מתכוני בשר, מתכונים-בשרי מכל הסוגים קלים להכנה לכל אירוע וחג - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכוני בשר, מתכונים-בשרי


מתכוני בשר, בשרים מנות בשר בקר הן מנות מומלצות לאירוח או לארוחה חגיגית בשבתות וחגים. בעמוד תמצאו אוסף מתכונים המכילים בשר. תבשילי בשר, מתכונים לצלי וסוגים שונים של בשרים. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

קציצות בשר עם אפונה

בשרי
בינוני

מתכון של danielafooood האלופהה😍

מרכיבים:
לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון טרי
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים מטגנת ומוסיפה לקערה
  • תפוחאדמה קטן מגרדת דק
  • ביצה אחת
  • חצי כוס פירורי לחם(כוס חד פעמי)
  • חופן פטרוזילה קצוץ
  • חבילה כוסברה קצוצה
  • מתבלת במלח פלפל ,קינמון ,כמון ,שום גבישי ,פפריקה מתוקה ותערובת תיבול לשווארמה כן כן שמעתם נכון😋
    מערבבת הכל ומגלגלת קציצות

לרוטב:
בסיר עמוק ורחב

  • מטגנת בצל גדול פרוס לרצועות
  • כמה עלי סלרי (כולל הגבעולים) חותכת גס ומוסיפה לבצל המטוגן
  • מוסיפה חבילה של אפונה גדולה סנפרוסט
    2 -3 כוסות מים לפי העין
  • מתבלת במלח פלפל(לפי איך שאוהבים פיקנטי או פחות) כמון,כורכום,שום גבישי, וחוויאג או תערובת תיבול לשווארמה
  • מוסיפה את הקציצות לסיר כשהמים רותחים ומבשלת על אש נמוכה-בינונית כשעה
    אם רואים שיש הרבה נוזלים , לפתוח את המכסה לחלוטין לצמצם נוזלים
    בתאבון
    באורז הוספתי חצי כוס אטריות 😁

מתכון לשניצל ממולא פירה

בשרי
בינוני

מתכון של דניאל עמית האלופההה!!

מצרכים:

  • תפוחי אדמה
  • כף מזולה בטעם חמאה
  • חזה עוף
  • קמח
  • ביצה
  • חרדל דיג'ון
  • מלח
  • פירורי לחם

אופן הכנה:

  1. קולפים את התפוחי אדמה חותכים לקוביות ושמים במים רותחים עם מלח.
  2. כשהם מתרככים, מסננים , מוסיפים כף מזולה בטעם חמאה , מלח ומועכים.
  3. לוקחים חזה עוף ומשטחים אותו בעזרת פטיש כדי שיהיה דק.
  4. על החזה עוף מוסיפים פירה וסוגרים עם חזה עוף נוסף .
  5. טובלים בקמח, ואז בביצה שיש בה חרדל דיג'ון ומלח ואז בפירורי לחם.
  6. מטגנים

בתיאבוןן!!

 

מתכון לשיפודי עוף בטריאקי קל להכנה של ירון ידעי

בשרי
בינוני כמות: 8

שיפודי חזה עוף בטריאקי של ירון ידעי


מצרכים שיפודי חזה עוף בטריאקי :

  • 1 קג' חזה עוף/פרגיות
  • חצי כוס סילאן
  • חצי כוס צ'ילי מתוק
  • חצי כוס טריאקי
  • 4 כפות שמן סויה (לא חובה)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • שיפודי עץ.

אופן ההכנה של שיפודי העוף ברוטב טריאקי:

  1. לחתוך את העוף לקוביות.
  2. לערבב בקערה את כל מצרכי המרינדה.
  3. להוסיף את חזה העוף למרינדה.
  4. להניח במקרר לספיגת טעמים מינימום חצי שעה .
  5. לשפד בשיפודי עץ לא להעמיס. ולשמור את המרינדה שנותרה להברשה על השיפודים במהלך הצלייה
  6. לחמם מחבת פסים משומנת . או תנור במצב גריל.
  7. לצרוב את השיפודים מכל צד למשך 2 דקות
  8. מידי פעם להבריש את העוף במרינדה שנותרה .

