ארכיון מתכוני עדות - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכוני עדות

מתכון כנאפה עם גבינת עיזים

חלבי
בינוני כמות: מחבת

מתכון ששווה לגזור ולשמור, כנאפה במילוי גבינת עיזים מטורפת שתעשה לכם טוב טוב על הנשמה! מתאימה לכל אירוח ומנה שמשאירה טעם של עוד לכל אורח בפה.. מזמינים אתכם לנסות את המתכון השווה שלנו 🙂

 

מצרכים:

כנאפה:

  • 150 גרם אטריות קדאיף
  • 100 ג' שומן – חמאה\מרגרינה (מומס)
  • 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 65 גרם גבינת עזים רכה

סירופ:

  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • כפית מי ורדים (לפי הטעם).

אופן הכנה:

נכין את הסירופ סירופ:

  1. מרתיחים את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ,
  2. לקראת סיום מוסיפים את מי הורדים לפי הטעם הרצוי.

כנאפה:

  1. במחבת בגודל הרצוי (מומלץ קוטר 26) יוצקים את השומן ומעליו משטחים את אטריות הקדאיף.
  2. את האטריות יש להדק לתחתית כך שהשומן יעלה מעל ויכסה את האטריות.
  3. מעל הקדאיף מסדרים את הגבינה בצורה אחידה ומניחים על הגז על אש בינונית.
  4. בזמן שהכנאפה מתבשל על הגז יש לסובבו כך שהבישול יתפוס בכל מקום כ 10 – 15 ד'.
  5. לאחר בישול הכנאפה הופכים את הכנאפה על מחבת או כל משטח בגודל הרצוי כך שהגבינה תמצא בתחתית.
  6. יוצקים את הסירופ שהכנו מעל הכנאפה ומגישים.

תמונות של cakeshop_chencohen

מתכון לבייגל טורקי ( סימיט טורקי)

פרווה
מעל שעה כמות: 4-8

 

קרדיט:easy turkish recipes

סימיט טורקי מתכון

 

מצרכים סימיט טורקי מתכון

  • 3 כוסות קמח לבן רגיל
  • פלפל לבן חצי כפית
  • 2 וחצי כפיות מלח
  • 4 כפות סילאן או סירופ מייפל לערבב עם 5 כפות מים
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 וחצי כפות שמן
  • שומשום

אופן הכנה:

  1. שמים את הקמח בכלי, נעשה חור במרכז עם היד ונוסיף את השמרים וחצי כוס מים ומערבבים מעט את המים עם השמרים
  2. מוסיפים את המלח, הפלפל הלבן והשמן וממשיכים לערבב את כל החומרים.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. יוצרים מהבצק כדור, שמים בקערה, מכסים ומתפיחים במשך שעה.
  5. אחרי שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ,ויוצרים 6 נקניקים מהבצק.
  6. יוצרים מנקניק הבצק בייגל כפי שהודגם בסרטון.
  7. טובלים את הבייגל בתערובת עם המים ולאחר מכן טובלים בשומשום.
  8. שמים את הבייגלס שלנו בתבנית עם נייר אפיה ומתפיחים שעה נוספת.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות במשך 20 דקות בערך.
  10. מוציאים ומגישים.

 

קובות מקמח מצה של דורית אלישע

בשרי
בינוני כמות: 18-20

18-20 יחידות.

מרכיבים

  • למעטפת -500 גר' קמח מצה
  • 3 כפות שמן
  • מלח פלפל
  • 4 כוסות מים
  • מילוי- 500 גר' בשר טחון
  • 4 בצלים
  • 50 גר' צנוברים
  • 2 כפות שמן
  • מלח ,פלפל ,כפית בהרט לקובה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. לערבב את הקמח שמן מלח ופלפל ולהוסיף בהדרגה את המים להניח בצד מכוסה.
  2. לטגן את הבצלים הקצוצים עם 2 כפות שמן לשקיפות.
  3. להוסיף את הבשר טחון.
  4. ולפורר עם מזלג עד לבישול מלא של הבשר לתבל – מלח פלפל ובהרט ולהוסיף את הצנוברים.
  5. ֿלחמם שמן עמוק חום בינוני.
  6. עם ידיים רטובות ליצור כדורים ולשטח למלא כל כדור 2 כפיות מהמלית לסגור את הכדור וליצור צורה מוארכת.
  7. לטגן 10 דקות לצבע זהוב.
  8. אני מקפיאה ולפני ההגשה .
  9. מכניסה לתנור על חום גבוה.
  • בהצלחה.

 

סלט חציל גמבה ובטטה /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

לטגן (בנפרד):

  1. קוביות חצילים
  2. קוביות בטטה

להוסיף:

  1. רצועות גמבה
  2. כוסברה קצוצה
  3. מלח
  4. פלפל
  5. לימון
  6. שמן זית
  7. רוטב צילי
  8. שומשום

בהצלחה

סלט מלפפון /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

  1. לחתוך מלפפון לעיגולים
  2. רצועות בצל
  3. שמיר
  4. מלח
  5. פלפל גרוס
  6. לימון
  7. שמן

בהצלחה

סלט בטטה /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

  1. לטגן קוביות קטנות של בטטה
  2. מלח
  3. פלפל
  4. מעט לימון
  5. רוטב צילי
  6. שומשום
  7. פטרוזליה קצוצה

בהצלחה

חציל מטוגן /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: חציל שלם
  1. לפרוס חציל לפרוסות
  2. להניח קצת במלח – אחרי רבע שעה/ חצי שעה לנגב את ה"זיעה" מהחצילים
  3. לטגן

בהצלחה

מתכונים ישראל