מתכונים ישראל

מתכונים חלביים


מתכונים חלביים, חלבי מתכונים חלביים ומתכונים לאירוח חלבי כל המתכונים מלווים בהוראות הכנה קלות וכל המתכונים ממולצים לכל אירוע! תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

קיש בטטה ופטריות

חלבי
בינוני

מתכון של שני בן חנן 💓

מרכיבים:

קיש:

  • לבצק-תחתית
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי עד כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמנת מתוקה קרה

למילוי

  • 700 גרם פטריות פרוסות
  • בטטה מתוקה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • טימין ורוזמרין לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת/או פרמזן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה.
  3. להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.
  4. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ בתבנית של 28 ס"מ קוטר.
  7. מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור
  8. מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה

בורקס טורקי

חלבי
בינוני

מתכון של meshi_tzooberi  המדהימה 💓

בורקס טורקי אמיתי הישר מאיסטנבול✨
מרכבים :

  • חבילת בצק פילו
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 1 ביצה
  • כף קמח
  • מלח לפי הטעם

למריחה על הבצק

  • 6 כפות טחינה
  • 1.5 כוס שמן/חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומעבירים לשק זילוף ללא צורך בצנטר
2. מערבבים את השמן או החמאה בטחינה בקערה קטנה.
2. פורסים עלה פילו 1 על השיש ומברישים את העלה בתערובת הטחינה, להניח עלה נוסף ולחזור על הפעולה.

3. מניחים שכבת מילוי על רבע מהבצק בצד שקרוב אלינו. מכסים בשולי הבצק, מגלגלים לרולדה ומגלגלים לשבלול.
4. מניחים על תבנית אלומניום עגולה שבלול שבלול (שמזכירה את התבנית של הבורקס מטורקיה)
5.שסיימנו למלא את כל התבנית ומורחים בתערובת הטחינה מעל.
5. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות ). 6. מכניסים את התבנית לרצפת התנור ואופים כ7-8 דקות .
מעבירים למרכז התנור ואופים עד שהבורקס מזהיב היטב, ומתחיל אפילו פה ושם להשחים (15-20 דקות), ומוציאים.
7. מגישים ובתאבון מומלץ להגיש עם עגבניות מגורדות, חמוצים וביצה קשה. בתאבון 💗

 

ריזוטו פתיתים

חלבי
בינוני

מתכון של תומר אומנסקי האלוף💓

מרכיבים:

  • 2 סלסלות של פטריות טריות
  • בצל סגול
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר את הפטריות הקצוצות והבצל עם שתי כפות שמן זית עד להזהבה.
  2. מוסיפים פנימה 500 גרם פתיתים בצורת אורז. מטגנים מעט.
  3. מוסיפים פנימה 500 מל שמנת לבישול ו300 מל מים ומנמיכים לאש בינונית, מבשלים חמש דקות תוך כדי ערבוב. אחרי חמש דקות מוסיפים 100 מל מים וממשיכים לבשל עוד חמש דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים עוד 250 מל שמנת לבישול, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים שלוש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
  5. לבסוף מוסיפים כוס פרמזן מגורר ומערבבים.
    אוכלים חם בוער ורותח מהסיר עם עוד פרמזן.

 

קנלוני גבינות מוקרם ברוטב רוזה

חלבי
בינוני

מתכון מושלם של דניאל עמית

מרכיבים:

  • 2 גביעי ריקוטה
  • קופסא של פטה/ בולגרית
  • פרמזן
  • ביצה
  • שמן זית
  • 4 שיני שום כתוש
  • כף גדושה רסק
  • בקבוק רוטב עגבניות מוכן של מאסטר שף
  • שמנת מתוקה
  • בזיליקום
  • קנלוני

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה 2 גביעי ריקוטה, קופסא של פטה/ בולגרית, פרמזן נניח חצי טון וביצה.
  2. לרוטב- שמן זית, לטגן קלות 4 שיני שום כתוש, כף גדושה רסק ובקבוק של רוטב עגבניות מוכן של מאסטר שף, שמנת מתוקה, בזיליקום, פרמזן ומלח פלפל.
  3. ממלאים את הקנלוני עם הבלילה. (אפשר למלא בשקית זילוף וזה יותר קל)
  4. לתבנית שופכים חצי מהרוטב, מסדרים את הקנלוני בתוך הרוטב ומעליו שופכים עוד רוטב כדי שיכסה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לחצי שעה. מוציאים, מוסיפים מוצרלה/צהובה מעל ומכניסים לעוד כמה דקות בתנור עד שהיא נמסה ואתם גם.

בתאבוןן🤩

גבינת עזים קריספית עם דבש

חלבי
קצר כמות: 10-20

מרכיבים:

  • גליל גבינת עזים
  • קמח
  • ביצה
  • חצי כפית חרדל
  • פירורי לחם
  • מלח פלפל
  • שמן
  • דבש

אופן ההכנה:

  1. חותכים גליל גבינת עיזים לעיגולים
  2. מצפים בקמח ושמים במקפיא 5 דקות.
  3. תובלים בביצה שהוספתם לה חצי כפית חרדל ואז בפירורי לחם שהוספתי להם מלח פלפל.
  4. מטגנים בשמן חצי עמוק. בהמשך להוריד את האש כדי שלא ישרף מבחוץ.
  5. הנחתי אותם על מיקס עליי בייבי שתיבלתי בשמן זית וחומץ בלסמי ומעל הכל זילפתי דבש, שומשום וקצח.