חורשט כאראפס תבשיל סלרי פרסי טליה צימברג

בשרי
מעל שעה כמות: סיר שלם

גיליתי שלא הרבה מכירים, מי מכיר? 🤔

בשביל המתכון ובשביל עוד הרבה מאכלים אני מכינה לעצמי תערובת תבלינים אדוויה (ادویه‎) שאני לא מוצאת בשום מקום באזור שלי אז אני מכינה לבד וזה יוצא דומה מאוד!
בשביל התערובת צריך: כפית 1 הל טחון, כפית 1 אגוז מוסקט טחון, כפית 1 קינמון טחון, 1/2 כפית כמון
אני משלשלת כמויות ושומרת בקופסה סגורה היטב זה טוב למלא דברים במיוחד לעוף
אזהרה: יש לזה ריח מדהים ויהיה פיתוי לטעום את זה אבל אל, זה נוטה להרדים את הלשון 🤦‍♀️ תשאירו את זה לבישול

מצרכים

  • 6-12 שוקיים (כל 2 שוקיים זאת מנה)
  • 1 ראש סלרי עם העלים
  • 3 לימונים פרסים לבנים, לסדוק אותם קלות
  • 3 שיני שום כתושים
  • 1 כפית נדיבה של כורכום
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף אדוויה (תערובת תבלינים פרסית)
  • מלח פלפל
  • שמן

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ואז מוסיפים את השום לטיגון מהיר, מוסיפים את הכורכום ומטגנים 2-3 דקות.
  2. אני לא אוהבת עור אז אני מורידה את העור מהשוקיים הכי קל לעשות את זה כשהם קצת קפואים ואז אפשר למשוך כמו מדבקה זה יורד ולהעזר בסכין חדה כדי להוריד עד הסוף.
  3. מטבלים את השוקיים במלח פלפל, מוסיפים לסיר ומטגנים עד שמזהיבים מכל הצדדים.
  4. מוסיפים 1 וחצי כוס מים ואת הלימונים הפרסים ומבשלים על אש בינונית במשך חצי שעה.
  5. בזמן הזה משרים את הסלרי במים עם חומר לניקוי ירקות במשך 3 דק שוטפים וחותכים את הגבעולים והעלים.
  6. מחממים מחבת רחבה וקצת עמוקה ומאדים עליה את הסלרי עם טיפה שמן ומלח ומניחים בצד.
  7. לאחר שעברה חצי שעה מוסיפים לשוקיים אדוויה ורסק עגבניות טועמים ומתקנים תיבול אם צריך ואז מוסיפים את הסלרי המאודה.
  8. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה.
  9. זמן הבישול תלוי באיך אתם אוהבים את הסלרי רך או קשה, אני אוהבת קשה קצת אז שעה זה מעולה. אפשר לבשל חצי שעה ועד שעה נוספת.

אוכלים את זה עם אורז לבן ולא לוותר על הטהדיג עם זעפרן 😍😍

נושה ג'אן 🤭

מתכון לדולמה פיאז (בצל ממולא בסגנון פרסי) טליה צימברג

בשרי
מעל שעה כמות: סיר שלם

כל כך הרבה סוגים של דולמה והכי אהוב עליי זה הבצל הממולא❤️
למי שלא יודע ולא מכיר, אני גרה בישוב קטן ולפעמים אין מה לעשות צריך לאלתר כי חסר מצרכים במכולת
עכשיו, תוסיפו לזה פסח🤦‍♀️
אז יצרתי גרסה משלי, מאולתרת אבל מה? העיקר שיצאה טעימה וחמה!

