מתכונים ללחם ומאפים, מתכונים קלים להכנה לכל אירוע - Page 3 of 8 - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים ללחם ומאפים


מתכונים ללחם ומאפים מגוון מתכונים של לחמים ומאפים, טעימים ונהדרים, ממתינים לכם. בואו לאפות וללמוד על סוגי לחמים, חלק מהמתכונים מלווים בסרטונים. בתאבון! תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

ספיישל שבועות – פוטטו קריספים חטיף שכולם אוהבים – מתכון משודרג וטעים!

40 דק' כמות: 24-32

 

 

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה אדמדמים גדולות
  • ¼ גבינת פרמזן מגורד כוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • מלח 1 כפית

עבור המטבל

  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • ¼ כוס גבינה כחולה מפורר / אפשר גם גל גבינה אחרת
  • 1 כף עירית רעננה קצוץ או שמיר

 

הוראות הכנה:

  1. כדי להפוך את פלחי תפוחי אדמה: מחממים תנור ל 190 מעלות.משמנים תבנית אפייה גדולה או בנייר כסף או נייר אפייה ומניחים בצד.
  2. לשטוף את תפוחי האדמה ואז פורסים לפלחים עבים חיתכו כל תפוח אדמה ל6-8 פלחים.בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה, שמן זית, פרמזן והתבלינים.  לשלב הכל היטב.
  3. מניחים את פלחי תפוחי אדמה על נייר האפייה .ומכניסים לתנור כ35-40 דקות עד שתפוחי אדמה זהובים. אפשר לפזר מעל עשבי תיבול טריים (לא חובה) ומגישים עם המטבל שלנו 🙂 .
  4. כדי להכין את המטבל שלנו: להקציף את השמנת החמוצה,  גבינה מפוררת, ועירית טרי קצוץ בקערה קטנה עד קבלת תערובת עם מרקם אחיד. להגיש קר!

בתאבון!

 

המתכון תורגם מהבלוג http://www.gimmedelicious.com

ספיישל שבועות – עוגת גבינה ב3 מרכיבים בלבד!! קלה להכנה ! כולל סרטון!

60 דק' כמות: 6-8

 

מי שמחפש עוגת גבינה קלה להכנה במינימום זמן ובמקסימום טעם זאת העוגה בשבילו!

עוגת גבינה עוגת גבינה עוגת גבינה

 

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • 120 גרם שוקולד לבן
  • 120 גרם גבינת שמנת

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות. מפרידים את הביצים ומניחים החלבון בקערה גדולה. נותנים לחלבונים לשבת במקרר כדי לשמור אותם קרים עד שנצטרך להשתמש בהם (מה שהופך את המרנג שלנו ליציב יותר).
  2. שמים את השוקולד (שוברים לחתיכות) בקערה גדולה. ממיסים את השוקולד בסיר כפול מעל מים חמים או בפולסים קרים במיקרו. לאחר מכן מוסיפים את גבינת השמנת וממיסים אותם ביחד. מסירים את הקערה מהחום, מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
  3. בקערה גדולה, במערבל חשמלי מערבבים את חלבוני הביצה עד שייווצרו שהם מקבלים מרקם אחיד וסמיך.
  4. מוסיפים 1/3 מרנג לתוך הבלילה גבינת שמנת ולערבב היטב עם מרית. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרנג 1/2 בכל פעם ומערבבים היטב.
  5. למרוח קצת שמן / חמאה על נייר אפיה (העוגה יכולה להחליק למטה כאשר היא עולה בתנור). מרפדים תבנית 15 סנטימר עגולה עם נייר אפיה. יוצקים את הבלילה לתבנית ודופקים על התבנית קלות כדי להעלות את בועות האוויר מתוך הבלילה. [adinserter block="1"]
  6. מניחים את התבנית העוגה על תבנית אפייה. יוצקים מעט מים חמים לתוך תבנית אפייה. אופים בחום של 170 מעלות למשך 15 דקות, ואז 160 מעלות במשך 15 דקות, ולאחר מכן לכבות את התנור ואופים עם החום שנותר במשך 15 דקות.
  7. כשמסיימים , מניחים את תבנית העוגה על רשת להתקרר לחלוטין.
  8. לסיום ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגה😉

בתאבון!

ספיישל שבועות – בראוניז שוקולד מטורפים!! וקלים להכנה!

