מתכונים למרקים, מתכונים קלים להכנה לכל אירוע - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים למרקים


מתכונים למרקים מתכונים של מרקים חמים שיחממו לכם את החורף. כמעט הספקנו לשכוח איך חורף מרגיש והנה עוד הזדמנות להנות ממרקים טעימים. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

מרק אפונה קל להכנה

מרכיבים:

  • 500 גרם אפונה יבשה, אפשר גם מקופסת שימורים
  • 2-3 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים לבנים בינוניים חתוך לקוביות
  • 4-5 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ליטר מים
  • כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים סיר בשמן זית ומטגנים גזר, בצל, ושום על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים .
  3. טוחנים הכל עד לקבלת תערובת סמיכה.
  4. מחזירים לסיר לבישול קצר נוסף.
  5. מוסיפים ב-10 דקות האחרונות כוסברה קצוצה.
  6. אפשר להוסיף קרוטונים/ שקדי מרק מעל

בתאבון!

מרק שעועית – מתכון שילדים אוהבים!

40 +-
כמות: 5+

מצרכים:

  • 1 חבילה קטנה של שעועית יבשה / שקית של שעועית קפואה מבושלת (קונים מוכן)
  • 1 בצל גדול
  • 1 שן שום
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל
  • מים (טיפה פחות מגובה הסיר)

אופן ההכנה:

  1. במידה ואתם משתמשים בשעועית יבשה – יש להשרות את השעועית במים לילה מראש, לאחר מכן לבשל אותה בסיר בעזרת מבוגרכ-40 דקות ולסנן את המים.
  2. בעזרת מבוגר, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עד שנהיה שקוף.
  3. כותשים את השום ומכניסים לסיר.
  4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והשעועית המבושלת, מערבבים ומכסים את הכל במים כגובה הסיר.
  5.  מוסיפים את התבלינים עד לרתיחה. בעזרת מבוגר כאשר המים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה.

מרק פטריות

35

מרכיבים:

3 אריזות מיקס של חוות השמפיניון
25 גרם חמאה
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כרישה – החלק הלבן קצוץ דק, החלק הירוק שלם, נקי
1 גזר קלוף, חצוי לאורכו
1 תפוח אדמה קלוף, חצוי
2 גבעולי סלרי שלמים
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 עלי דפנה
כ 6 כוסות מים, 1 כוס חלב או שמנת 10%
עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:
• בסיר בינוני מאדים את הבצל והכרישה בחמאה עד שמזהיבים.מוסיפים את השום והפטריות ומאדים קלות עד שמתרככות כ-5 דקות. מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומאדים 2 דקות נוספות.
• מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 35 דקות עד שהירקות רכים.
• נפטרים מהגזר, הסלרי, החלק הירוק של הכרשה ועלי הדפנה. מעבירים מחצית מתכולת הסיר ואת תפוח האדמה כולו למעבד מזון ומרסקים. מחזירים לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חלב ואם סמיך מידי מוסיפים מים. טועמים ומתקנים תיבול. להגשה מפזרים עירית קצוצה.

מתכונים ישראל