מתכוני סלטים וסלטי פתיחה קלים להכנה לכל אירוע - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכוני סלטים וסלטי פתיחה


מתכונים לסלטים וסלטים לשבת סלטי השבת צובעים את שולחן השבת, מוסיפים טעם ורעננות והולכים נהדר עם המנות העיקריות. בעמוד תמצאו מגוון מתכוני סלטים לשבת: מטבוחה, סלט כרוב, סלטי חצילים, זיתים ועד סלטים עם מיונז. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

מתכון לבורגול עם ירקות

פרווה
קל

מתכון של דניאל עמית התותחיתת😍
ארוחה קלה וטעימה ברמותתת!

מצרכים:

  • בורגול
  • שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • ברוקולי
  • אפונה
  • כרובית
  • פטריות
  • טחינה

אופן ההכנה:

  1. שמים במחבת שמן זית ומוסיפים לו את השיני שום
  2. מוסיפים ברוקולי , אפונה וכורבית ומערבבים
  3. כזה טיפה מתרכך מוסיפים פטריות
  4. מוסיפים למחבת בורגול מוכן ומערבבים
  5. מקפיצים במחבת הכל ביחד
  6. מגישים על צלחת עם טחינה מעל

בתיאבוןן💓

 

מתכון למטבוחה מנצחת לכבוד שבת קודש של טליה צימברג

פרווה
יותר משעה כמות: 1

מתכון למטבוחה מנצחת לכבוד שבת קודש / טליה צימברג

כשהייתי בת 6 אמא לקחה אותי להצגת ילדים בתאטרון. הצגה עם מלא בובות גדולות שבתוכם אנשים, פעלולים והמון קישוטים.
ואיך אני זוכרת זאת? אך ורק בגלל שיש לי תמונה, מהמצלמות האלו שהיו מוציאות ישר את התמונה ואז היה צריך לנפנף עד שהיו מתחילים להופיע הצבעים.

אז בשבת האחרונה, אמא סיפרה לי מה קרה באותה ההצגה. האולם היה מפוצץ בילדים צועקים ונרגשים, ואמהות שדאגו להביא לילדים חטיף כדי שיהיו רגועים.
וככה גם אמא שלי, הביאה לי חטיף ובאה לתת לי אותו בהצגה, אך אני הבטתי בה בהלם ואמרתי "אמא אסור! אסור ללכלך פה! אני אוכל אחר כך"

ואמא שלי, הייתה מופתעת איך לילדה כל כך קטנה יש הבנה לגבי עניינים כאלו ומשמעת עצמית. היא גם הייתה מספרת לי שמהרגע שלמדתי ללכת הייתי הולכת ומרימה לכלוכים מהרצפה וזורקת לפח.
אהבתי את המדינה שלי ואני עדיין אוהבת וחושבת שמן הראוי שצריך לשמור עליה, לנקות ולא ללכלך מלכתחילה.

אבל מאז שחזרתי בתשובה אני מרגישה את זה הרבה יותר כשליחות.

יש לאנשים נטייה להכליל, נטייה רעה ומגונה. נכוותי מהנטייה הזאת בעברי כאשר הכלילו ואמרו "כל הגרים ככה" ושפטו אותי לרעה ללא עוול בכפי. אני חושבת שזה הרגל מגונה לשפוט ולהכליל אוכלוסיות שלמות בגלל מעשה של אדם אחד או שניים או יותר גרוע, דעות קדומות.

אז בכל פעם שאני נמצאת במקום ציבורי ואפילו ליד חברות, אני שמה לב טוב טוב למעשיי כי אני לא רוצה שאם בטעות אעשה מעשה לא נאה, ישפטו את כל הקהילה הדתית.

אז אם אני הולכת ברחוב ורואה נייר זרוק, אני מרימה וזורקת לפח. לעולם לא אשליך אשפה לרחוב. באוניברסיטה אני לא מרימה את הקול בכלל ובקושי ניתן לשים לב אליי, תמיד מדברת בצורה אדיבה ובחיוך. אני יודעת שלפני שישפטו אותי, ישפטו את הקהילה אליה אני משתייכת.

אנחנו צריכים להיות עם סגולה ואור לגויים גם בתוך עמנו, ולצקת מן האור גם אל אותם התינוקות השבויים ואלו שעדיין לא זכו להתקרב לזיו השכינה.