בתיאבוןן!!

קרדיט לדניאל עמית💓

מק אנד צ'יז

חלבי
קצר

הפסטה הכי טעימה שיששש מתכון של דניאל עמית💓

מרכיבים:

  • פסטה
  • 50 גרם חמאה
  • 2 שיני שום כתוש
  • 4 כפות קמח
  • 4 כוסות חלב
  • מלח פלפל
  • שקית "קווארטו פורמאג'י"  (תערובת 4 גבינות)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים פסטה בסיר עם מים רותחים ומלח.
  2. בסיר קטן ממיסים 50 גרם חמאה. מוסיפים 2 שיני שום כתוש ו4 כפות קמח. מערבבים.
  3. מוסיפים 4 כוסות חלב ומערבבים *כל* הזמן עד שזה נהיה סמיך!
  4. כשזה סמיך, מוסיפים כוס משקית הקסמים שנקראת ״קוואטרו פורמאג׳י״ שזה תערובת של 4 גבינות ומערבבים עד שזה נמס. כמובן שמוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.
  5. מוסיפים את הפסטה המוכנה לתוך הגבינות ומערבבים

בהצלחהה🤩

גבינת ברי / קממבר עטופה בבצק

חלבי
קצר

💓מתכון של דניאל עמית💓

מרכיבים:

  • בצק עלים ללא צורך בהפשרה
  • גבינת ברי / קממבר

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצק לעיגול סביב הגבינה, חרוצים הבצק פסים ועוטפים על הגבינה בצורת עיגול
  2. מעל הבצק לשים ביצה ושומשום
  3. שמים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20-30 דקות
  4. כשזה משחים זה מוכן:)

בתיאבוןן🤩

מלאווח מדפי אורז

חלבי
קל

מתכון של דניאל עמית התותחיתתת

למתכון:

  • לוקחים חצי כוס מים ומוסיפים לבפנים ביצה, מלח וכפית דבש בצלחת שטוחה
  • שמים 2 דפי אורז ו"מעסים" כדי שהביצה תכסה הכל, כשזה קצת מתרכך הופכים ומשאירים עוד קצת
  • מחממים שמן זית על המחבת , מוסיפים את הדף אורז (כשהוא רך) .
  • כשצד אחד מוכן , הופכים אותו ומוסיפים בצד המלאווח ביצה , גבנ"צ , בולגרית (כל מה שרוצים)
  • מקפלים , מורידים לאש נמוכה ומבשלים
  • אוכלים עם רסק וסחוג

בתיאבוןן

מתכון ללחם פודינג מלוח

חלבי
בינוני

מתכון ללחם פודינג מלוח 10 מתכון ללחם פודינג מלוחמתכון מושלם של דניאל עמית💓

מצרכים:

  • חלה (עדיף לא מהיום)
  • חמאה
  • תרד
  • כוס וחצי גבינות מגורדות שאוהבים (פרמזן,גרוייר, גאודה..)
  • 3-4 ביצים
  • שמנת מתוקה
  • מלח,פלפל,אגוז מוסקט
  • כף חרדל דיז'ון

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים תרד בחמאה ומניחים להתקרר
  2. בוצעים חלה ומפזרים לתבנית
  3. בקערה אחרת מערבבים את השמנת, 3 ביצים, אגוז מוסקט .
  4. לתוך הבלילה מוסיפים את תערובת הגבינות
  5. מוסיפים מלח,פלפל,כף חרדל ואת התרד
  6. את הבלילה שופכים על התבנית עם הלחם- בודקים שכל הלחם רטוב ונותנים לזה לפחות חצי שעה לנוח ( עדיף יותר)
  7. לפני שמכניסים לתנור מפזרים עוד גבינות מעל
  8. מכניסים לתנור שלומם מראש ל180 מעלות לחצי שעה בערך

בתיאבוןן!!

 

פסטה שמתבשלת ברוטב של עצמה

מצרכים:

  • חבילת פסטה (עדיף צדפים של ברילה)
  • 25 גרם חמאה
  • 5 שיני שום
  • מלח לפי הטעם
  • חבילת רסק קטן
  • שמנת לבישול
  • אבקת צ'ילי גרוס
  • פרמזן מגורד

הוראות הכנה:

  1. לוקחים סיר, שמים את החמאה וכותשים לבפנים את השום , מטגנים קלות.
  2. מוסיפים את הפסטה ישר מהאריזה שהיא לא מבושלת
  3. שמים מים קרים קצת! מעל קו הפסטה מוסיפים מלח.
  4. כשזה רותח מוסיפים את הרסק וכשהמים מצטמצמים מוסיפים את השמנת ואז את הצ'ילי לפי הטעם.
  5. לתת לזה להתבשל קצת ואז להוסיף פרמזן בנדיבות.
    לערבב כל הזמן כדי שהפסטה לא תישרף
    בתיאבוןןן
מתכונים ישראל