מתכונים למנות ראשונות, מתכונים קלים להכנה לכל אירוע - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים למנות ראשונות


מתכונים למנות ראשונות מנות ראשונות ומנות פתיחה הן מנות חגיגיות שמוגשות על צלחות הגשה נאות ומהוות את הגורם לפתיחת התיאבון לקראת המנה העיקרית. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד

חלבי
בינוני כמות: 8-12

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד של אילנה לוי האלופה

זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.💜

מצרכים לבצק:

  • חצי ק"ג קמח (3.5 כוסות)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח.


ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.💜

מצרכים למילוי:

  • 1 חב' עלי תרד שטופים וקצוצים.
  • 150 גר' גבינת פטה
  • 100 גר' גבינת חמד
  • 200 גר' גבינה בולגרית
  • 100 גר' גבינה צהובה.

אופן ההכנה:

  1. לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
  2. אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
  3. על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  4. לסגור היטב בצביטות.💜
  5. לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
  6. בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
  7. מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.

מתכון לכנאפה ביתי

חלבי
בינוני כמות: מגש

מתכון לכנאפה ביתי שכולם יטרפו!

מרכיבים

  • 400 גרם "שערות" קדאיף
  • 50 גרם חמאה או 35 מ"ל שמן זית
  • 150 גרם גבינת עיזים או כל גבינה שרוצים
  • 2 כפות אגוזי מלך

לסירופ

  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • מקל קינמון
  • ענף נענע או לואיזה (אפשר – לא חובה!)

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה, מפוררים את אטריות הקדאיף לחוטים ומערבבים עם החמאה המומסת (או שמן הזית)
  2. מרפדים את המחבת במחצית מהקדאיף
  3. מסדרים את הגבינה מעל השיערות קדאיף – בערך חצי סנטימטר
  4. מסדרים הפרוסות על הקדאיף בצורה אחידה, מפזרים מעל את האגוזים
  5. מכסים בשכבה נוספת של קדאיף ומהדקים היטב
  6. מניחים על להבת הגז ומטגנים עד הזהבה כ- 4 דקות
  7. הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני
  8. מרתיחים את חומרי הסירופ כ- 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך
  9. יוצקים מעל הכנאפה

מוקפץ עם חזה עוף קל וטעים – כולל סרטון הכנה!

40 דק' כמות: 3-5

 

מצרכים

  • 1 גזר בינוני (90 גרם), חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל אדום (120 גרם), חתוך לרצועות דקות
  • ג'ינג'ר טרי קצוץ דק (25 גרם) לא חובה*
  • 2 שיני שום קצוץ דק
  • 2 בצל ירוק בינוני, קצוץ
  • 1 ראש ברוקולי (250 גרם), חתוך לפרחים קטנים
  • 200 גרם חזה עוף, לחתוך לרצועות דקות
  • 250 גרם אטריות ביצים מיובשות
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כפית (5 גרם) סוכר חום
  • 3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים אטריות במי מלח רותחים לפי הוראות החבילה. מסננים ושוטפים במים קרים. מקפיצים עם שמן צמחי מעט. מניחים בצד עד מוכן לשימוש.
  2. מחממים את השמן בווק גדול על אש גבוהה בינונית.
  3.  מוסיפים את העוף ומערבבים על אש גבוהה עד להזהבה. מוסיפים את השום וג'ינג'ר ומטגנים למשך 30 שניות.
  4. מוסיפים את הירקות ומערבבים-ומטגנים שתיים-שלוש דקות נוספות על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מתמיד .
  5.  מוסיפים סוכר, אטריות מבושלות, רוטב סויה ומערבבים עד שהכל משולב היטב.
  6. מגישים מייד.

תורגם מ https://www.youtube.com/watch?v=NLetWzLDKvs

ספיישל שבועות – פוטטו קריספים חטיף שכולם אוהבים – מתכון משודרג וטעים!

