מתכונים ישראל

מתכוני בשר, מתכונים-בשרי


מתכוני בשר, בשרים מנות בשר בקר הן מנות מומלצות לאירוח או לארוחה חגיגית בשבתות וחגים. בעמוד תמצאו אוסף מתכונים המכילים בשר. תבשילי בשר, מתכונים לצלי וסוגים שונים של בשרים. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

בולונז פתיתים

בשרי
בינוני

מתכון של דניאלה שרביט 💓

פתיתונז😝
הכל בסיר אחד🥰
קונכיות פתיתים ברוטב בולונז טעים טעים!!!

מרכיבים?

  • שמן
  • 500 גרם בשר טחון טרי
  • בצל קצוץ אחד
  • קופסא רוטב עגבניות לבולונז(אפשר גם רוטב
  • עגבניות רגיל )260 גרם
  • כף רסק עגבניות
  • פלפל,מלח,טיפה שום גבישי,פפריקה אדומה מתוקה
  • וכמובן-פתיתים☺️

אופן ההכנה:

  1. מטגנת את הבצל בשמן עד להזהבה
  2. מוסיפה את הבשר ומפוררת אותו (אפשר בעזרת מזלג)
  3. גם את הפתיתים מטגנת מעט
  4. ומוסיפה 840 מ״ל מים רותחים-לחבילת פתיתים(תמיד תעשו לפי ההוראות מאחורה)
  5. מוסיפה את הרוטב עגבניות והרסק
    מתבלת מערבבת ,ומבשלת על אש נמוכהבערך6-7 דקות על אש נמוכה
  6. אחרי כן לא פותחים מכסה לפחות 5 דקות
    הפתיתים ממשיכים להתבשל גם אחרי שמכבים את הגז-בדיוק כמו אורז(אז חכו קצת ולא לפתוח את המכסה)
    **אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה-משדרג
    בתאבון

 

בורקס פילו ממולא פרגיות ופירות יבשים

בשרי
קצר

מתכון מושלם של danielafooood 💓

את הדפי פילו יש להעביר למקרר לילה לפני השימוש*
מרכיבים:

  • פרגיות נקיות וחתוכות לקוביות
  • בצל גדול קצוץ
  • משמשים ושזיפים מיובשים(לפי הטעם כמה שאוהבים) חתוכים קטן קטן

אופן ההכנה:

  1. מטגנת את הבצל עד להזהבה ,מוסיפה את הפרגיות והפירות יבשים מתבלת בפלפל שחור,חצי כפית פפריקה,קינמון ,רוטב סויה,רוטב צ׳ילי
    וסילאן מערבבת ומעבירה למסננת שיצאו הנוזלים והתערובת תתקרר…
  2. את הדפי פילו אני חותכת לפי הצורה שאני רוצה וחשוב לשים כמה דפים כדי שלא ישברו(לפחות 3)
    (שמרתי לכם בהייליט שלבי הכנה)
  3. עוטפת ומגלגלת את הדפים,מורחת בביצה ,מפזרת שומשום ולתנור 190 מעלות ,אפייה רגילה עד שמשחים הבורקס
  4. אני מזלפת מעל סילאן וטחינה
  5. בהצלחההה

קובה סלק

בשרי
בינוני

מתכון של danielafooood 💓

מרכיבים:
מרק קובה סלק:
למעטפת:

  • 1 קילו סולת
  • 1 כפית מלח
  • כ-3 כוסות מים
    למלית:
  • 1 בצל גדול מטוגן
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • טיפה כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
    למרק:
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 כפות שמן
  • סלק חי מגורד בפומפיה דק דק
  • 2 גבעולי סלרי
  • 6 סלקים, קלופים וחתוכים
  • 2 כפות סוכר
  • קינמון
  • קורט מלח
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • רבע כוס מיץ לימון שמוסיפה רק בסוף הבישול

אופן הכנה:

  1. מכינים את המעטפת של הסולת ונותנים לה לנוח חצי שעה…
  2. לבינתיים אני מטגנת בצל למלית ומוסיפה לתערובת הבשר פטרוזיליה והתבלינים(כשהבשר חי)
  3. אני מכינה קציצות בשר קטנות ואז עוטפת אותן עם המעטפת של הסולת(להעזר בקערה עם מים כדי לעטוף את הכדורים עם הסולת הדביקה)
  4. אחרי שהקובות מוכנות אני מטגנת בצל בסיר של המרק מוסיפה סלרי ואת הסלק
  5. ממלאה מים כ3/4 גובה מהסיר ומתבלת …מבשלת עד שהסלק רך ורק אז מוסיפה את הקובות לעוד חצי שעה בישול(לשים לב שהן לא נדבקות לתחתית ואז תחרך התחתית של הסיר)
  6. לקראת סוף הבישול אני סוחטת לימון טרי אפילו שניים למרק
    טיפ: לאכול יום אחרי יותר טעים😋

שווארמה ותפוחי אדמה

בשרי
בינוני

מתכון של דניאלה שרביט האלופה😍

ארוחת צהריים שכולם אוהבים😋
שווארמה הודו עם פיתה ,תפוחי אדמה בתנור(יותר בריא וטעים מצ׳יפס)טחינה,סלט וחמוצים😻

מרכיבים:
לשווארמה:

  • 2 בצלים בינוניים
  • 700 גרם שווארמה חתוך לקוביות/רצועות
  • תבלין לשווארמה-חובה
  • פלפל מלח כמון
    ****
    לתפוחי אדמה בתנור:
  • חותכת תופחי אדמה דק
  • מלח גס,פלפל שחור גרוס ושמן זית.

אופן ההכנה:

לשווארמה:

  1. במחבת מטגנת
  2. 2 בצלים בינוניים
  3. מוסיפה 700 גרם שווארמה חתוך לקוביות/רצועות
  4. מתבלת בתבלין לשווארמה-חובה
  5. פלפל מלח כמון
    ****
    לתפוחי אדמה בתנור:
  6. מחממת תנור על חום הכי גבוה
    לוקחת תבנית משמנת אותה בשמן זית,
  7. חותכת תופחי אדמה דק
  8. מסדרת בתנית ומפזרת עליהם מלח גס,פלפל שחור גרוס ושמן זית.
  9. מכסה בנייר כסף ומכניסה לתנור ל30 דקות ,250 מעלות,טורבו
  10. לאחר 30 דקות מוציאה את הנייר כסף ונותנת עוד 20 דקות כדי שישיחמו מעט למעלה ויהיו קרסיפיים😋
    בתאבון

קציצות בשר עם אפונה

בשרי
בינוני

מתכון של danielafooood האלופהה😍

מרכיבים:
לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון טרי
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים מטגנת ומוסיפה לקערה
  • תפוחאדמה קטן מגרדת דק
  • ביצה אחת
  • חצי כוס פירורי לחם(כוס חד פעמי)
  • חופן פטרוזילה קצוץ
  • חבילה כוסברה קצוצה
  • מתבלת במלח פלפל ,קינמון ,כמון ,שום גבישי ,פפריקה מתוקה ותערובת תיבול לשווארמה כן כן שמעתם נכון😋
    מערבבת הכל ומגלגלת קציצות

לרוטב:
בסיר עמוק ורחב

  • מטגנת בצל גדול פרוס לרצועות
  • כמה עלי סלרי (כולל הגבעולים) חותכת גס ומוסיפה לבצל המטוגן
  • מוסיפה חבילה של אפונה גדולה סנפרוסט
    2 -3 כוסות מים לפי העין
  • מתבלת במלח פלפל(לפי איך שאוהבים פיקנטי או פחות) כמון,כורכום,שום גבישי, וחוויאג או תערובת תיבול לשווארמה
  • מוסיפה את הקציצות לסיר כשהמים רותחים ומבשלת על אש נמוכה-בינונית כשעה
    אם רואים שיש הרבה נוזלים , לפתוח את המכסה לחלוטין לצמצם נוזלים
    בתאבון
    באורז הוספתי חצי כוס אטריות 😁

מתכון לשניצל ממולא פירה

בשרי
בינוני

מתכון של דניאל עמית האלופההה!!