20 דק' כמות: 8-12

 

מצרכים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 200 גרם חמאה

אופן ההכנה:

  1. מחממים וממיסים את השוקולד והחמאה בסיר לקבלת תערובת חלקה
  2. מוסיפים את הסוכר, מערבבים וממיסים
  3. מורידים מהאש ולאט לאט מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים במהירות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מכניסים לתנור בטמפ' של 180 מעלות ל-15 דקות.
  5. לאחר 15 דקות הכניסו קיסם, הוא אמור לצאת לח.
  6. מוציאים מהתנור!

בתאבון!

 

ספיישל שבועות – בראוניז שוקולד וקוקוס טעימים בטירוף!! כולל סרטון

40 דק' כמות: 8-12

 

 

מצרכים

  • (100 גרם) שוקולד מריר
  • 3/4 כוס (170 גרם) חמאה
  • 1 כפית (1 גרם) אבקת קפה נמס
  • סוכר 1 כוס (200 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1 כפית (5 גרם) תמצית וניל
  • 1 כף (8 גרם) אבקת קקאו כהה
  • 1/2 כפית (2גרם) מלח
  • 3/4 כוס (95 גרם) קמח

מילוי קוקוס

  • 340 גרםהחלב
  • 2 1/2 כוסות (200 גרם) פתיתי קוקוס ממותק

גנאש שוקולד

  • 1/2 כוס (100 גרם) שמנת להקצפה
  • 120 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות. מרחו בחמאה את  הצדדים והתחתית של 20X20 סנטימטר מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה בינונית, מעל בן מארי (אפשר גם לשים במיקרו בפולסים קטנים), תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת חלקה. מורידים את הסיר מהאש אבל לשמור את הקערה על פני המים. להוסיף קפה נמס, מוסיפים את הסוכר, ולאחר מכן להסיר את הקערה מן מהתבנית. מצננים מעט.
  3. לשלב את הביצים אחת בכל פעם לתוך התערובת ומקציפים עד לקבלת תערובת. מערבבים פנימה את תמצית הווניל ואז מוסיפים את הקמח, המלח, אבקת קקאו ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ -30 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא עם פירורים לחים.
  5. תנו לבראוניס להתקרר לחלוטין.
  6. בקערה משלבים את החלב ופתיתי הקוקוס .מפזרים באופן שווה על גבי הבראוניז.
  7. מכינים את הגנאש השוקולד. מחממים את השמנת בסיר קטן. כאשר שמנת רק מתחילה לרתוח בקצוות, מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד הקצוץ. תנו לזה לשבת דקה אחת, ואז מערבבים עד שהתערובת חלקה. מורחים את זה באופן שווה ושומרים במקרר במשך שעה 1 לפחות לפני ההגשה.
  8. חותכים לריבועים ומגישים.

בתאבון!!

 

הסרטון ביוטוב https://www.youtube.com/watch?v=ph9ybmTzwmE

ספיישל גבינות – גלילות פיצה במילוי גבינה!!! כולל סרטון (כמו בורקס פיצה)

25 דק' כמות: 32

 

בצק

  • 3 כוסות 375 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה, מצוננת, לחתוך לקוביות קטנות
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס (55 מ"ל) חלב
  • 10 גרם שמרים טריים (1 כפית שמרים יבשים פעילים)
  • 1/4 כפית מלח

רוטב הפיצה שלנו

  • 3-4 עגבניות טריות  מקולפות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום מעוכות או קצוצות
  • 1/2 כפית סוכר
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • רסק עגבניות (חבילה אחת)

 

מְלִית

  • 1 כוס (100 גרם) גבינת מוצרלה, מגוררת
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן

לזגוג

  • 1 ביצה קטנה

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים טריים בחלב. בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח. להוסיף חמאה בעזרת מזלג או חותך בצק לחתוך את החמאה עד שהחתיכות הם לא יותר גדולות מאפונה.
  2. מוסיפים שמרים מומסים וביצים מעל את תערובת הקמח. ללוש עד שכל הקמח משולב.
  3. סוגרים ושומרים במקרר במשך כ 1-2 שעות כדי לאפשר לשמרים לתפוח.
  4. מכינים את רוטב העגבניות. בסיר קטן מרתיחים על חום בינוני שמן זית,שמים פנימה שום חתוך אחרי כמה שניות מוסיפים את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות שלנו. שמים פלפל מלח ומעט סוכר. מערבבים הכל ונותנים לזה להתבשל כ-10 דקות. וזהו מוציאים ומניחים להתקרר בצד.רוטב פיצה
  5. מחממים תנור ל  -180 מעלות.
  6. מקמחים משטח וחותכים מהבצק שתי חתיכות. מרדדים כל חתיכה למלבן בגודל 40X25 ס"מ.
  7. מרחו את רוטב העגבניות שהכנו, מחצית גבינת מוצרלה, גבינת פרמזן על כל פיסת בצק.
  8. מגלגלים את הבצק וחותכים לחתיכות של 2.5 סנטימטר (כמו בסרטון).
  9. מניחים את המגולגלות על גיליונות אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים עם ביצה טרופה.
  10. אופים במשך 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב קל.
  11. מגישים עם רוטב עגבניות פיצה ועלי בזיליקום טריים.