40 דק' כמות: 24-32

 

 

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה אדמדמים גדולות
  • ¼ גבינת פרמזן מגורד כוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • מלח 1 כפית

עבור המטבל

  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • ¼ כוס גבינה כחולה מפורר / אפשר גם גל גבינה אחרת
  • 1 כף עירית רעננה קצוץ או שמיר

 

הוראות הכנה:

  1. כדי להפוך את פלחי תפוחי אדמה: מחממים תנור ל 190 מעלות.משמנים תבנית אפייה גדולה או בנייר כסף או נייר אפייה ומניחים בצד.
  2. לשטוף את תפוחי האדמה ואז פורסים לפלחים עבים חיתכו כל תפוח אדמה ל6-8 פלחים.בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה, שמן זית, פרמזן והתבלינים.  לשלב הכל היטב.
  3. מניחים את פלחי תפוחי אדמה על נייר האפייה .ומכניסים לתנור כ35-40 דקות עד שתפוחי אדמה זהובים. אפשר לפזר מעל עשבי תיבול טריים (לא חובה) ומגישים עם המטבל שלנו 🙂 .
  4. כדי להכין את המטבל שלנו: להקציף את השמנת החמוצה,  גבינה מפוררת, ועירית טרי קצוץ בקערה קטנה עד קבלת תערובת עם מרקם אחיד. להגיש קר!

בתאבון!

 

המתכון תורגם מהבלוג http://www.gimmedelicious.com

ספיישל גבינות – גלילות פיצה במילוי גבינה!!! כולל סרטון (כמו בורקס פיצה)

25 דק' כמות: 32

 

בצק

  • 3 כוסות 375 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה, מצוננת, לחתוך לקוביות קטנות
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס (55 מ"ל) חלב
  • 10 גרם שמרים טריים (1 כפית שמרים יבשים פעילים)
  • 1/4 כפית מלח

רוטב הפיצה שלנו

  • 3-4 עגבניות טריות  מקולפות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום מעוכות או קצוצות
  • 1/2 כפית סוכר
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • רסק עגבניות (חבילה אחת)

 

מְלִית

  • 1 כוס (100 גרם) גבינת מוצרלה, מגוררת
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן

לזגוג

  • 1 ביצה קטנה

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים טריים בחלב. בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח. להוסיף חמאה בעזרת מזלג או חותך בצק לחתוך את החמאה עד שהחתיכות הם לא יותר גדולות מאפונה.
  2. מוסיפים שמרים מומסים וביצים מעל את תערובת הקמח. ללוש עד שכל הקמח משולב.
  3. סוגרים ושומרים במקרר במשך כ 1-2 שעות כדי לאפשר לשמרים לתפוח.
  4. מכינים את רוטב העגבניות. בסיר קטן מרתיחים על חום בינוני שמן זית,שמים פנימה שום חתוך אחרי כמה שניות מוסיפים את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות שלנו. שמים פלפל מלח ומעט סוכר. מערבבים הכל ונותנים לזה להתבשל כ-10 דקות. וזהו מוציאים ומניחים להתקרר בצד.רוטב פיצה
  5. מחממים תנור ל  -180 מעלות.
  6. מקמחים משטח וחותכים מהבצק שתי חתיכות. מרדדים כל חתיכה למלבן בגודל 40X25 ס"מ.
  7. מרחו את רוטב העגבניות שהכנו, מחצית גבינת מוצרלה, גבינת פרמזן על כל פיסת בצק.
  8. מגלגלים את הבצק וחותכים לחתיכות של 2.5 סנטימטר (כמו בסרטון).
  9. מניחים את המגולגלות על גיליונות אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים עם ביצה טרופה.
  10. אופים במשך 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב קל.
  11. מגישים עם רוטב עגבניות פיצה ועלי בזיליקום טריים.

 

בתאבון!!!

 

לסרטון המקורי https://www.youtube.com/watch?v=5U9hfX0-K8A

פוקצ'ה עם גבינה קלה להכנה וטעימה !

60 דק'
25 דק' 30 דק' כמות: 6-10

מצרכים:

  • 350 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות)
  • כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרים / חצי קוביית שמרים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 180 מ"ל מים חמים (חצי כוס + רבע כוס)
  • עגבניות שרי
  • טימין
  • גבינת פטה
  • בזיליקום קצוץ
  • שמן זית
  • מלח גס

אופן ההכנה:

  1. לעבד את המצרכים לבצק להתפיח כשעה,לחלק את הבצק לשלושה כדורים ולהתפיח עוד כ 30 דקות.
  2. לחתוך עגבניות שרי לחצי.
  3. כל כדור למתוח עם האצבעות או לרדד לפוקצ'ה מאורכת לעשות ללחוץ על הבצק עם האצבעות עד שמקבלים צורה של פוקצ'ה עם הרים קטנים, בינתיים לחמם תנור ל 220 מעלות. להבריש את הפוקצ'ה בשמן זית לפזר טימין מלח גס ולשים את העגבניות להדק קצת לפזר מעל מלח גס אפשר לפזר גם זעתר ולמרוח פסטו מי שאוהב.
  4. לאפות כ 20 דקות הפוקצ'ה עד שהיא מזהיבה ולפזר את גבינת הפטה ואת הבזילקום ולהחזיר לתנור לעוד שתי דקות.

