ארכיון מתכונים לפסטות - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים לפסטות

מתכון לפסטה פפארדלה עם ירקות / מורן תורג'מן

פרווה
קצר כמות: ווק

מתכון לפסטה פפארדלה עם ירקות

 

 

מרכיבים:

  • חבילת פסטה פפארדלה
  • בצל אחד
  • חצי כרוב לבן
  • 2 גזרים
  • 2גמבה אדומה
  • 2 שיני שום
  • חבילת נבטים
  • 3-4 פטריות טריות
  • מעט מערק עוף
  • כפית פפריקה מעושנת
  • מעט רוטב סוייה
  • רוטב סוייה מתוקה
  • טריאקי
  • רוטב צ'ילי

אופן ההכנה

  1. להקפיץ במחבת ווק/טפלון רצועות בצל וחצי כרוב חתוך, להניח בצד. .
  2. להקפיץ 2 גזרים ו2 גמבה חתוכים לרצועות דקות, 2 שיני שום (מגורד)..
  3. להוסיף את הכרוב והבצל, 3-4 פטריות טריות חתוכות גס וחבילת נבטים.
  4. להוסיף את הפסטה/נודלס המסוננים (להכין לפי הוראות על גבי האריזה).
  5. לתבל בפלפל שחור, מעט מרק עוף, כפית פפריקה מעושנת, רוטב סויה רגיל ומתוק, מעט טריאקי, ורוטב צ'ילי מתוק. לערבב היטב 3-4 דקות ולהגיש. *את הרטבים אני שופכת ישר מהבקבוק לפי העין…תלוי בכמות.

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה פפיון עם פטריות / מורן תורג'מן

20 דק' כמות: 5

פסטה משגעת מוקפצת עם פטריות

 

מרכיבים:

  • 500 ג' פסטה פפיון
  • בצל
  • 2 שיני שום
  • 7 פטריות טריות
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות טריאקי
  • מלח ופלפל שחור
  • כפית מרק עוף
  • שמן זית
  • כוסברה טרייה
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

    1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות..

בינתיים במחבת רחבה לטגן:

    1. 1בצל גדול חתוך לחצאי טבעות לטגן כחמש דקות..
    2. להוסיף 2 שיני שום קצוצות ולטגן עוד 2 דקות. לקחת 7 פיטריות טריות גדולות ולחתוך לחצי ואז לפרוסות להוסיף לבצל,.אחרי חמש דקות להוסיף 3 כפות סויה ו2 כפות טריאקי..
    3. להוסיף מלח. פלפל שחור גרוס. כפית מלאה מרק עוף וחצי כוס מים..
    4. את הפסטה המבושלת להוציא מסיר המים להוסיף למחבת .
    5. אני מזלפת מעל מעט שמן זית ומערבבת
    6. להקפיץ עוד כמה דקות,.
    7. לפזר כוסברה טריה קצוצה לעיטור..

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה שרי ופטריות / מורן תורג'מן

20 דק' כמות: 5

מתכון לפסטה ברוטב שמן זית, שרי, פטריות ושום

 

מרכיבים:

  • כל סוג פסטה שאוהבים- 500 ג'
  • בצל
  • 2-3 שיני שום
  • 3-4 פטריות
  • 10-12 עגבניות שרי
  • רוטב טריאקי
  • רוטב סוייה
  • פלפל שחור
  • מרק עוף
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

  1. בהשראת חני קונאשוילי❤.
  2. לטגן בצל גדול חתוך לרצועות. להוסיף 2-3 שיני שום קצוצות,3-4 פיטריות טריות גדולות חתוכות לפרוסות ו10-12 עגבניות שרי חצויות.
  3. לטגן כמה דקות ולהוסיף מעט סויה ומעט טריאקי, פלפל שחור גרוס או רגיל.
  4. מוסיפים כפית מרק עוף וחצי כוס מים..
  5. את הפסטה המבושלת לסנן ולהוסיף מעל מעט שמן זית ולערבב..  להוסיף את הפסטה למחבת ולהקפיץ עוד כמה דקות.
  6. לפזר כוסברה טרייה קצוצה מעל..