מצרכים

  • 2 לימונים פרסים לבנים סדוקים
  • 5 בצלים סגולים או לבנים
  • 1/4 שקית חומוסים של סנפרוסט
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס מיץ רימונים
  • 1 כפית מרק בצל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אורז פרסי או עגול
  • 1 עגבנייה מגורדת
  • מלח פלפל כמון

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הבצלים שוטפים וחותכים פס בצד אחד עד אמצע הבצל, שמים את כל הבצלים עם הפס במים רותחים ל20 דק בערך, אח"כ מקלפים שכבה שכבה בזהירות.
  2. בזמן הזה שוטפים את האורז עד שהמים שקופים ומשאירים בתוך המים עד שנצטרך אותם.
  3. מטגנים את הקוביות בצל עד שמזהיבים ושמים בקערה שיתקרר.
  4. עושים תערובת של בשר, האורז ללא המים, בצל מטוגן, שום, 1 כף כמון, מלח פלפל ונותנים לזה לנוח קצת.
  5. לוקחים סוטאז' ומטגנים עליו את הבפנים של הבצלים שקילפנו (שאי אפשר למלא אותם), חתוכים לקוביות. אחרי שהבצל מזהיב, מוסיפים את העגבנייה והחומוס. מבשלים כמה דקות ואז מוסיפים 1/4 כוס מים ומכבים את האש.
  6. מתחילים למלא את הבצלים, מסדרים יפה בסוטאז' ומוסיפים את הלימון הפרסי.
    מפעילים חזרה את האש. מערבבים בקערה מיץ רימונים, מרק בצל, מלח, טיפה כמון וכוס מים.
  7. שופכים את כל זה על הבצלים, זה צריך להגיע טיפה מעל לחצי גובה הבצלים אם לא אז תוסיפו עוד קצת מים. מכסים ומביאים לרתיחה ואז מבשלים סגור במשך כ40 דק עד שעה על חום בינוני.נושה ג'אן🤭

עוף עם ארטישוק לימון כבוש וזיתים של דורית אלישע

בשרי
שעתיים כמות: 6-12

מרכיבים

  • 1 קופסא זיתים ללא חרצנים
  • שקית ארטישוק קפוא
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל סגול
  • 3 שיני שום קצוץ
  • חלקי עוף
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
  • לימון כבוש
  • מלח, פלפל, כפית פפריקה, כורכום.

אופן ההכנה

  1. להרתיח ולסנן 3 פעמים את הזיתים .
  2. את הארטישוק להשרות במים רותחים ולימון סחוט.
  3. למשך 20 דקות לחתוך ל-4.
  4. בסוטז לטגן עם 3 כפות שמן.
  5. את חלקי העוף ולהניח על נייר סופג .
  6. לטגן בצל סגול חתוך לרצועות עם 3 שיני שום קצוץ .
  7. להוסיף פטרוזיליה וכוסברה קצוצים פלחי לימון כבוש .
  8. לתבל מלח פלפל כורכום פפריקה מתוקה להוסיף את העוף הארטישוק והזיתים .
  9. 3 כוסות מים רותחים להנמיך להבה לעוד שעה ורבע בישול. .

קובה אורז לפסח של אילנה קניג

בשרי
בינוני כמות: 80 יח׳

🌺😄🌺קובה אורז לפסח

(לי יצא 80 יחידות, אם ,תכינו את הכדורים קטנים יותר תקבלו כמות גדולה יותר)😄

מרכיבים:

  • קג אורז עגול (להשרות שעה) לסנן, ולטחון במעבד מזון,
  • קג חזה עוף טחון
  • מלח
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

  1. ללוש היטב את כל המרכיבים
  2. לשים במקרר למנוחה כשעתיים(אפשר להכין מיד, אני מעדיפה שהבצק ינוח)
  3. בנתיים מזהיבים במחבת 3 בצלים גדולים קצוצים
  4. מוסיפיםֿ קג בקר טחון לערבב, לטגן, רק עד שמחליף את צבעו( אפשר למלא עם בשר חי, לא מטוגן, כך אימי עשתה, אני מעדיפה לטגן)
  5. לתבל בבהראט, מלח, פלפל, לערבב ולקרר
  6. לחלק את הבצק לכדורים, למלא, לשמור במקפיא ולבשל מתי שרוצים.

אמא שלי, בישלה את הקובה אורז עם תרמילי פול ירוק קצוצים ברוטב עגבניות,
אפשר כמובן, עם מה שאוהבים, דלעת, במיה, סלק, מנגולד, פול וכו..