מצרכים:

  • תפוחי אדמה
  • כף מזולה בטעם חמאה
  • חזה עוף
  • קמח
  • ביצה
  • חרדל דיג'ון
  • מלח
  • פירורי לחם

אופן הכנה:

  1. קולפים את התפוחי אדמה חותכים לקוביות ושמים במים רותחים עם מלח.
  2. כשהם מתרככים, מסננים , מוסיפים כף מזולה בטעם חמאה , מלח ומועכים.
  3. לוקחים חזה עוף ומשטחים אותו בעזרת פטיש כדי שיהיה דק.
  4. על החזה עוף מוסיפים פירה וסוגרים עם חזה עוף נוסף .
  5. טובלים בקמח, ואז בביצה שיש בה חרדל דיג'ון ומלח ואז בפירורי לחם.
  6. מטגנים

בתיאבוןן!!

 

מתכון לשיפודי עוף בטריאקי קל להכנה של ירון ידעי

בשרי
בינוני כמות: 8

שיפודי חזה עוף בטריאקי של ירון ידעי


מצרכים שיפודי חזה עוף בטריאקי :

  • 1 קג' חזה עוף/פרגיות
  • חצי כוס סילאן
  • חצי כוס צ'ילי מתוק
  • חצי כוס טריאקי
  • 4 כפות שמן סויה (לא חובה)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • שיפודי עץ.

אופן ההכנה של שיפודי העוף ברוטב טריאקי:

  1. לחתוך את העוף לקוביות.
  2. לערבב בקערה את כל מצרכי המרינדה.
  3. להוסיף את חזה העוף למרינדה.
  4. להניח במקרר לספיגת טעמים מינימום חצי שעה .
  5. לשפד בשיפודי עץ לא להעמיס. ולשמור את המרינדה שנותרה להברשה על השיפודים במהלך הצלייה
  6. לחמם מחבת פסים משומנת . או תנור במצב גריל.
  7. לצרוב את השיפודים מכל צד למשך 2 דקות
  8. מידי פעם להבריש את העוף במרינדה שנותרה .

חורשט כאראפס תבשיל סלרי פרסי טליה צימברג

בשרי
מעל שעה כמות: סיר שלם

גיליתי שלא הרבה מכירים, מי מכיר? 🤔

בשביל המתכון ובשביל עוד הרבה מאכלים אני מכינה לעצמי תערובת תבלינים אדוויה (ادویه‎) שאני לא מוצאת בשום מקום באזור שלי אז אני מכינה לבד וזה יוצא דומה מאוד!
בשביל התערובת צריך: כפית 1 הל טחון, כפית 1 אגוז מוסקט טחון, כפית 1 קינמון טחון, 1/2 כפית כמון
אני משלשלת כמויות ושומרת בקופסה סגורה היטב זה טוב למלא דברים במיוחד לעוף
אזהרה: יש לזה ריח מדהים ויהיה פיתוי לטעום את זה אבל אל, זה נוטה להרדים את הלשון 🤦‍♀️ תשאירו את זה לבישול

מצרכים

  • 6-12 שוקיים (כל 2 שוקיים זאת מנה)
  • 1 ראש סלרי עם העלים
  • 3 לימונים פרסים לבנים, לסדוק אותם קלות
  • 3 שיני שום כתושים
  • 1 כפית נדיבה של כורכום
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף אדוויה (תערובת תבלינים פרסית)
  • מלח פלפל
  • שמן

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ואז מוסיפים את השום לטיגון מהיר, מוסיפים את הכורכום ומטגנים 2-3 דקות.
  2. אני לא אוהבת עור אז אני מורידה את העור מהשוקיים הכי קל לעשות את זה כשהם קצת קפואים ואז אפשר למשוך כמו מדבקה זה יורד ולהעזר בסכין חדה כדי להוריד עד הסוף.
  3. מטבלים את השוקיים במלח פלפל, מוסיפים לסיר ומטגנים עד שמזהיבים מכל הצדדים.
  4. מוסיפים 1 וחצי כוס מים ואת הלימונים הפרסים ומבשלים על אש בינונית במשך חצי שעה.
  5. בזמן הזה משרים את הסלרי במים עם חומר לניקוי ירקות במשך 3 דק שוטפים וחותכים את הגבעולים והעלים.
  6. מחממים מחבת רחבה וקצת עמוקה ומאדים עליה את הסלרי עם טיפה שמן ומלח ומניחים בצד.
  7. לאחר שעברה חצי שעה מוסיפים לשוקיים אדוויה ורסק עגבניות טועמים ומתקנים תיבול אם צריך ואז מוסיפים את הסלרי המאודה.
  8. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה.
  9. זמן הבישול תלוי באיך אתם אוהבים את הסלרי רך או קשה, אני אוהבת קשה קצת אז שעה זה מעולה. אפשר לבשל חצי שעה ועד שעה נוספת.

