מתכונים מתכוני חגים קלים להכנה מגוון רחב של מתכונים - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכוני חגים


מתכונים לחגים  מארוחת ראש השנה ועד פסח ושבועות מארחים, כל מתכון שתרצו לחג תוכלו למצוא אצלנו! תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

עוגת גבינה בציפוי ממרח פיסטוק

חלבי
בינוני כמות: עוגה

עוגת גבינה בציפוי ממרח פיסטוק העוגה שכבשה את הרשת, עוגה מושלמת לכל אירוע! והיא תשאיר לכם טעם של עוד בפה זה בטוח.. הכנסו למתכון המלא ותהנו מעוגה מושלמת

*מומלץ להכין את הגנאש לפי הכנת העוגה מכיוון שלוקח לו מעט יותר זמן להתייצב. (רדו לסוף המתכון)

תבנית:

  • לתחתית- אפשר תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה קוטר 24.
  • כדי שהעוגת גבינה תצא גבוהה יותר תשתמשו בתבנית בקוטר קטן מ24 ואפשר בתבנית לא של פאי (כמו בסרטון)

מצרכים:

לתחתית:

  • שרוול ביסקוויטים מרוסק דק
  • 100 גרם חמאה רכה
  • אפשר מעל לפזר פיסטוקים קלויים

למלית:

  • 2 קופסאות שמנת חמוצה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור/קמח

לגנאש פיסטוק:

  • 150 גר’ שוקולד לבן
  • 150 גר’ שמנת מתוקה
  • 60 גר’ מחית פיסטוק
  • לקבלת צבע ירוק כמו בתמונה אפשר להוסיף 2-3 טיפות צבע מאכל ירוק

קישוט מעל העוגה:

  • 20 גר’ פיסטוקים גרוסים
  • אפשר שערות חלבה מי שרוצה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה המומסת ומהדקים דק, מעל מפזרים פיסטוקים.
  2. למלית להקציף הכל ביחד , אין צורך להפריד ולשפוך על התחתית.
  3. לאפות על 180° בערך חצי שעה או עד שמזהיב למעלה (תלוי בתנור)

לציפוי הגנאש מעל העוגה:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בתוך קערה. מוסיפים לשם גם את מחית הפיסטוק. מרתיחים את השמנת ומוזגים ישירות לקערה. מערבבים קצת ואז טוחנים עם בלנדר מוט עד למרקם אחיד.
  2. מעבירים לתוך קערה ומכסים את פני שטח הגנאש בניילון נצמד. נותנים לגנאש להתייצב בטמפרטורת חדר קרירה, מומלץ לכמה שעות או אפילו לילה.

תודה לגנאש הפיסטוק מגיע מהאתר cake-lab.org (ויש שם עוד המון דברים שווים!!)

 

טיפ של cake-lab:

כדאי לתת לגנאש להתייצב קצת קודם, כדי שתהיה מריחה קלה יותר. הייתי נותן לגנאש להתייצב בטמפרטורת חדר קרירה לכמה שעות לפני המריחה.אז בגדול, להכין קודם את הגנאש, לכסות בניילון נצמד ולשמור בצד. בינתיים להכין את עוגת הגבינה. עד שהיא תהיה מוכנה לשלב המריחה הגנאש יהיה מוכן גם.

לפני הכנת המתכון הנה כמה טיפים של פרח גבסו לעוגת גבינה מושלמת:

על מנת לקבל עוגת גבינה גבוהה ..
חשוב לשמן התבנית!
כהמלצה אישית רצוי לאפות בתבנית עגולה קפיצית משומנת הייטב!!
עבודה של חמש דקות תתן לך תוצאה מושלמת!
אז לפני כל ההכנות שמני הייטב!! הכוונה לקחת מרגרינה(הכי מומלץ או חמאה)
ושמני בתחתית ובדפנות ואם את רוצה לאפות עם נייר אפיה שמני הייטב גם את נייר האפיה.
*גבינות חייבות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות.

אולי תאהבו גם >>

עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין

 

המתכון והתמונות בלעדי למתכונים ישראל נא לא להעתיק ללא אישור בכתב.