חג שמח וכשר❤❤😄

 

מאפה כשר לפסח עם בשר וירקות להעשיר את שולחן החג של ירדנה ג׳נאח

בשרי
בינוני כמות: 1

בוקר טוב ..מאפה כשל"פ שיכול להעשיר את שולחן החג ♥️

 

לקציצות :

  • חצי קילו בשר טחון אדום או חזה עוף
  • חבילה פטרוזיליה
  • חצי חבילה כוסברה
  • 1 בצל גדול קצוצים
  • 1ביצה
  • 3 כפות קמח מצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית כורכוםחצי כפית בהרט וחצי כפית פלפל לבן .

לערבב הכל יחד ולטגן במעט שמן קציצות ( לא לשרוף כי הם עוברים תנור .( אפשרי את הקציצות להכניס לתנור מראש ) .

לירקות :

  1. לטגן לרצועות במעט שמן זית 1בצל ,1 פלפל גמבה מכל צבע ,1 גזר ,1 בטטה ,פטריות 3 על כרפס עד לריכוך להוסיף מלח ,מעט כורכום וכף פפריקה מתוקה .
  2. ללא מים הירקות מפרישים .להכניס את הקציצות ל5 דקות לתפיסת טעמים .ולהניח בצד .

 

לבצק :

  1. חבילה קמח להכנת מאפים כשר לפסח (שקית כחול לבן ) כוס וחצי קמח תפוחי אדמה ,1 ביצה , רבע כוס שמן ,חצי כפית מלח ,כפית סוכר וכוס מים מהברז .
  2. לעבד לבצק לחלק לשתיים לפתוח כדור בצק בגודל צלחת (לא דק מידי ) להניח על נייר אפיה ולאפות כ10 דקות .
  3. להוסיף מעל את התבשיל ולכסות בחצי השני ולהדק מסביב.למרוח חלמון ושומשום ולאפות על 180 מעלות עד להשחמת המאפה .

אפשרי כל תבשיל להכניס לבצק חשוב לסנן נוזלים ) בהצלחה ויום נפלא ♥️

 

קרדיט ל

בלינצ'ס מקמח תפוח אדמה כשר לפסח במילוי כבד עוף וצנוברים

בשרי
בינוני כמות: 16

מרכיבים ל16 – יחידות – מתכון של דורית אלישע האלופה!

לבלינצס-

  • 6 ביצים
  • 4 כפות גדושות קמח תפו"א
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס מים
  • מלח פלפל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מילוי-500 גר' כבד עוף
  • 2 בצלים
  • חצי סלסילה פטריות טריות
  • 50 גר' צנוברים קלויים

לטיגון-

  • 2 כפות שמן
  • 1 ביצה
  • קורנפלקס כשר לפסח / פרורי מצה

לרוטב-

  • כף שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי סלסילה פטריות
  • שן שום כתוש
  • 1 כוס מים
  • חצי כפית קמח תפו"א
  • חצי כפית רוטב פטריות
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

להכנת הבלינצס-.

  1. לערבב היטב ביצים,קמח תפו"א,שמן מים מלח פלפל.
  2. פטרוזיליה קצוצה.
  3. במחבת טפלון 22-24.
  4. למרוח עם נייר סופג שמן בחום בינוני גבוה עם מצקת, לטגן כל צד 20 שניות. (לערבב טוב לפני כל טיגון הקמח שוקע).
  5. אין צורך להוסיף שמן ליתר הבלינצס-.
  6. להניח על מגבת מטבח ולכסות (ניתן לשמור 3 ימים במקרר לפני המילוי).

מילוי-

  1. לצלות על האש את הכבדים להורדת הדם.
  2. לטגן 2 בצלים קצוצים להוסיף חצי סלסילה פטריות טריות חתוכות ולהמשיך לטגן עד לבישול מלא של הכבדים לקרר.
  3. לקצוץ במגימיקס או עם סכין על קרש חיתוך. להוסיף את הצנוברים. ולמלא כל בלינצ'ס ב-2 כפות מהמילוי לסגור בצדדים .
  4. לטבול בביצה ובשבבי קורנפלקס מרוסקים.נלטגן לצבע זהוב.(אין צורך בשמן עמוק).

