מתכוני גולשים מכל הסוגים קלים להכנה לכל אירוע וחג - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכוני גולשים


המתכונים שלכם הגולשים ממתכונים חלביים ועד בשר, כל מתכון ששלחתם לנו נמצא פה! מוזמנים להכנס לעולם של מבטחים שונים, המבטח המרוקאי, העירקאי? אולי בכלל איטליה! הכל בידיים שלכם. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

פיצה-פיתה קשת בענן של אופירה הלן

חלבי
קצר כמות: 6-8

ארוחת ערב מושלמת לילדים פיצה-פיתה קשת בענן 🌈🌈🌈 של @ofira elen האלופה!

מצרכים:

  • פיתות – חצויות לשתיים (להפריד בין שני קירות הפיתה כמו בתמונה, מכל פיתה יוצא שני פיצות)
  • גבינה צהובה (אפשר גבינה מגורדת)
  • כדורי מוצרלה שיהיו העננים שלנו בקשת וענן
  • קטשופ או רסק עגבניות לפיצה
  • גמבות ב3 צבעים או כל ירק שתרצו

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הפיתות לשתיים
  2. שמים כף רסק או קשטופ מעל
  3. מפזרים את הגבינה הצהובה
  4. חותכים את הגמבה לרצועות דקות (כמו בתמונה)
  5. מניחים את הגמבות החתוכות כמו צבעי הקשת
  6. בצדדים שמים את כדורי המוצרלה כמו עננים
  7. מכניסים לתמור בחום של 170 מעלות בערך רבע שעה או עד שראוים שמוכן (הגבינה נמסה)

בתאבון!

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד

חלבי
בינוני כמות: 8-12

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד של אילנה לוי האלופה

זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.💜

מצרכים לבצק:

  • חצי ק"ג קמח (3.5 כוסות)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח.


ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.💜

מצרכים למילוי:

  • 1 חב' עלי תרד שטופים וקצוצים.
  • 150 גר' גבינת פטה
  • 100 גר' גבינת חמד
  • 200 גר' גבינה בולגרית
  • 100 גר' גבינה צהובה.

אופן ההכנה:

  1. לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
  2. אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
  3. על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  4. לסגור היטב בצביטות.💜
  5. לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
  6. בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
  7. מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.

בורקס טורקי ממש כמו בורקס ״גדרה״

חלבי
בינוני כמות: 4

בורקס טורקי🧀🍃
עוד מעדן שאי אפשר בלעדיו מסורת של שנים הוא מככב בשולחן החג שלי ואני קוראת לו👇🏻
״בורקס גדרה״ של דבורה אוזנה הנפלאה!

 

מצרכים:

  • בצק עלים מוכן דל שומן /רגיל
  • שתי חבילות תרד במישקל 400 גרם כל אחת
  • 100 גרם גבינה צפתית קוביות
  • 100 גרם קשקבל מגורדת
  • שלוש כפות ריקוטה
  • שבבי בצל מטוגן/בצל ירוק
  • מלח פילפל איגוז מוסקט
  • חמישים גרם חמאה
  • אופן הכנה
  • מפשירים את הבצק עלים במקרר לילה קודם
  • מטגנים קלות את התרד עם שביי בצל /בצל ירוק

מצננים

  1. שמים בקערה נוספת את שאר המרכיבים
  2. מוסיפים את התרד מתקנים טעמים
  3. מרדדים קלות את הבצק עלים מניחים בקצה לרוחב מגלגלים שני סיבובים ומכים את הצורה או שבלול מה שתרצו
  4. מברישים בביצה בוזקים שומשום לא חובה
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 25 דקות בתה האמצעי

מתכון לחטיף ריבועי שוקולד ביסקוויט טעים

חלבי
בינוני כמות: 20 חתיכות

מתכון לחטיף ריבועי שוקולד ביסקוויט , מתכון בקלי קלות לכבוד שבת ב-3 מצרכים בלבד טעים מאד של ורד ניסים חדד

מצרכים:

  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • שרוול ביסקוויט פתי בר
  • כוס פתיתי קוקוס / אגוזים (לא חובה לקישוט)

 

אופן ההכנה:

  1. 2 שוקולד מריר להמיס ביחד עם שמנת מתוקה במיקרוגל כדקה וחצי
  2. לערבב ולהוסיף שרוול ביסקוויט פתי בר
  3. אני הוספתי גם כוס קוקוס וכוס אגוזים טחונים לא חייב
  4. רק אם הבלילה רכה מדיי להוסיף עוד ביסקוויטים
  5. להעביר לתבנית להדק לשים קוקוס מעל להקפיא כ 4 שעות ואז להוציא ולחתוך לריבועים

 

קציצות דגים ברוטב אדום

פרווה
בינוני כמות: 4-8

לקציצות הדגים:

  • סלמון טחון
  • פיטרוזיליה. בצל. שום- בסלייסר הכי קצוץ שאפשר
  • ביצה
  • פירורי לחם
  • פפריקה. מרק עוף. וכורכום

לרוטב.

