מתכונים ישראל

מתכונים חלביים


מתכונים חלביים, חלבי מתכונים חלביים ומתכונים לאירוח חלבי כל המתכונים מלווים בהוראות הכנה קלות וכל המתכונים ממולצים לכל אירוע! תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

פשטידת ברוקולי

חלבי
קצר

מתכון של danielafooood המדהימה💓

מרכיבים:

  • 800 גרם ברוקולי סנפרוסט
  • בצל
  • חמאה
  • 3 כפות קמח
  • קוטג׳
  • שמנת מתוקה
  • פלפל מלח
  • בולגרית מגורדת
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

  1. מרתיחה מים ומוסיפה את הברוקולי ל4 דקות
  2. מטגנים בצל עם חמאה
  3. כל  שאר המרכיבים-מערבבים הכל ולתבנית
  4. מעל אני מניחה פרוסות גבינה צהובה
  5. ולתנור מכוסה בנייר כסף למשך 40 דקות
    אחרי 40 דקות מסירה את הנייר כסף ומוסיפה עוד 15 דקות להשחמה
    180 מעלות אפייה

פסטה בחמאת לימון ואפונת שלג

חלבי
קצר

מתכון של דניאל עמית💓

מרכיבים:

  • פסטה
  • 5 שיני שום פרוס
  • אפונת שלג
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות לימון
  • מלא פרמזן

אופן ההכנה:

  1. מכינים פסטה עם מלח לפי הוראות היצרן.
  2. לרוטב- קצת שמן זית, לטגן 5 שיני שום פרוס ולהוסיף את אפונת השלג (שזה דבר מזזזה טעים!),
  3. מקפיצים אותה קצת ומוסיפים משהו כמו 40-50 גרם חמאה, 2 כפות לימון ומלח (אם חסר עוד לימון תטעמו ותוסיפו).
  4. מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה, מוסיפים את הפסטה ומלאאא פרמזן מגורד מעל ושיהיה לכולם בתאבון 😍

פסטה רוטב פסטו ביתי

חלבי
קצר

מתכון של דניאל עמית התותחית😍

מרכיבים:

  • 3 כפות צנוברים קלויים
  • 2 שיניים שון
  • כוס פרמזן
  • 3 כוסות עלי בליזיקום טריים
  • חצי כוס שמן זית
  • פסטה
  • שמנת לבישול
  • כף וחצי גדושה של מסקרפונה

אופן ההכנה:

  1. לפסטו-במעבד מזון שמים 3 כפות צנוברים קלויים (איך קולים? מחממים מחבת שמים את הצנוברים עד שהם שחומים ושלום על ישראל) 2 שיני שום, כוס פרמזן, 3 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים, מלח וחצי כוס שמן זית (קצת בריאות). אני השתמשתי בשל יד מרדכי.
  2. טוחנים הכל עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מחממים מחבת, מוסיפים קצת שמנת לבישול (אפילו השתמשתי ב15%, הלם)
  4. מוסיפים פסטו איזה 2 כפות תסתכלו לפי הצבע ואז מוסיפים כף וחצי גדושה של מסקרפונה שנותנת לזה קרמיות.

כדורי חציל וגבינות

חלבי
בינוני

מתכון של דניאל עמית האלופה💓

מרכיבים:

  • 2 חצילים
  • שמנת חמוצה
  • 100 גרם גבינת המאירי
  • 100 גרם גבינת קדוש
  • 50 גרם שבבים של גאנה פדנו
  • כוס פירורי לחם דקים
  • מלח פלפל
  • ביצה
  • פירורי לחם עבים לטיגון
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום הכי גבוה, מכניסים 2 חצילים חצויים ומחוררים עם מלח ושמנז עד לריכוך.
  2. כשהחציל מוכן נותנים לו להתקרר ומוציאים את הבפנוכו.
  3. קוצצים ומערבבים עם- שמנת חמוצה, 100 גרם גבינת המאירי, 100 גרם גבינת קדוש, 50 גרם שבבים של גרנה פדנו, כוס פירורי לחם דקים, מלח ופלפל. יוצרים תערובת אחידה, ואז כדורים.
  4. טובלים בביצה ואז בפירורי לחם עבים. מטגנים עד להזהבה.
  5. מניחים על יוגורט שעירבבנו עם לימון, נענע ושמן זית וכל ביס מנגבים עם היוגורט כי זה חשוב.

פולנטה פטריות

חלבי
קצר

מתכון של דניאל עמית😍

מרכיבים:

  • פטריות שיטאקי
  • פטריות שימאג'י חומות
  • חמאה
  • 3 שיני שום
  • ליטר חלב
  • שמנת מתוקה
  • כוב קמח תירס
  • 50 גרם פרמזן

אופן ההכנה:

  1. חותכים לרצועות פטריות שיטאקי (מורידים להם ת׳חתכה הזאת את הרגל) שיש להם טעם דומיננטי וחזק ופטריות שימאג׳י חומות. אפשר למצוא בכל סופר/ירקן של ״חוות תקוע״.
  2. מקפיצים עם חתכה חמאה וכשהן משחימות מוסיפים 3 שיני שום פרוס ומלח.
  3. בסיר נפרד מחממים ליטר חלב ושמנת מתוקה שלמה.
  4. כשזה מגיע לרתיחה, מוסיפים לאט לאט כוס קמח תירס (גם אותו יש בכל סופר) וכמעט כפית שטוחה מלח. תוך כדי מערבבים כדי שלא יווצרו גושים. כמעט כל הזמן לערבב.
  5. רגע לפני שזה מוכן זורקים נגיד 30 גרם חמאה ו50 גרם פרמזן מגורדת ומערבבים עד למרקם אחיד.
  6. מגישים עם הפטריות ומעל מוסיפים פרמזן ואם יש לכם קצת שמן כמהין מוסיף המון.