 

בתאבון!!!

 

לסרטון המקורי https://www.youtube.com/watch?v=5U9hfX0-K8A

פוקצ'ה עם גבינה קלה להכנה וטעימה !

60 דק'
25 דק' 30 דק' כמות: 6-10

מצרכים:

  • 350 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות)
  • כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרים / חצי קוביית שמרים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 180 מ"ל מים חמים (חצי כוס + רבע כוס)
  • עגבניות שרי
  • טימין
  • גבינת פטה
  • בזיליקום קצוץ
  • שמן זית
  • מלח גס

אופן ההכנה:

  1. לעבד את המצרכים לבצק להתפיח כשעה,לחלק את הבצק לשלושה כדורים ולהתפיח עוד כ 30 דקות.
  2. לחתוך עגבניות שרי לחצי.
  3. כל כדור למתוח עם האצבעות או לרדד לפוקצ'ה מאורכת לעשות ללחוץ על הבצק עם האצבעות עד שמקבלים צורה של פוקצ'ה עם הרים קטנים, בינתיים לחמם תנור ל 220 מעלות. להבריש את הפוקצ'ה בשמן זית לפזר טימין מלח גס ולשים את העגבניות להדק קצת לפזר מעל מלח גס אפשר לפזר גם זעתר ולמרוח פסטו מי שאוהב.
  4. לאפות כ 20 דקות הפוקצ'ה עד שהיא מזהיבה ולפזר את גבינת הפטה ואת הבזילקום ולהחזיר לתנור לעוד שתי דקות.

לזניה גבינות ופטריות מושלמת וקלה להכנה

60 דק'
20 דק' כמות: 10-12

מצרכים:

  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 1 חבילת גבינה בולגרית "פיראוס", חתוכה לקוביות
  • גבינה לבנה
  • חבילת פטריות
  • 2 ביצים
  • פתיתי גבינה

לרוטב:

  • 2 חבילות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • אורגנו לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה:

  1. מערבבים את חומרי הרוטב. מערבבים בנפרד את הגבינה לבנה והביצים לתערובת אחידה.
  2.  מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית בינונית ומניחים שכבה אחת של עלי לזניה, מעליה שופכים חצי מכמות הרוטב ומכסים בעוד שכבה של עלי לזניה. לאחר מכן מפזרים את קוביות הגבינה המלוחה ומניחים שכבה נוספת של עלי לזניה.
  3. בינהם שמים את הפטריות.
  4. יוצקים את תערובת הגבינה הלבנה, מניחים את השכבה האחרונה של עלי הבצק פסטה ויוצקים את החצי השני של הרוטב. ניתן לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל הרוטב.
  5.  מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה על חום בינוני או עד הזהבה.

מופלטה סוף הדרך וקלה להכנה!

20 דק' כמות: 50

מצרכים:

  • ק"ג קמח
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 2 וחצי עד 3 כוסות מים
  • לשימון: 1 כוס שמן (לפחות…)

להגשה:

  • דבש, ממרח שוקולד או אפילו סירופ מייפל
  • מופלטה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
  2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
  3. מחממים מחבת על להבה בינונית.
    פותחים כל כדור בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
  4. מניחים את העיגול הראשון על המחבת בלי שמן (הכדור כבר משומן מספיק!) כשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
  5. מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות.
  6. המופלטות ממשיכות לטגן את עצמם כאשר הם אחד על השני.
  7. מורחים מה שאוהבים ונהנים!! "תרבחו ותסעדו!"

מהדורת פסח: לזניה מצות טעימה טעימה!!