  • שמן
  • גמבה אדומה רצועות
  • ראש שום מקולף ומפורק
  • פלפלים יבשים מתוק /חריף
  • 4 עגבניות – 3 גרדתי ו1 חתכתי לפרוסות
  • 1 גזר חתכתי דק דק

 

אופן ההכנה:

  1. שמים שמן במחבת עם כל הירקות, מוסיפים מלח, פלפל שחור וכורכום וחצי כוס מים בערך
  2. בכוס שמה כף פפריקה גדוש ועוד כפית פפריקה גרוסה גס, פותחת טוב טוב בשמן
  3. מסדרת את הדגים והקציצות דגים בסיר, ועם כף שופכת מעל כל דג וקציצה מהשמן עם הפפריקה.
  4. מפזרת צרור כוסברה מעל הכל
  5. לבשל הכל בערך 25 דק

קרדיט למתכון הנפלא לנירית המדהימה! בקרו בדף האינטגרם שלה

עוגת פאי פקאן טעימה

חלבי
בינוני כמות: עוגה

לקלתית:

  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח

למלית ולקישוט הפקאנים:

  • 1 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים
  • 2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית ומקפיאים:

  1. בקערה מערבבים את החמאה ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את השוליים של הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  3. מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  5. נחלק את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
    לקערה מס' 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו).
  6. מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  7. מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
    מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם).
  8. מערבבים את תכולת קערה מס' 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות

קרדיט לתמונות ומתכון לקרן חלואי

טילוני בצק עלים במילוי קרם פודינג וניל

חלבי
בינוני כמות: 10-16

טילוני בצק עלים עם קרם פודינג וניל של מירב האלופה שלנו!

תוכלו לבקר את הדברים המדהימים שהיא עושה באינסטגרם Merav.lg

או בפייסבוק מירב לירון-גילבוע

חומרים:

  • 12 יח׳ קונוס מתכת
  • חבילה בצק עלים חמאה מרודד קפוא מופשר לילה במקרר
  • לקרם וניל מהיר:
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 140 מ״ל חלב
  • 60 גר׳ סוכר
  • 40 גר׳ אינסטנט פודינג וניל

לציפוי לפני האפייה:

  • 1 ביצה טרופה
  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הטילונים, מצפים בביצה וסוכר ואופים:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו לרצועות ברוחב 2 ס”מ (קצת יותר רחב ממה שרוצים בסוף, כי במהלך הליפוף הרצועות נמתחות והופכות צרות וארוכות יותר).
  3. מלפפים כל רצועה על קונוס, החל מהשפיץ לכיוון כשמגיעים לסוף הרצועה מצרפים לה רצועת בצק חדשה בצביטה. ליפוף הרצועה סביב הגביע צריך להיות חופף מעט, כך שבכל סיבוב הבצק יעלה קצת על הבצק מהסיבוב הקודם.
  4. מברישים את הטילונים בביצה טרופה ומגלגלים בסוכר.
  5. אופים כ—25-30 דקות, עד שהטילונים שחומים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל בחום של 150 מעלות.
  6. מפרידים את טילוני הבצק מגביעי הקונוס, החלק הפנימי יהיה עדיין לא אפוי לכן מחזירים את טילוני הבצק לתנור ל-10 דקות, עד שהחלק הפנימי כבר לא בצקי.
  7. הכנת הקרם: במיקסר מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קרם יציב.
  8. מצננים לגמרי לפני שממלאים בקרם בצנטר משונן.

בתאבון!!