רוטב-

  1. לטגן בצל קצוץ. להוסיף שן שום כתושֿ ואת הפטריות החתוכות לעוד טיגון של 3 דקות.
  2. לערבב כוס מים עם חצי כפית קמח תפו"א וחצי כפית רוטב פטריות. קורט מלח ופלפל.
  3. להנמיך להבה עד שמתחיל להסמיך.

סירות חצילים במילוי בשר של סיגל פרץ ברמר

בשרי
בינוני כמות: 8

מנה נהדרת לפסח סירות חצילים במילוי בשר , מנה חגיגית וטעימה מקור המתכון אפייה ביתית סיגל ברמר חומרים ל- 10 מנות

מרכיבים

  • 5 חצילים שמנמנים באורך 13 ס"מ
  • 1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות
  • 1 שן שום מגורדת
  • 600 גרם בשר טחון טרי
  • 1 עגבנייה אדומה ללא קליפה חתוכה לקוביות ללא נוזלים
  • 12 יחידות עגבניות שרי חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל חריף (אופציה )
  • 1 כף רסק (אני משתמשת ברסק משפורפרת)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה
  • 1/2 כוס צנוברים (אופציה)
  • 5 כפות שמן
  • לצלייה : 12 עגבניות שרי אדומות וצהובות מעט מלח גס

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל- 200 מעלות
    נרחץ היטב את החצילים נקלף חלק מקליפת החציל ונשאיר את החלק העליון של הגבעול , נחצה את החציל לחצי, נחתוך פסים לאורך ולרוחב בשר החציל .
  2. בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה נשים כף שמן נבריש עם מברשת את נייר האפייה, נפזר מלח עם מלחייה על נייר האפייה (כ-1/2 כפית) נסדר את החצילים אחד ליד השני, החלק החצוי כלפי מעלה (לא לדאוג אם אין רווחים בין חציל לחציל אחרי האפייה החציל מתכווץ ), בעזרת מברשת נשמן את החצילים עם מעט שמן, נפזר מלח על כל חציל ונכניס לתנור ל1/2 שעה או עד שהחצילים אפויים היטב ורכים למגע , בזמן שהחצילים בתנור נכין את המלית.
  3. אופן הכנת מילוי:
    בסיר (רצוי טפלון) נשים 1/2 כוס צנוברים עם כפית שמן ונטגן קלות, נוציא את הצנוברים לקערית, נוסיף לסיר 3 כפות שמן , בצל קצוץ לקוביות קטנות, נטגן עד שהבצל שקוף, נוסיף פלפל חריף דום מגורד ובשר טחון, נצלה עד שהבשר מחליף את צבעו , נוסיף קוביות עגבנייה, קוביות עגבניות שרי, כף רסק עגבניות, נתבל ב-1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית פפריקה מתוקה , נמשיך לטגן עד שרוב הנוזלים מתאדים לערבב מידי פעם , טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (לשמור כף לקישוט) ומחצית מכמות הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש, מניחים לקירור.
  4. ברגע שהחצילים מוכנים , מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים בצד ל-10 דקות לקירור, מזיזים קצת את בשר החצילים לצדדים , שמים 2 כפות ממילוי הבשר על החצילים , מסדרים חצאי עגבניות שרי מסביב לחצילים, מפזרים על העגבניות גרגרי מלח בודדים, (במידה ורוצים לאפות את החצילים סמוך להגשה עוצרים בשלב הזה ומכניסים למקרר )
  5. חצי שעה לפני ההגשה לחמם תנור 200 מעלות, להכניס את החצילים לאפייה עד שהבשר מקבל צבע יפה והמילוי מבעבע, מוציאים מהתנור , מפזרים את יתרת הצנוברים, מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם לשולחן..
מתכונים ישראל