מתכונים ללחם ומאפים, מתכונים קלים להכנה לכל אירוע - Page 8 of 8 - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים ללחם ומאפים


מתכונים ללחם ומאפים מגוון מתכונים של לחמים ומאפים, טעימים ונהדרים, ממתינים לכם. בואו לאפות וללמוד על סוגי לחמים, חלק מהמתכונים מלווים בסרטונים. בתאבון! תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

טארט אגוזים וסוכר חום

15
30 20

תבנית טארט מלבנית מתפרקת או אינגליש קייק חד-פעמית נמוכה בגודל 8×27 ס"מ:

לקלתית:

  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון

למלית:

  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 75 גרם (1/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים גדולות (L)
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס אגוזים (מלך, פקאן, קשיו, צנוברים) קלויים קלות

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 13×35 ס"מ. מרפדים את תחתית
    ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. אם מכינים בתבנית
    חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית.
  3. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפ' ל-150 מעלות.
  6. מכינים את המלית ואופים: מערבבים שני סוגי סוכר, ביצים, שמנת מתוקה ותמצית וניל בקערה.
  7. מוסיפים חמאה מומסת ואגוזים ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומחליקים.
  8. אופים כ-30 דקות עד הזהבה קלה והתייצבות. מגישים חמים.
  9. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 10 ימים.
  • *במקום תערובת האגוזים משתמשים בתערובת של שקדים, אגוזי מקדמיה וברזיל קלויים קלות וקצוצים גס.
מתכונים ישראל