד קצף
    – להוסיף סוכר 100 גרם
    – מקציפים את מרקם אוורירי
  7. ערבוב העוגה
    –  להקציף את המרנג לתוך הבלילה בעדינות מקפלים לאט לאט.
  8.  אפייה
    – מרפדים תבנית 22 סנטימטר
  9. נשים מתחת פירורים
    – יוצקים את בלילת העוגה בהדרגה כדי לשחרר בועות אוויר
    – מניחים את התבנית ב"אמבטיה" שלנו.
  10. אופים 1 שעות ו20 דקות ב 160 מעלות
  11. אחרי שמוכן משאירים את דלת התנור כבוי ופתוחה כדי שיצא החום והעוגה תתייצב ממש..
  12. לפזר פירורים למעלה.

מגישים צונן 🙂

 

עוגת שוקולד קלה להכנה

45 דק'
10 דק' כמות: 8-12

 

עוגת שוקולד קלה להכנה

מצרכים לעוגה:

  • שוקלד מריר 200 גרם
  • חמאה 50 גרם
  • סוכר 200 גרם
  • 6 ביצים

אופן ההכנה:

  1. להכנת העוגה מכינים תבנית 26".
  2. המיסו את החמאה והשוקולד יחד , עררבו והניחו בצד להתקרר.
  3. נעבור לשתי קעריות נפרדות, הפרידו בין החלמון לחלבון
  4. מערבבים 100 גרם סוכר ואת הלבן של הביצה, עד למרקם של קצפת
  5. ניקח את הצהוב של הביצה ונערבב עם 100 גרם סוכר.
  6. ערבבו את תערובת הביצים והסוכר עם תערובת השוקולד היטב.
  7. הכניסו לתנור ל170 מעלות כ45 בערך עד שהקיסם במרכז העוגה שלנו יוצא נקי.
  8. תוכלו להמיס שוקולד ושמנת ולשפוך מעט.

עוגת שוקולד ללא קמח וללא גלוטון ב-3 מרכיבים בלבד!!

10 דק' כמות: 8-12

 

 

מצרכים:

  • 8 ביצים
  • כוס חמאה ממוסת
  • שוקולד מריר 450 גרם

 

 

אופן ההכנה:

  1. לערבב את הביצים במהירות בינונית במיקסר עד הקצפה (כמו בסרטון)
  2. ערבבו את השוקולד מריר והחמאה המומסת על אש נמוכה מאוד עד לקבלת תעורבת אחידה.
  3. קפלו פנימה חצי מתערובת הקצפת ביצים וערבבו עד קבלת תערובת אחידה
  4. הוסיפו את החצי השני של הקצפת שלנו וערבבו היטב!
  5. שפכו לתבנית אפיה והוסיפו מסביב מעט מים (לפיזור חום אחיד)
  6. אפו כ30-40 דקות כ-180 מעלות.
  7. אפשר לפזר אחרי זה אבקת סוכר אם רוצים

בתאבון!!

 

המתכון תורגם מכאן

עוגת קרמל שוקולד כולל סרטון! קלה להכנה!

60+ כמות: 8-12

 

מצרכים:

  • קמח 1 1/4 כוסות (160 גר ')
  • 1/4 כוס (30 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 מקל (110 גרם) חמאה קרה, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ביצה 1
  • 1-2 כפות מי קרח

קַרַמֵל

  • סוכר 1 1/2 כוסות (300 גרם)
  • מי 1/2 כוס (100 גרם)
  • 1/2 כוס (120 גרם) שמנת מתוקה
  • 5 כפות (70 גרם) חמאה לא מלוחה
  • 1 כפית מלח

גנאש שוקולד

  • 1/2 כוס (120 גרם) שמנת מתוקה
  • 4 עוז (120 גרם) שוקולד מריר, קצוץ

לקישוט

  • מלח ים

אופון ההכנה:

  1. מכינים את הבצק המתוק. קמח לערבב בקערה גדולה עם שקדים טחונים, אבקת קקאו, סוכר ומלח.
  2.  שלבו פנימה חמאה לתערובת הקמח, באמצעות בלנדר, מזלג או מעבד, עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים מים ולשלב לכדי בצק. עוטפים אותו בפלסטיק, ללוש לאט לכדי צורת דיסק ושומרים במקרר במשך 30 דקות לפחות או למשך הלילה.
  3. על משטח מקומח או על ניילון נצמד לגלגל את הבצק לעיגול שקצוותיו יעלו מעט מהדפנות. הרם את הבצק  ומניחים אותו על מחבת טארט משומנת. הסר את הקצוות ומכניסים למקרר ל 30 דקות לפני האפייה.
  4. לדקור את הבצק במזלג, מרפדים בנייר אפייה על הבצק. מלא עם שעועית יבשה, אורז או משקולות פאי.(כמו בסרטון).
  5.  אופים במשך 15 דקות ב שחומם מראש ל180 מעלות בתנור. הסר את המשקולות ואת נייר האפיה. החזר אל התנור למשך 10 עד 15 דקות נוספות. אפשר להתקרר לפני הסרת מהמחבת טארט.
  6. מכינים את הקרמל. מניחים את הסוכר והמים בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא ערבוב עד שהסוכר נמס ומקבל צבע קרמל.
  7.  הסר את הסיר מהאש ומוסיפים את השמנת. זה יבעבע קצת.
  8.  מבשלים כ 1 או 2 דקות תוך בחישה מתמדת בכף עץ עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש ומוסיפים חמאה ומלח. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
  9.  תנו לקרמל להתקרר מעט ושופכים על הבצק שוקולד. מכניסים למקרר למשך כ 4-5 שעות.
  10. מכינים את הגנאש שוקולד. מחממים את השמנת בסיר קטן. כאשר שמנת רק מתחילה לרתוח בקצוות, ומסירים מהאש ויוצקים על השוקולד הקצוץ. תנו לו לשבת דקה אחת ואז מערבבים עד שהתערובת חלקה.
  11.  יוצקים את הגנאש שוקולד מעל קרמל. מורחים את זה באופן שווה ושומרים במקרר במשך 2-3 שעות אחר לפני ההגשה. אפשר לפזר פתיתי מלח ים ומגישים.