פיתות במחבת במילוי גבינה

חלבי
בינוני כמות: 4-10

פיתות במחבת במילוי גבינה – מתכון ביתי של מאי בן-עזרא לפיתות חמות וטעימות על המחבת ממולאות בגבינה עשירה. מתכון בלי כמויות מדויקות, אבל בא ישר מהלב ומהמסורת המשפחתית. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: מאי בן-עזרא – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

 

מצרכים

  • 1/2 קילו קמח
  • כף 1 שמרים יבשים
  • כף 1 סוכר
  • כפית ורבע מלח
  • שתי כפות שמן זית
  • עד כוס וחצי מים פושרים (להתחיל מכוס ורבע)
  • להכנת מלית הגבינה:
  • גבינה בולגרית
  • גבינה לבנה
  • גבינה צהובה
  • (כמויות לפי העין לא מדדתי)
  • ניתן לשים איזה גבינות שאתן רוצות

אופן הכנה

  1. נערבב את חומרי הבצק ונלוש במיקסר 7-10 דקות, נתפיח למשך 40 דקות.
  2. נחלק לכדורים, נרדד לעיגול ונשים מלית גבינה באמצע, נאסוף לכדור ונשטח לפיתה.
  3. על מחבת עם מעט שמן נשים את הפיתה משני הצדדים.
  4. לטגן להגיש ולהנות!

סרטון הכנה ואיך ללוש:

סמבוסק גבינה קל להכנה

חלבי
קצר כמות: 10-20

סמבוסק גבינה – מתכון קל מהיר וטעים לסמבוסק גבינה טעים מפנק. מכינים בקלות ומגישים חם ופריך וזה יוצא מגרה ברמות.

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: סמבוסק גבינה

מצרכים

  • שלוש כוסות קמח
  • רבע כפית שמרים יבשים
  • רבע כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • מאה גרם מרגרינה או חמאה
  • 1 ורבע מים בכוס חד פעמי 200 מ"ל

 

מרכיבים למילוי

  • 1 גבינה לבנה 250 גרם
  • 150 גרם גבינה פטה קשה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • מעט מלח
  • לערבב הכל יחד

אופן הכנה:

  1. מערבבים את חומרי הבצק הכל יחדיו עד לקבלת בצק רך ונעים
  2. מכיסים ונותנים לו לנוח כחצי שעה
  3. נקמח משטח נרדד נקרוץ עיגולים
  4. בשלב זה נשים מלית בכל אחת לסגור היטב למרוח ביצה ושומשום
  5. נכניס לאפייה בתנור על חום 180 מעלות עד להזהבה בערך 20 דקות

מתכון לסושי שוקולד

חלבי
בינוני כמות: 20-30

סושי שוקולד – לכל אוהבי השוקולד הנה מתכון מדהים שמתאים לכל אירוע ויגרוף מחמאותת!!

תודה ענקית ל Inbal Biton-avrahami על המתכון ולירין משה לוי על התמונות.

 

מצרכים – סושי שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שמנת מתוקה

מלית:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 150 שמנת מתוקה
  • 50 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • בסוף מוסיפים 3/4 כוס קוקוס

לציפוי:
קוקוס/קוקוס קלוי/ פתי בר טחון או פשוט איזה ציפוי שנראה לכם

 

אופן הכנה – סושי שוקולד

  1. נכין את הגנאש ונשים דקה במיקרו 200 גרם שוקולד מריר ו200 גרם שמנת מתוקה
  2. מעבירים לשתי תבניות אלומיניום קטנות (מלבן) מרופדות בנייר אפייה
  3. מקפיאים שעה.
  4. להכנת המלית נשים חצי דקה במיקרו וממיסים 100 גרם שוקולד לבן 50 גרם שמנת מתוקה ומכניסים לקירור במקרר חצי שעה
  5. מוציאים מהמקרר מקציפים 150 שמנת מתוקה +50 גרם אינסטנט פודינג וניל+שוקולד לבן שקיררנו, בסוף מוסיפים 3/4 כוס קוקוס
  6. מעבירים לשקית זילוף.
  7. על תבנית קטנה עושים 3 פסים עבים,מעבירים למקפיא גם לשעה
  8.  לאחר מכן מוציאים את שתי התבניות,על משטח סיליקון אם יש
  9. שמים בכל קצה את הפס העבה ומגלגלים לרול
  10. את הרול מגלגלים בכל ציפוי שנראה לכם קוקוס/קוקוס קלוי/ פתי בר טחון
  11. וזהו …..מי שרוצה יכול להמיס שוקולד לבן ולזלף מעל

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

 

מתכונים ישראל