מתכון לחטיף ריבועי שוקולד ביסקוויט טעים

חלבי
בינוני כמות: 20 חתיכות

מתכון לחטיף ריבועי שוקולד ביסקוויט , מתכון בקלי קלות לכבוד שבת ב-3 מצרכים בלבד טעים מאד של ורד ניסים חדד

מצרכים:

  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • שרוול ביסקוויט פתי בר
  • כוס פתיתי קוקוס / אגוזים (לא חובה לקישוט)

 

אופן ההכנה:

  1. 2 שוקולד מריר להמיס ביחד עם שמנת מתוקה במיקרוגל כדקה וחצי
  2. לערבב ולהוסיף שרוול ביסקוויט פתי בר
  3. אני הוספתי גם כוס קוקוס וכוס אגוזים טחונים לא חייב
  4. רק אם הבלילה רכה מדיי להוסיף עוד ביסקוויטים
  5. להעביר לתבנית להדק לשים קוקוס מעל להקפיא כ 4 שעות ואז להוציא ולחתוך לריבועים

 

מתכון לעוגת לוטוס שכבות קל להכנה

חלבי
בינוני כמות: עוגה

מתכון לעוגת לוטוס שכבות קל להכנה בלעדי למתכונים ישראל! העוגה הזאת תשאיר לכם טעם של עוד בפה..

המצרכים :

  • לתבנית 20 ס"מ
  • 3 חבילות עוגיות לוטוס מפוררות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • צנצנת ממרח לוטוס
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • קצת יותר מחצי כוס חלב
  • 3 כפות סוכר

מעל העוגה:

  • חבילה של עוגיות לוטוס לפורר דק דק (עדיף מעבד מזון).

אופן ההכנה:

  1. בתחתית אנחנו נשים פרורי לוטוס שהכנו ומעל ממרח לוטוס מהצנצנת.
  2. מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה יחד עם האינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצף יציב, בהדרגה להוסיף את החלב.
  3. אחרי שהקצפת יציבה מכבים את המיקסר ולקפל את הגבינה פנימה בעדינות.
  4. מפוררים את עוגיות הלוטוס דק דק בתבנית(אפשר לערבב עם חמאה שיהיה יותר מוצק) ויוצרים שכבות, שכבה של קצפת, שכבה של פירורי לוטוס וחוזר חלילה (אני עשיתי גובה של 4).
  5. בסוף מפוררים לוטוס הכי דק שאפשר (עדיף מעבד מזון) ומפזרים מעל העוגה 🙂
  6. מקררים לפחות 24 שעות לפני ההגשה.
  7. אפשר לקשט למעלה עם עוגיות שלמות לוטוס.

עוגת פאי פקאן טעימה

חלבי
בינוני כמות: עוגה

לקלתית:

  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח

למלית ולקישוט הפקאנים:

  • 1 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים
  • 2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית ומקפיאים:

  1. בקערה מערבבים את החמאה ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את השוליים של הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  3. מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  5. נחלק את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
    לקערה מס' 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו).
  6. מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  7. מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
    מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם).
  8. מערבבים את תכולת קערה מס' 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות

קרדיט לתמונות ומתכון לקרן חלואי

עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ופקאן

חלבי
בינוני כמות: עוגה

עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב העוגה שכבשה את הרשת, עוגה מושלמת לכל אירוע! והיא תשאיר לכם טעם של עוד בפה זה בטוח.. הכנסו למתכון המלא ותהנו מעוגה מושלמת

תבנית:

פאי פקאן. גבינה וריבת חלב

  • לתחתית- אפשר תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה קוטר 24.
  • כדי שהעוגת גבינה תצא גבוהה יותר תשתמשו בתבנית בקוטר קטן מ24 ואפשר בתבנית לא של פאי (כמו בסרטון)

מצרכים:

לתחתית:

  • שרוול ביסקוויטים מרוסק דק
  • 100 גרם חמאה רכה
  • ומעל לפזר אגוזי פקאן מסוכרים כמו בתמונה למטה

עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ופקאן 1 עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ופקאן

 

למלית

  • 2 קופסאות שמנת חמוצה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור/קמח

למעלה:

  • חצי קופסאת ריבת חלב (אפשר לחמם קלות אם היא קשה למריחה)
  • או מייפל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה המומסת ומהדקים דק, מעל פיזרתי פקאנים, כמו בתמונה.
  2. להקציף הכל ביחד , אין צורך להפריד ולשפוך על התחתית
  3. לאפות על 180° בערך חצי שעה או עד שמזהיב למעלה (תלוי בתנור)
  4. למרוח מעל חצי קופסא ריבת חלב או מייפל ולקשט בפקאנים (אפשר שהיא חמה אבל צריך לתת לה קודם לרדת. ככה זה נמס ונמרח יותר בקלות)

לפני הכנת המתכון הנה כמה טיפים של פרח גבסו לעוגת גבינה מושלמת:

על מנת לקבל עוגת גבינה גבוהה ..
חשוב לשמן התבנית!
כהמלצה אישית רצוי לאפות בתבנית עגולה קפיצית משומנת הייטב!!
עבודה של חמש דקות תתן לך תוצאה מושלמת!
אז לפני כל ההכנות שמני הייטב!! הכוונה לקחת מרגרינה(הכי מומלץ או חמאה)
ושמני בתחתית ובדפנות ואם את רוצה לאפות עם נייר אפיה שמני הייטב גם את נייר האפיה.
*גבינות חייבות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות.