 

בתאבון!

קרדיט תורגם מ https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto

מתכון מאפה פרפר עם שוקולד טעים – כולל סרטון !

35 דק' כמות: 15-20

 

 

 

מצרכים:

  • 2 כוסות חלב חם
  • 1 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • כפית מלח 1
  • 1.5 כפיות שמרים יבשים
  • קמח בערך 6 כוסות, עד לקבלת בצק טוב

למילוי:

  • שוקולד לבחירה (אפשר נוטלה)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה שופכים את החלב, השמן, הביצים (אני שמה את הלבן) תוכלו לשים גם את הצהוב של הביצה.
  2. הוסיפו סוכר מלח ושמרים יבשים. ערבבו הכל והוסיפו בהדרגה את הקמח (כמו בסרטון) עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עשו כדורים שווים מהבצק, רדדו אותו ומרחו בשוקולד שבחרתם.שלב 1
  4. כדי להכין את צורת הפרפרים שלנו צפו בסרטון בקפידה וחזרו אחרי ההוראות המופיעות בו.
  5. הניחו את הפרפרים שיצרנו על ניייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 195 מעלות. ל-30 דקות. עד קבלת צע זהוב ויפה 🙂
  6. פזרו מעל אבקת סוכר.
  7. בתאבון!
  8. שלב 2

הכמתכון תורגם מכאן :http://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/kelebek-pogaca-tarifi/

 

עוגת גבינה קלאסית קלה להכנה!

30 דק' כמות: 8-12

מצרכים:

  • 4 חלמונים
  • 4 חלבונים
  • כוס סוכר
  • חצי שקית אינסטנג פודינג וניל
  • 650 גרם גבינה לבנה
  • 4 כפות קורנפלור
  • שמנת חמוצה

עוגת גבינה אפויה קלה ונהדרת! – אופן הכנה:

  1. מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף עמיד.
  2. בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם הגבינה והשמנת לתערובת אחידה ומוסיפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג, מערבבים בעזרת מטרפה ומקפלים לבפנים את הקצף הלבן.
  3. משמנים תבנית עגולה 26 סנטימטר ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 185 מעלות כ20 דקות בערך. יש להסתכל על מרקם העוגה וצבע העוגה ולהחליט מתי היא מוכנה שימו לב שלכל אחד יש תנור אחר לכן זמני האפיה עלולים להשתנות.
  4. בסיום אין להוציא את עוגת הגבינה האפויה אלא רק לכבות את התנור במשך שעה על מנת שנפח העוגה לא יירד.

עוגת לוטוס טעימה שכולם יאהבו

60 דק' כמות: 8-12

מצרכים למתכון:

  • לבסיס
  • 400 גרם עוגיות לוטוס
  • 100 גרם חמאה

לעוגת גבינה

  • 2 שמנת מתוקה
  • גביע גבינה לבנה 9% – 250 גרם
  • גבינת שמנת 225 גרם  – 25%
  • חצי כוס סוכר או אבקת סוכר
  • 1 חבילת פודינג וניל
  • כפית תמצית וניל

לשכבה עליונה

  • חצי קופסה של ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  1. מפוררים את עוגיות הלוטוס, ממיסים חמאה במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בעזרת הבוהן או כף הפוכה משטחים את הפירורים לתחתית תבנית היטב ומכניסים למקפיא.
  3. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג וניל עד לבלת קצף יציב. מוסיפים בהדרגה גבינה לבנה,גבינת שמנת ותמצית וניל.
  4. משטחים את עוגת הגבינה מעל לפירורי הלוטוס שישבו במקפיא. מכסים את התבנית ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  5. לאחר 4 שעות שהעוגה התייצבה ממיסים במיקרוגל ממרח לוטוס, מורחים את הלוטוס מעל לעוגה.
  6. כול מה שנשאר לעשות הוא לפורר את עוגיות שנשארו מעל העוגה ולקשט עם ביסקוויט

בתאבון!

מתכון לעוגת שוקולד קלה להכנה

35 דק' כמות: 10-12

מתכון לעוגת שוקולד שכולם יעופו עליה!

מצרכים:

  • כוס וחצי שוקולד נוטלה (ועוד קצת לציפוי למעלה)
  • 4 ביצים
  • חצי כוס קמח תופח

לציפוי:

  • שמנת מתוקה 32% 250 מ"ל מיכל אחד
  • נוטלה כוס שלמה (אפשר להחליף בשוקולד מריר מי שאוהב)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים תבנית עגולה 20 סנטימטר ומשמנים אותה מעט (אפשר גם חמאה) כדי שלא תדבק. מערבבים את שוקולד הנוטלה והביצים יחד במיקסר במהירות בינונית, מוסיפים לאט לאט את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה סמיכה. [adinserter block="1"]
  2. שופכים הכל לתבנית שלנו ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ35-45 דקות עד שמכניסים קיסם לאמצע העוגה והוא יוצא לח. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  3. ציפוי: מערבבים את השמנת המתוקה והנוטלה ומרתיחים יחד עד שמקבלים מרקם מגרה. מערבבים עד תערובת אחידה ושופכים מעל העוגה 🙂

בתאבון!

מתכונים ישראל