מתכון לדניס בתנור עם עשבי תיבול

30 דק' כמות: 2

ארוחה מעולה לזוגות שאוהבים להתפנק או למשפחות שמבינות באוכל טוב 🙂

מצרכים:

  • 2 דניס טרי
  • עשבי תיבול פטורזיליה קצת כוסברה
  • 4 שיני שום קלוף
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • לימון
  • 5 עגבניות שרי
  • שמן זית

 

הוראות הכנה:

  1. לוקחים את הדגים ומורחים אותם בשמן זית
  2. חותכים להם שני פסים למעלה
  3. מפזרים עליהם מלח גס ופלפל עם מעט עשבי תיבול
  4. מכניסים לבטן הדג עשבי תיבול עם שיני שום מלח גס פלפל
  5. מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות כ15 שעה או עד השחמה מבחוץ.
  6. מגישים ליד אורז/ תפוחי אדמה.
  7. בתאבון!!

בורקס עם בשר וחציל של דורין כהן

30 דק' כמות: 2

ל2 בורקסים גדולים

מצרכים:

  • בצל בינוני
  • שני שיני שום
  • בשר טחון חצי ק"ג
  • מלח
  • פלפל לבן
  • כמון
  • פפריקה אדומה בשמן
  • מעט מתבלין שטה
  • חצי חבילה של בצק עלים – לרדד היטב.
  • טחינה גולמית
  • לימון לסחוט מעט מעל הבשר.
  • כוסברה קצוצה.

אופן ההכנה:

  1. מרדדים את בצק העלים לעובי דק ולצורה מלבנית.
  2. מטגנים במחבת עם חום בינוני- גבוה את הבצל הקצוץ ושני שיני שום קצוצות. מוסיפים את הבשר , המלח, הפלפל ,כמון , פפריקה אדומה בשמן, ופלפל השטה.
  3. פותחים את הבשר עם מזלג לפירורים על אש בינונית ומחבת פתוחה שיתאדו הנוזלים. לקראת הסוף (שכמעט מוכן) מוסיפים כוסברה קצוצה.
  4. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר בערך 10 דק'.
  5. מניחים את הבשר במרכז הבצק לאורך, מעל את החצילים המטוגנים, מזלפים מעט טחינה גולמית ומטפטפים מעט לימון.
  6. חותכים לסירוגין כמו בתמונה, שמים ביצה שומשום ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות כ-20 דק' .

בתאבון!

 

פיצה ביתית צמחונית קלה להכנה!! – כולל סרטון

15 דק' כמות: 8

מצרכים:

  • קמח מוכן לפיצה
  • 3/4 כוס רוטב פיצה (2 חבילות רסק עגבניות + רוטב חריף אפשר ומעט אורגנו)
  • גבינה לפי בחירתכם (השתמשתי צ'או)
  • פלפלים
  •  זיתים שחורים
  • צ'ילי ירוק קלוי
  • בצל סגול
  • כוסברה / בזיליקום
  • אפשר להוסיף בשר טחון צמחוני של טבעול

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק לפי ההוראות (מאחורי האריזה)
  2. מכינים את הרוטב לפיצה. מערבבים 2 חבילות רסק עגניות עם מעט רוטב חריף (אפשרי) ומעט אורגנו.
  3. מורחים באופן אחיד את הרוטב לפיצה.
  4. מעל מפזרים את הגבינה באופן שווה, וכל התוספות שלנו..
  5. מכניסים לתנור לחום של 190 מעלות, עד שהגבינה נמסה והבצק פריך ומוכן לאכילה !

 

בתאבון!!!

 

קרדיט: הסרטון מערוץ היוטוב

מתכונים ישראל