מתכונים ישראל

מתכונים ללחם ומאפים


מתכונים ללחם ומאפים מגוון מתכונים של לחמים ומאפים, טעימים ונהדרים, ממתינים לכם. בואו לאפות וללמוד על סוגי לחמים, חלק מהמתכונים מלווים בסרטונים. בתאבון! תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

פשטידת תפוחי-אדמה וכבד עוף בנוסח מרוקאי

חומרים

4 תפוחי אדמה גודלים בקליפתם מבושלים
3/4 כוס גזר ואפונה מוקפאים, מופשרים
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות
5 ביצים טריות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/3 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס שמן
3 בצלים קצוצים דק
8 כבדי עוף צלויים, מטעמי כשרות וחתוכים לקוביות
1/4 כוס שמן חם
כלים
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או תבנית כיכר בגודל 7*32 ס"מ, משומנות

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). קולפים את תפוחי-האדמה ומגררים דק. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגזר והאפונה, הביצים הקשות, הביצים הטריות והפטרוזיליה.
מערבבים ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.
מערבבים פנימה את אבקת האפייה.
במחבת כבדה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכבד ומטגנים כמה דקות. מצננים.
מעבירים את תערובת הכבד לקערת תפוחי-האדמה ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול.
יוצקים את התערובת לתבנית ויוצקים מעל את השמן החם. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מגישים חם עם סלטים מרוקאיים.

פאי רועים

חומרים

500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים
1 גזר גדול
1 שן שום
מעט שמן לטיגון
1 כף רוטב וורסטרשייר
1/2 כוס ציר בקר, או ציר עוף, או יין אדום, או מים
מלח ופלפל
4 תפוחי אדמה (כ-700 גרם)
כף חמאה או מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה

אופן ההכנה

מתחילים בבישול תפוחי האדמה, אפשר לשים אותם על האש עכשיו והם יהיו מוכנים עם הבשר. אפשר גם לקצר תהליכים ולבשל אותם במיקרו. אחרי הבישול, או לפני – מקלפים את התפוחים.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס)
קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן, בינתיים קולפים את הגזר, חותכים אותו לקוביות קטנות וקוצצים את השום. כשהבצל מתחיל להזהיב – מוסיפים את השום והגזר ומטגנים ביחד עוד דקה-שתיים.
מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים גם אותו (דואגים לפורר אותו היטב). כשהבשר שחום מוסיפים את הנוזלים והתבלינים ומניחים לתכולת המחבת להתבשל עד שרוב הנוזל מצטמצם.
מכינים את הפירה: מועכים ביחד את תפוחי האדמה המבושלים. אם אינכם שומרי כשרות – אפשר להעשיר את הפירה בחמאה, שמורי הכשרות יכולים בהחלט להסתפק במרגרינה או בכף שמן זית טוב (ואם אתם מסוגלים לסבול את התופעה המכונה "מרגרינה בטעם חמאה"- אפשר גם). מתבלים במלח ופלפל, אפשר להגניב פנימה גם כך רוטב סויה, הפירה צריך להיות רך וללא גושים.
מרכיבים את הפאי: יוצקים את תערובת הבשר לתבנית ומעליה מורחים את הפירה – זה קצת קשה בהתחלה ומומלץ להשתמש במרית.
את התבנית מכניסים לתנור לחצי שעה – או עד שהפירה העליון מתחיל להשחים.
הגשה: "חופרים" כף גדולה מהתבנית ומניחים בכל צלחת – לא לדאוג, זה לא אמור להתגבש למאפה יציב.

פשטידת בשר "קוקו גושט"

60
45 35-45 כמות: 12 מנות

מצרכים למתכון (12 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה)
שמן קנולה – 7 » כפות – סה"כ (70 מ"ל)
בשר בקר טחון – 500 גרם
בצל – יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ דק
שום – 2 » שיניים, כתושות
ביצה – 5 » Large – סה"כ (295 גרם)
פטרוזיליה – 1/2 צרור – סה"כ (57 גרם), קצוצה
בצל ירוק – 4 » יחידות בינוניות – סה"כ (100 גרם), 4 גבעולים קצוצים
שמיר – 1/2 צרור – סה"כ (40 גרם), קצוץ
קמח לבן – 4 » כפות גדושות – סה"כ (100 גרם)
מלח – כפית שטוחה
פלפל שחור – כפית שטוחה
אבקת קארי – 1/4 כפית שטוחה – סה"כ (1 גרם)
כורכום – 1/2 כפית שטוחה
צ`ילי גרוס – 5 מ"ל, (כפית)
בהרט – 1/4 כפית שטוחה

 

1. מחממים שמן במחבת (3 כפות) ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל מאוד.
3. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה צבעו (תוך כדי טיגון רצוי למעוך את הבשר בעזרת מזלג למניעת גושים).
4. מוסיפים תבלינים, מערבבים, מכבים את הגז ומצננים.
5. בקערה נפרדת טורפים את הביצים.
6. מוסיפים לקערה את כל עשבי התיבול הקצוצים (בצל ירוק, פטרוזיליה, שמיר) ומערבבים.
7. מוסיפים את הבשר המטוגן ומערבבים.
8. מוסיפים 4 כפות קמח ומערבבים.
9. בסיר שטוח (טפלון) או במחבת שמתאים לתנור בקוטר 24-26 מחממים שמן (4 כפות).
10. מעבירים לסיר את הבלילה ומשטחים היטב.
11. מטגנים על אש בינונית כ- 2-3 דקות, מנמיכים להבה וממשיכים בטיגון כ-5 דקות נוספות.
12. מכסים את הסיר (או במכסה או בנייר כסף) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170-180 מעלות ל-15 דקות, מורידים את המכסה וממשיכים באפייה כ- 35-40 דקות נוספות עד השחמה.
13. בתיאבון 🙂

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה בתנור.

טארט אגוזים וסוכר חום

15
30 20

תבנית טארט מלבנית מתפרקת או אינגליש קייק חד-פעמית נמוכה בגודל 8×27 ס"מ:

לקלתית:

  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון

למלית:

  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 75 גרם (1/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים גדולות (L)
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס אגוזים (מלך, פקאן, קשיו, צנוברים) קלויים קלות

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 13×35 ס"מ. מרפדים את תחתית
    ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. אם מכינים בתבנית
    חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית.
  3. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפ' ל-150 מעלות.
  6. מכינים את המלית ואופים: מערבבים שני סוגי סוכר, ביצים, שמנת מתוקה ותמצית וניל בקערה.
  7. מוסיפים חמאה מומסת ואגוזים ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומחליקים.
  8. אופים כ-30 דקות עד הזהבה קלה והתייצבות. מגישים חמים.
  9. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 10 ימים.
  • *במקום תערובת האגוזים משתמשים בתערובת של שקדים, אגוזי מקדמיה וברזיל קלויים קלות וקצוצים גס.
מתכונים ישראל