אולי תאהבו גם >>

עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין

טילוני בצק עלים במילוי קרם פודינג וניל

חלבי
בינוני כמות: 10-16

טילוני בצק עלים עם קרם פודינג וניל של מירב האלופה שלנו!

תוכלו לבקר את הדברים המדהימים שהיא עושה באינסטגרם Merav.lg

או בפייסבוק מירב לירון-גילבוע

חומרים:

  • 12 יח׳ קונוס מתכת
  • חבילה בצק עלים חמאה מרודד קפוא מופשר לילה במקרר
  • לקרם וניל מהיר:
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 140 מ״ל חלב
  • 60 גר׳ סוכר
  • 40 גר׳ אינסטנט פודינג וניל

לציפוי לפני האפייה:

  • 1 ביצה טרופה
  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הטילונים, מצפים בביצה וסוכר ואופים:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו לרצועות ברוחב 2 ס”מ (קצת יותר רחב ממה שרוצים בסוף, כי במהלך הליפוף הרצועות נמתחות והופכות צרות וארוכות יותר).
  3. מלפפים כל רצועה על קונוס, החל מהשפיץ לכיוון כשמגיעים לסוף הרצועה מצרפים לה רצועת בצק חדשה בצביטה. ליפוף הרצועה סביב הגביע צריך להיות חופף מעט, כך שבכל סיבוב הבצק יעלה קצת על הבצק מהסיבוב הקודם.
  4. מברישים את הטילונים בביצה טרופה ומגלגלים בסוכר.
  5. אופים כ—25-30 דקות, עד שהטילונים שחומים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל בחום של 150 מעלות.
  6. מפרידים את טילוני הבצק מגביעי הקונוס, החלק הפנימי יהיה עדיין לא אפוי לכן מחזירים את טילוני הבצק לתנור ל-10 דקות, עד שהחלק הפנימי כבר לא בצקי.
  7. הכנת הקרם: במיקסר מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קרם יציב.
  8. מצננים לגמרי לפני שממלאים בקרם בצנטר משונן.

בתאבון!!

פיתות במחבת במילוי גבינה

חלבי
בינוני כמות: 4-10

פיתות במחבת במילוי גבינה – מתכון ביתי של מאי בן-עזרא לפיתות חמות וטעימות על המחבת ממולאות בגבינה עשירה. מתכון בלי כמויות מדויקות, אבל בא ישר מהלב ומהמסורת המשפחתית. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: מאי בן-עזרא – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

 

מצרכים

  • 1/2 קילו קמח
  • כף 1 שמרים יבשים
  • כף 1 סוכר
  • כפית ורבע מלח
  • שתי כפות שמן זית
  • עד כוס וחצי מים פושרים (להתחיל מכוס ורבע)
  • להכנת מלית הגבינה:
  • גבינה בולגרית
  • גבינה לבנה
  • גבינה צהובה
  • (כמויות לפי העין לא מדדתי)
  • ניתן לשים איזה גבינות שאתן רוצות

אופן הכנה

  1. נערבב את חומרי הבצק ונלוש במיקסר 7-10 דקות, נתפיח למשך 40 דקות.
  2. נחלק לכדורים, נרדד לעיגול ונשים מלית גבינה באמצע, נאסוף לכדור ונשטח לפיתה.
  3. על מחבת עם מעט שמן נשים את הפיתה משני הצדדים.
  4. לטגן להגיש ולהנות!

סרטון הכנה ואיך ללוש:

מתכון לסושי שוקולד

חלבי
בינוני כמות: 20-30

סושי שוקולד – לכל אוהבי השוקולד הנה מתכון מדהים שמתאים לכל אירוע ויגרוף מחמאותת!!

תודה ענקית ל Inbal Biton-avrahami על המתכון ולירין משה לוי על התמונות.

