מתכונים ישראל

מתכוני עדות

גלילת חציל ממולא בניחוח הודי

50

המצרכים:
החצילים:
6 חצילים גדולים על קליפתם פרוסים ל-6 פרוסות (כ-3,300 גרם)
3 כפות שמן זית (42 גרם)
1 כף מלח (18 גרם)
תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה
———
האורז:
2 כוסות אורז קצר שטוף היטב (400 גרם)
4 כוסות מים
1 כפית מלח (6 גרם)
———
לרוטב:
6 כוסות מים
3 שיני שום קצוצות (9 גרם)
1 כף פלפל שחור גרוס טרי (6 גרם)
1 כף קארי (6 גרם)
1 כף פפריקה מתוקה (7 גרם)
1 כפית זנגביל – אבקה (2 גרם)
1/2 כפית כורכום (3.5 גרם)
1 כף מלח (18 גרם)
———
תערובת הבשר:
50 גרם בשר בקר טחון – רצוי דל שומן
200 גרם בשר הודו טחון – רצוי נקבה
2 כפות שמן קנולה (28 גרם)
2 בצלים קצוצים (300 גרם)
3 שיני שום קצוצות (9 גרם)
———
ולסיום:
1/2 חבילת כוסברה קצוצה (30 גרם)
2 כפות קארי (12 גרם)
2 כפות פפריקה מתוקה (14 גרם)
1 כפית זנגביל – אבקה (2 גרם)
1/2 כפית כורכום (3.5 גרם)
1 כף פלפל שחור גרוס טרי (6 גרם)
15 גרם צנובר
מלח לפי הטעם – בדר"כ לא נחוץ אם משתמשים בבשר כשר

אופן ההכנה:
החצילים:
* מסדרים את החצילים בתבנית על נייר האפיה. מברישים בשמן, בוזקים מלח ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 300 מעלות כ-15 דקות עד שהחצילים מזהיבים-משחימים.
האורז:
* מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את האורז והמלח, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות על רתיחה בינונית עד שהמים נספגים באורז.
הרוטב:
* מכניסים את כל התבלינים לסיר עם המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
הבשרים:
* במחבת גדול ועמוק מטגנים את הבצל, וכשהוא מזהיב-משחים מוסיפים את השום לטיגון קצר.
* כשהשום מתחיל להפיץ ניחוח, מוסיפים את הבשרים ומטגנים/מפוררים בעזרת כף עץ במשך כ-5 דקות עד שכל הבשר שחום.
ולסיום:
* מוסיפים את האורז לבשר ואת כל התבלינים של ה"לסיום" ומערבבים היטב.
* על כל פרוסת חציל מניחים 2 כפות מתערבות האורז והבשר, ומגלגלים מבלי להדק יתר על המידה.
* מניחים את כל פרוסות החצילים בתבנית ושופכים מסביבם את הרוטב.
* מכסים בנייר אלומיניום, ואופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות במשך 25 דקות.

ב ת א ב ו ן.

גפילטע פיש- קציצות דג קרפיון

25 30 כמות: לכל המשפחה

מצרכים

לקציצות:
2 ק"ג דג קרפיון נקי מעצמות
4 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 ביצים קשות
4 ביצים רכות
3/4 כוס קמח מצה
קורט פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח
4 כפות סוכר

לציר:
4 ליטר מים
4 בצלים חתוכים לרצועות
6 גזרים שטופים וחתוכים לפרוסות
1 ראש סלרי
5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה

טוחנים את הדג עם הביצים הקשות. מוסיפים לתערובת 4 הביצים הרכות, קמח מצה, סוכר, מלח, פלפל ובצלים. מערבבים את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד. יוצרים קציצות בגודל של כ- 8 ס"מ.
מוסיפים לסיר הציר את הבצלים הגזר וראש הסלרי. מתבלים במלח ופלפל וסוכר. יוצקים את המים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כחצי שעה. מסננים את הירקות מהציר. מוסיפים לציר את קציצות הדג ופרוסות הגזר, ומניחים אותן בעדינות. ממשיכים לבשל כשעה על להבה נמוכה. לאחר הבישול מניחים בצד להתקרר ומעבירים למקרר בכלי מכוסה למשך לילה שלם.
מגישים כל קציצה עם מעט מהג’ל שנוצר מהציר ופרוסת גזר

בתאבון….

מתכונים ישראל