תפוח אדמה מוקרם

חלבי
קצר

תפוחי אדמה טעימייייםםםם!!!!
מרכיבים:

  • תקנו תפוחי אדמה-שמיועדים לאפיה(!)
  • שום
  • חמאה
  • פטריות
  • 2 שמנת מתוקה
  • פרמז'ן
  • קצת יין לבן

אופן ההכנה:

  1. תפוחי אדמה-מקלפים אותם ,עוטפים בנייר כסף ולתנור ל45 דקות,250 מעלות,מצב טורבו
  2. לרוטב:
    מטגנת 3 שיני שום עם חמאה,מוסיפה פטריות,קצת יין לבן ומצמצמת נוזלים…
  3. מוסיפה 2 שמנת מתוקה ומתבלת בפלפל,מלח,כמון,אגוז מוסקט(ומי שרוצה קצת מרק פטריות)מגרדת גבינת פרמז׳ן לרוטב
  4. מערבבת,מביאה לרתיחה
    (כדי להסמיך את הרוטב אפשר להוסיף כף קמח/קורנפלור)
  5. שופכת את הרוטב על התפוחאדמה ומפזרת פרמז׳ן בתאבוןןן😋😋😋

קיש בטטה ופטריות

חלבי
בינוני

מתכון של שני בן חנן 💓

מרכיבים:

קיש:

  • לבצק-תחתית
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי עד כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמנת מתוקה קרה

למילוי

  • 700 גרם פטריות פרוסות
  • בטטה מתוקה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • טימין ורוזמרין לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת/או פרמזן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה.
  3. להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.
  4. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ בתבנית של 28 ס"מ קוטר.
  7. מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור
  8. מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה

בורקס טורקי

חלבי
בינוני

מתכון של meshi_tzooberi  המדהימה 💓

בורקס טורקי אמיתי הישר מאיסטנבול✨
מרכבים :

  • חבילת בצק פילו
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 1 ביצה
  • כף קמח
  • מלח לפי הטעם

למריחה על הבצק

  • 6 כפות טחינה
  • 1.5 כוס שמן/חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומעבירים לשק זילוף ללא צורך בצנטר
2. מערבבים את השמן או החמאה בטחינה בקערה קטנה.
2. פורסים עלה פילו 1 על השיש ומברישים את העלה בתערובת הטחינה, להניח עלה נוסף ולחזור על הפעולה.

3. מניחים שכבת מילוי על רבע מהבצק בצד שקרוב אלינו. מכסים בשולי הבצק, מגלגלים לרולדה ומגלגלים לשבלול.
4. מניחים על תבנית אלומניום עגולה שבלול שבלול (שמזכירה את התבנית של הבורקס מטורקיה)
5.שסיימנו למלא את כל התבנית ומורחים בתערובת הטחינה מעל.
5. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות ). 6. מכניסים את התבנית לרצפת התנור ואופים כ7-8 דקות .
מעבירים למרכז התנור ואופים עד שהבורקס מזהיב היטב, ומתחיל אפילו פה ושם להשחים (15-20 דקות), ומוציאים.
7. מגישים ובתאבון מומלץ להגיש עם עגבניות מגורדות, חמוצים וביצה קשה. בתאבון 💗

 

ריזוטו פתיתים

חלבי
בינוני

מתכון של תומר אומנסקי האלוף💓

מרכיבים:

  • 2 סלסלות של פטריות טריות
  • בצל סגול
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר את הפטריות הקצוצות והבצל עם שתי כפות שמן זית עד להזהבה.
  2. מוסיפים פנימה 500 גרם פתיתים בצורת אורז. מטגנים מעט.
  3. מוסיפים פנימה 500 מל שמנת לבישול ו300 מל מים ומנמיכים לאש בינונית, מבשלים חמש דקות תוך כדי ערבוב. אחרי חמש דקות מוסיפים 100 מל מים וממשיכים לבשל עוד חמש דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים עוד 250 מל שמנת לבישול, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים שלוש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
  5. לבסוף מוסיפים כוס פרמזן מגורר ומערבבים.
    אוכלים חם בוער ורותח מהסיר עם עוד פרמזן.

 

קנלוני גבינות מוקרם ברוטב רוזה

חלבי
בינוני

מתכון מושלם של דניאל עמית

מרכיבים:

  • 2 גביעי ריקוטה
  • קופסא של פטה/ בולגרית
  • פרמזן
  • ביצה
  • שמן זית
  • 4 שיני שום כתוש
  • כף גדושה רסק
  • בקבוק רוטב עגבניות מוכן של מאסטר שף
  • שמנת מתוקה
  • בזיליקום
  • קנלוני

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה 2 גביעי ריקוטה, קופסא של פטה/ בולגרית, פרמזן נניח חצי טון וביצה.
  2. לרוטב- שמן זית, לטגן קלות 4 שיני שום כתוש, כף גדושה רסק ובקבוק של רוטב עגבניות מוכן של מאסטר שף, שמנת מתוקה, בזיליקום, פרמזן ומלח פלפל.
  3. ממלאים את הקנלוני עם הבלילה. (אפשר למלא בשקית זילוף וזה יותר קל)
  4. לתבנית שופכים חצי מהרוטב, מסדרים את הקנלוני בתוך הרוטב ומעליו שופכים עוד רוטב כדי שיכסה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לחצי שעה. מוציאים, מוסיפים מוצרלה/צהובה מעל ומכניסים לעוד כמה דקות בתנור עד שהיא נמסה ואתם גם.

בתאבוןן🤩

מתכונים ישראל