 

מצרכים – סושי שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שמנת מתוקה

מלית:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 150 שמנת מתוקה
  • 50 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • בסוף מוסיפים 3/4 כוס קוקוס

לציפוי:
קוקוס/קוקוס קלוי/ פתי בר טחון או פשוט איזה ציפוי שנראה לכם

 

אופן הכנה – סושי שוקולד

  1. נכין את הגנאש ונשים דקה במיקרו 200 גרם שוקולד מריר ו200 גרם שמנת מתוקה
  2. מעבירים לשתי תבניות אלומיניום קטנות (מלבן) מרופדות בנייר אפייה
  3. מקפיאים שעה.
  4. להכנת המלית נשים חצי דקה במיקרו וממיסים 100 גרם שוקולד לבן 50 גרם שמנת מתוקה ומכניסים לקירור במקרר חצי שעה
  5. מוציאים מהמקרר מקציפים 150 שמנת מתוקה +50 גרם אינסטנט פודינג וניל+שוקולד לבן שקיררנו, בסוף מוסיפים 3/4 כוס קוקוס
  6. מעבירים לשקית זילוף.
  7. על תבנית קטנה עושים 3 פסים עבים,מעבירים למקפיא גם לשעה
  8.  לאחר מכן מוציאים את שתי התבניות,על משטח סיליקון אם יש
  9. שמים בכל קצה את הפס העבה ומגלגלים לרול
  10. את הרול מגלגלים בכל ציפוי שנראה לכם קוקוס/קוקוס קלוי/ פתי בר טחון
  11. וזהו …..מי שרוצה יכול להמיס שוקולד לבן ולזלף מעל

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

 

מאפה יווני, בצק פילו ממולא בגבינות ותרד של ענת אלישע ביטון

חלבי
40 דקות כמות: 6-8

ספנקופיטה, מאפה גבינות ותרד בבצק פילו🧀🧀🧀

מצרכים:

  • חבילת בצק פילו מופשרת
  • 600 גר' תרד שטוף
  • 4-5 בצלים ירוקים חתוכים
  • גבינות מגורדות, מה שאוהבים! עמק, קצ'קבל, צפתית קשה כ- 150 גר' מכל סוג. בנוסף קופסאת בולגרית חתוכה לקוביות ( אפשר גם בולגרית מגורדת)
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל לתיבול
  • 50 גר' חמאה מומסת להברשת העלים.

אופן ההכנה:

  1. מטגנים קלות את הבצל והתרד ומעבירים למסננת לצינון מלא.
  2. מערבבים את הגבינות המגורדות, למעט הבולגרית. סוחטים את התרד והבצל ומוסיפים לגבינות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 2 כפות פירורי לחם ומערבבים קלות.
  3. מוסיפים את קוביות הבולגרית ושוב מערבבים בזהירות.
  4. מניחים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת.
  5. מניחים במרכז העלה מילוי וממשיכים למלא פס שלם לרוחבו של הדף!! מקפלים את שוליי הדף משני צידיו כך שנוצרת מעין סירה. מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית פיירקס. ממשיכים כך עד שנגמר המילוי. מניחים את השבלולים צמודים אחד לשני.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד הזהבה.בהצלחה והתאבון❤

רולדה וניל כשרה לפסח של דורית אלישע

חלבי
30 דקות כמות: 1-2

מרכיבים

  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח
  • כוס מדידה חד פעמי שתיה חמה
  • 2 טיפות תמצית וניל מרוכז
  • 2 שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב
  • 1 אינסטנט וניל
  • 4 קוביות שוקולד מריר
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • (לפרווה 2 שמנת צמחית)
  • חצי כוס שמנת צמחית במקום חלב

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור 170 מעלות .
  2. להפריד ביצים .
  3. להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב .
  4. לחלמונים להוסיף 2 כפות שמן .
  5. תמצית וניל מרוכז .
  6. לטרוף ולהוסיף בתנועות קיפול לקצף.
  7. להוסיף את הקמח תופח.
  8. לשטח בתבנית תנור על נייר אפייה משומן .
  9. לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות 15 דקות .
  10. לגלגל בעזרת הנייר לרולדה ולהניח לצינון .
  11. להקציף 2 שמנת מתוקה .
  12. 1 אינסטנט וניל .
  13. חצי כוס חלב .
  14. למרוח חצי מהכמות לגלגל לרולדה ולמרוח מעל את יתר הקרם.
  15. גנאש – להמיס חצי דקה במיקרו 4 קוביות שוקולד מריר עם 2 כפות שמנת מתוקה לערבב ולטפטף מעל הקרם. .
מתכונים ישראל