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לספגטי עם פרגיות / מורן תורג'מן

40 דק' כמות: 5

מתכון ספגטי עם פרגיות

מרכיבים:

  • 500 גרם רצועות פרגיות נקיות
  • 400 גרם ספגטי עבה
  • 2 בצלים
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 6 פטריות טריות
  • 3 שיני שום
  • רוטב סוייה(לפי העין)
  • רוטב צ'ילי(לפי העין)
  • כפית דבש
  • פלפל שחור
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

    1. במחבת לטגן רצועות פרגיות (בשתי נגלות כדי שלא יהיו נוזלים). ולהניח בצד..
    2. לטגן 2 בצלים חתוכים לרצועות, 4 גבעולי בצל ירוק חתוכים, להוסיף 6 פטריות טריות, 3 שיני שום קצוצים גם, להוסיף את הפרגיות ולתבל ברוטב סוייה, רוטב צ'ילי, כפית דבש, פלפל שחור ומעט מלח.
    3. להוסיף 400 גרם ספגטי עבה (אפשר כל נודלס שרוצים) שבושל לפי הוראות אריזה, לערבב טוב ולהגיש.

מתכון לספגטי עם שרי שום ובזיליקום

פרווה
קצר כמות: סיר

ספגטי עם שרי שום ובזיליקום

מרכיבים:

  • חבילת ספגטי
  • בצל
  • 2 בצל ירוק
  • 3 עגבניות
  • 8-10 עגבניות שרי
  • 3-4 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • כפית מרק עוף
  • רבע כוס מים
  • מעט כורכום
  • עלי בזיליקום טרי
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. לטגן בצל אחד,להוסיף 2 גדולים בצל ירוק, 3-4 שיני שום פרוס, להוסיף 3 עגבניות מקולפות חתוכות לחצי ואז לפרוסות, 8-10 עגבניות שרי חצויות, מלח ופלפל שחור, כפית מלאה מרק עוף, מעט כורכום ובזיליקום טרי קצוץ, להוסיף רבע כוס חפ' מים ולהרתיח.
  2. להוסיף את הספגטי שבושל קודם לפי הוראות השקית, לזלוף בנדיבות שמן זית ולעטר בעלי בזיליקום קצוצים.

 

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה ביסלי ברוטב עגבניות

פרווה
קצר כמות: סיר
תודה למורן תורג'מן האלופה

מרכיבים

  • חבילת פסטה ביסלי
  • בצל
  • 3 רסק קטן
  • 2-3 עגבניות מקולפות
  • כף פפריקה
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אורגנו יבש
  • קורט סוכר
  • כפית מלאה שום כתוש
  • כף מרק עוף
  • בערך כוס מים
  • בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה

    1. לרוטב הפסטה: לטגן בצל ולהוסיף כף פפריקה ו 3 רסק קטן. לטגן מעט עם השמן ולהוסיף 1-2 עגבניות מקולפות ( קוביות)..
    2. לתבל במלח, פלפל שחור, אורגנו, מעט סוכר, שום כתוש וכף מרק עוף, להוסיף מים לפי הצורך ואת הפסטה מוכנה.\
    3. לפזר מעל בזיליקום קצוץ..

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות

פרווה
קצר כמות: סיר

פסטה איטלקית ברוטב עגבניות של מורן תורג'מן

 

מרכיבים:

  • פסטה איטלקית (מהסדרה האיטלקית של רמי לוי)
  • בצל
  • 3-4 גבעולי בצל ירוק
  • 4 שיני שום
  • עגבנייה אחת מקולפת
  • פפריקה מעושנת
  • פפריקה אדומה
  • קורט כורכום
  • קורט סוכר
  • פלפל שחור ומלח
  • כמון
  • 3 רסק קטן
  • אורגנו יבש
  • כפית שום כתוש
  • מרק עוף

אופן ההכנה:

    1. לטגן קוביות בצל, 3-4 גבעולי בצל ירוק, להוסיף 4 שיני שום מעוך וחתוך גס, קוביות מעגבנייה אחת מקולפת, כפית פפריקה מעושנת, כף פפריקה אדומה, קורט כורכום וכמון, מלח ופלפל שחור, כפית אורגנו. לטגן הכל מעט ולהוסיף 3 רסק קטן, קורט סוכר, כפית שום כתוש, להוסיף מים בערך כוס ולהרתיח. .
    2. להוסיף כף מרק עוף ולערבב טוב. .
    3. להכין פסטה לפי ההוראות, לסנן ולזלוף מעט שמן ולערבב. לשים את הפסטה ברוטב ולהגיש…

 

 

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה ברוטב שמנת וקוביות בטטה

חלבי
קצר כמות: סיר

פסטה ברוטב שמנת וקוביות בטטה

 

מרכיבים:

  • חבילת פסטה פפארדלה
  • שמן זית
  • חצי חבילה חמאה
  • בטטה אחת
  • שתי שיני שום
  • 2 שמנת לבישול
  • חצי כוס חלב
  • אגוז מוסקט, מעט מרק עוף פרווה ופלפל שחור
  • עלי בזיליקום
  • מעט פרמז'ן

אופן ההכנה:

  1. במחבת ווק לשים חצי חבילת חמאה, קוביות בטטה, שתי שיני שום כתושות. להקפיץ מעט על אש נמוכה ולדאוג שהשום לא ישרף.
  2. להוסיף 2 שמנות לבישול, חצי כוס חלב, מעט מרק עוף, פלפל שחור, אגוז מוסקט, להביא להרתחה ואז להנמיך עד שהבטטה מוכנה ורכה.
  3. להכין פסטה לפי הוראות יצרן, לשפוך מן הרוטב על הפסטה ולקשט עם עלי בזיליקום וגבינת פרמז'ן.

 

 

 

 

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה מוקפצת ברוטב אליולי

פרווה
קצר כמות: סיר

פסטה טרייה מוקפצת ברוטב אליולי בשמן זית שום ועשבי תיבול

 

מרכיבים:

  • פסטה טרייה (קניתי בסופר)
  • 100 מל' שמן זית
  • 6 שיני שום
  • בזיליקום טרי
  • אורגנו יבש
  • פטרוזליה טרייה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צ'ילי גרוס
  • כוס מים רותחים
  • כפית מרק עוף

אופן ההכנה:

    1. פסטה טרייה, לשים במים רותחים ולבשל 4 דקות, לסנן ולהוסיף לרוטב. .
    2. לרוטב אליולי: בסיר קטן לשים 100 מל' שמן זית ולטגן 5-6 שיני שום פרוסות,.
    3. להוסיף תערובת של עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו ופטרוזליה קצוצים, .
    4. לתבל במלח, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס ולהוריד מן האש, .
    5. להוסיף כוס ציר עוף או כוס עם מים רותחים עם כפית מרק עוף. להחזיר לאש ולצמצם קצת נוזלים, בישול של כמה דקות….

 

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה עם טונה

פרווה
בינוני כמות: סיר

פסטה ברוטב עגבניות עם טונה משימורים, פשוט מאוד!

מרכיבים:

  • חבילת פסטה
  • 2-3 עגבניות מקולפות
  • 3 רסק קטן
  • 2 חבילות טונה
  • בצל
  • 2 שיני שום
  • כף פפריקה
  • פלפל שחור ומלח
  • מעט אורגנו יבש
  • קורט סוכר
  • כף מרק עוף פרווה
  • בערך כוס מים
  • בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

    1. לטגן בצל אחד, לגרד 2 שיני שום, מלח, כף פפריקה מתוקה, פלפל שחור, אורגנו,.
    2. לערבב עם הבצל ולהוסיף 3 רסק קטן, 2-3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות, קורט סוכר, מים לפי הצורך, כף מרק עוף, בזיליקום טרי קצוץ..
    3. להוסיף פסטה מבושלת ושתי חבילות טונה..

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכונים ישראל