מצרכים

  • 2 קילו עגבניות
  • 3 פלפלים חריפים (תלוי כמה חריף אתם אוהבים) קצוצים דק
  • 2 גמבות אדומות קצוצות דק
  • שיני שום מקולפות וקצוצות גס מראש שום שלם
  • 2-3 כפות פפריקה מרוקאית בשמן
  • פפריקה חריפה (אופציה)
  • שמן
  • סוכר
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. שוטפים את העגבניות ועושים להם חתכים שתי וערב (איקסים) למעלה ולמטה, מכניסים לסיר וממלאים מים רותחים ומשאירים על אש הכי קטנה שיש כ20 דק' מכוסה.
  2. לאחר מכן, מוציאים את העגבניות ובזהירות מקלפים (זה חם מאוד, ניתן לחכות שיתקרר), חותכים בתנועה סיבובית את האזור הירוק למעלה ומוציאים אותו, סוחטים את העגבניה מהנוזלים וחותכים לחתיכות גסות מאוד.
  3. מניחים את העגבניות הסחוטות והחתוכות בסיר ללא שמן ומים, על להבה בינונית-נמוכה נותנים לנוזלים להתאדות לפחות חצי שעה. צריך לבדוק מידי פעם, לערבב ולראות מתי הנוזלים התאדו.
  4. בנתיים, מטגנים בשמן במחבת את הגמבות והפלפלים הקצוצים עד להזהבה ומוסיפים את השיני שום הקצוצות לטיגון של עוד כ5 דקות.
  5. לאחר שרואים שהנוזלים נעלמו מהעגבניות והן מתחילות טיפה להזהיב למטה, נוסיף כרבע כוס שמן ונסגור את הסיר ל5 דקות. לאחר מכן, נפתח ונמעך עם מועך פירה את העגבניות, נוסיף את תערובת הפלפלים והשום המטוגנים.
  6. נערבב בקערה 3/4 כוס שמן ו2-3 כפות פפריקה מרוקאית בשמן ונוסיף לעגבניות והפלפלים. להוסיף קורט סוכר, מלח פלפל לפי הטעם ופפריקה חריפה למי שאוהב חריף והפלפלים לא מספיקים לו, כמוני.
  7. סוגרים את הסיר ל15 דק', ואז פותחים ושוב מועכים. מרגע זה הבישול הוא ללא מכסה, על אש קטנה, לפחות במשך שעה. הזמן תלוי בכם כמה אתם אוהבים, אני משאירה בערך שעה ורבע. כל 15-20 דק' מועכת שוב.בתאבון 

סלט חציל גמבה ובטטה /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

לטגן (בנפרד):

  1. קוביות חצילים
  2. קוביות בטטה

להוסיף:

  1. רצועות גמבה
  2. כוסברה קצוצה
  3. מלח
  4. פלפל
  5. לימון
  6. שמן זית
  7. רוטב צילי
  8. שומשום

בהצלחה

סלט מלפפון /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

  1. לחתוך מלפפון לעיגולים
  2. רצועות בצל
  3. שמיר
  4. מלח
  5. פלפל גרוס
  6. לימון
  7. שמן

בהצלחה

סלט בטטה /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

  1. לטגן קוביות קטנות של בטטה
  2. מלח
  3. פלפל
  4. מעט לימון
  5. רוטב צילי
  6. שומשום
  7. פטרוזליה קצוצה

בהצלחה

סלט מיונז חמוץ / גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

לחתוך:

  1. קוביות גמבה
  2. קוביות מלפפון חמוץ

להוסיף:

  1. תירס
  2. שמיר
  3. מיונז
  4. מלח
  5. לימון

בהצלחה

חציל מטוגן /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: חציל שלם
  1. לפרוס חציל לפרוסות
  2. להניח קצת במלח – אחרי רבע שעה/ חצי שעה לנגב את ה"זיעה" מהחצילים
  3. לטגן

בהצלחה

חציל מטוגן בפירורי לחם / גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: חציל שלם
  1. לפרוס חציל לפרוסות

לערבב בקערה :

  1. ביצה
  2. פפריקה
  3. כמון
  4. מלח
  5. כורכום
  6. לטבול את החצילים ואז לטבול בפירורי לחם ולטגן

בהצלחה

חמוצים דקים /גילה מוגמי

5 דק' כמות: 1

 

 

לגרד לרצועות :

  1. גמבה
  2. גזר
  3. כרוב

להוסיף:

  1. כוסברה
  2. מלח
  3. פלפל
  4. לימון
  5. שמן זית

בהצלחה

מתכונים ישראל