אוכלים את זה עם אורז לבן ולא לוותר על הטהדיג עם זעפרן 😍😍

נושה ג'אן 🤭

מתכון לדולמה פיאז (בצל ממולא בסגנון פרסי) טליה צימברג

בשרי
מעל שעה כמות: סיר שלם

כל כך הרבה סוגים של דולמה והכי אהוב עליי זה הבצל הממולא❤️
למי שלא יודע ולא מכיר, אני גרה בישוב קטן ולפעמים אין מה לעשות צריך לאלתר כי חסר מצרכים במכולת
עכשיו, תוסיפו לזה פסח🤦‍♀️
אז יצרתי גרסה משלי, מאולתרת אבל מה? העיקר שיצאה טעימה וחמה!

מצרכים

  • 2 לימונים פרסים לבנים סדוקים
  • 5 בצלים סגולים או לבנים
  • 1/4 שקית חומוסים של סנפרוסט
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס מיץ רימונים
  • 1 כפית מרק בצל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אורז פרסי או עגול
  • 1 עגבנייה מגורדת
  • מלח פלפל כמון

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הבצלים שוטפים וחותכים פס בצד אחד עד אמצע הבצל, שמים את כל הבצלים עם הפס במים רותחים ל20 דק בערך, אח"כ מקלפים שכבה שכבה בזהירות.
  2. בזמן הזה שוטפים את האורז עד שהמים שקופים ומשאירים בתוך המים עד שנצטרך אותם.
  3. מטגנים את הקוביות בצל עד שמזהיבים ושמים בקערה שיתקרר.
  4. עושים תערובת של בשר, האורז ללא המים, בצל מטוגן, שום, 1 כף כמון, מלח פלפל ונותנים לזה לנוח קצת.
  5. לוקחים סוטאז' ומטגנים עליו את הבפנים של הבצלים שקילפנו (שאי אפשר למלא אותם), חתוכים לקוביות. אחרי שהבצל מזהיב, מוסיפים את העגבנייה והחומוס. מבשלים כמה דקות ואז מוסיפים 1/4 כוס מים ומכבים את האש.
  6. מתחילים למלא את הבצלים, מסדרים יפה בסוטאז' ומוסיפים את הלימון הפרסי.
    מפעילים חזרה את האש. מערבבים בקערה מיץ רימונים, מרק בצל, מלח, טיפה כמון וכוס מים.
  7. שופכים את כל זה על הבצלים, זה צריך להגיע טיפה מעל לחצי גובה הבצלים אם לא אז תוסיפו עוד קצת מים. מכסים ומביאים לרתיחה ואז מבשלים סגור במשך כ40 דק עד שעה על חום בינוני.נושה ג'אן🤭

עוף עם ארטישוק לימון כבוש וזיתים של דורית אלישע

בשרי
שעתיים כמות: 6-12

מרכיבים

  • 1 קופסא זיתים ללא חרצנים
  • שקית ארטישוק קפוא
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל סגול
  • 3 שיני שום קצוץ
  • חלקי עוף
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
  • לימון כבוש
  • מלח, פלפל, כפית פפריקה, כורכום.

אופן ההכנה

  1. להרתיח ולסנן 3 פעמים את הזיתים .
  2. את הארטישוק להשרות במים רותחים ולימון סחוט.
  3. למשך 20 דקות לחתוך ל-4.
  4. בסוטז לטגן עם 3 כפות שמן.
  5. את חלקי העוף ולהניח על נייר סופג .
  6. לטגן בצל סגול חתוך לרצועות עם 3 שיני שום קצוץ .
  7. להוסיף פטרוזיליה וכוסברה קצוצים פלחי לימון כבוש .
  8. לתבל מלח פלפל כורכום פפריקה מתוקה להוסיף את העוף הארטישוק והזיתים .
  9. 3 כוסות מים רותחים להנמיך להבה לעוד שעה ורבע בישול. .
מתכונים ישראל