40 דק' כמות: 8-12

מצרכים:

  • 3 גיליונות של מצה
  • 28 גרם רוטב עגבניות (800 גרם)
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1/2 פלפל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 קישוא קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • צרור קטן של עלי בזיליקום טריים(אפשר)
  • 12 גרם גבינת ריקוטה (300 גרם), מגורר
  • 12 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
  • 1/2 כוס גבינה מגורדת פרמזן

אופן הכנה:

הרוטב:

  1. כדי להתחיל, מחממים שמן זית על להבה בינונית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצלים והפלפל ומטגנים עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
  2. מוסיפים את השום ואת הקישואים. מבשלים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מלח ופלפל. להוסיף רוטב עגבניות (אנחנו אוהבים להשתמש רוטב עגבניות רגיל רק מעורבב. מבשלים במשך 5 דקות בבחישה לעיתים קרובות.
  3. מוסיפים את עלי הבזיליקום הטרי במהלך הרתיחה. טועמים את הרוטב ומוסיפים מלח ופלפל לפי העדפתכם.

בונים את הלזניה:

  1. מחממים תנור ל 175 מעלות.
  2. ראשית לשים שכבה קטנה של רוטב על החלק התחתון של המנה שלך.
  3. משרים 3 גיליונות מצה במשך 30 שניות במים חמים. לנער מים עודפים. מניחים גיליון מצה על גבי הרוטב. אם אתה משתמש בצלחת רחבה, ייתכן שתהיה עליך יותר מצה כדי למלא את הצורה.
  4. ואז לשים 1/3 ריקוטה על המצה.
  5. ואז 1/3 המוצרלה.
  6. ואז 1/3 פרמזן.
  7. ואז שכבות רוטב שוב וחזור.
  8. מכסים בנייר כסף ואופים 15 דקות.
  9. הסירו את נייר הכסף ואופים 25 דקות נוספות. אם החלק העליון הוא עדיין לא השחים בקצוות לשים אותו תחת חום במשך כמה דקות. חייב לשים עין על זה או שזה ישרף!

תורגם מהאתר הגאוני Jewlishious

התמונה נלקחה מכאן

עוגת שוקולד נוטלה עם תותים מעל ! עוגה מנצחת!!

60 דק' כמות: 8-12

מצרכים:

  • 1/2 1 כוסות (125 גרם) פירורי ביסקוויטים שוקולד, כ -10 קרקרים
  • 1/4 כוס (57 גרם) חמאה מומסת
  • (900 גרם) גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (245 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 כוס (305 גרם) חלב (אפשר ממותק*)
  • 1 כפית תמצית וניל (5 מ"ל)
  • חבילת נוטלה (350 גרם)
  • 14 גרם ג'לטין
  • 1/4 כוס מים (60 מ"ל)
  • 1 תותים בכוס
  • תותים שלמים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית לעוגה 23 סנטימטר עגולה בנייר אפייה.
    מניחים עוגיות שוקולד בתוך מעבד מזון וטוחנים לפרורים בפולסים. מוסיפים את החמאה המומסת ומפעילים שוב עד לקבלת מרקם אחיד. נעביר את הפירורים לתוך התבנית.
  2. ע"י שימוש בחלק האחורי של כף גדולה,נלחץ על התערובת בחוזקה בתחתית התבנית כדי ליצור תחתית חזקה. אופים בתנור שחומם מראש קרום במשך 10 דקות, ולאחר מכן להתקרר.
  3. בינתיים מכינים את המילוי. מניחים את גבינת השמנת בקערה של מערבל ונפעיל על מהירות גבוהה במשך 10 דקות בערך עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמנת החמוצה, חלב ממותק ותמצית וניל. מעבירים את הנוטלה לקערה במיקרוגל במשך כמה דקות כדי להמיס אותו עד שהתערובת חלקה. יוצקים נוטלה לתוך קערת המיקסר. ולהקציף את התערובת על מהירות גבוהה במשך 5 עד 7 דקות.
  4. מכינים את הג'לטין. מערבבים את הג'לטין והמים, שמים במיקרוגל למשך 30 שניות כדי לפזר את הג'לטין. נפעיל מערבל במהירות גבוהה תוך כדי ערבוב, יוצקים פנימה את הג'לטין המומס. ממשיכים בערבוב במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה .
  5. הוסיפו כמה כוסות של מילוי הגבינה על גבי קרום השוקולד המגניב. חותכים תותים גדולים לשתיים ומניחים אותם מסביב לקצה של התבנית, שהפנים פתוחים ופונים החוצה. מוסיפים את התותים הקצוצים למרכז. יוצקים את המלית שנותרה ולהשתמש במרית שטוחה כדי לאזן את החלק העליון של העוגה.
  6. מניחים את העוגה לתוך המקרר לילה, בדרך כלל לוקח בערך 5 עד 6 שעות עד שהיא מתייצבת לחלוטין.
  7. שמרו את העוגה בקירור.

בתאבון!!

המתכון תורגם מהאתר של טטיאנה

מתכונים ישראל