סרטוני מתכונים קלים להכנה מגוון רחב של מתכונים- Page 7 of 7 - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

סרטוני מתכונים


סרטוני מתכונים סרטוני מתכונים שכיף לצפות בהם וקל להכין אותם אנחנו אוהבים אוכל טעים וביתי, ובדרך כלל מעדיפים שהוא יהיה גם קל ומהיר להכנה. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

קרואסון קל להכנה – ממש כמו בפריז

כמות: 8


 

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח "קשה" שטיבל (250 גרם)
  • 1 ורבע חמאה קרה ללא מלח חתוכה לקוביות
  • 3 כפות (45 גרם) סוכר
  • 25 גרם שמרים טריים (7 גרם שמרים יבשים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון (הצהוב)
  • 1 כף חלב

 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: טורפים בקערת מיקסר ובעזרת מטרפת יד שמרים, מים ו-150 גרם קמח לבן עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. מוסיפים 100 גרם קמח ומערבבים שוב היטב.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את שאר המרכיבים היבשים. מוסיפים לקערת המיקסר יחד עם 110 גרם חמאה וחלב ומערבלים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון ומניחים בצד בטמפרטורת החדר כשעה.
  3. יוצרים מהבצק ריבוע ועוטפים בניילון גדול ורפוי שלא יפריע לתפיחה. מניחים במקרר לשעה נוספת.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח מקומח קלות כשחלקו שהיה למטה בעת התפיחה יהיה כעת למעלה.
  5. מרדדים את הבצק למלבן ארוך שרוחבו 20 ס"מ ועוביו 1 ס"מ. מורחים מחצית מהחמאה הרכה על 2/3 מאורך הבצק ומקפלים ל-3: ראשית מניחים את החלק שאין עליו חמאה על השליש האמצעי, ואז מקפלים מעליו את השליש הנותר. מהדקים היטב את שולי הבצק כדי שהחמאה לא תברח החוצה בהמשך.
  6. מסובבים את הבצק כך שצידו הסגור פונה שמאלה. מרדדים את הבצק לאורכו עד שמתקבל מלבן בעובי 1 ס"מ. מקפלים ל-3. חוזרים על הרידוד והקיפול פעם נוספת. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים מקרר לשעתיים.
  7. מקמחים קלות משטח עבודה, מניחים את הבצק על המשטח כך שצידו הסגור פונה שמאלה. חוזרים על תהליך הרידוד והקיפול עם מחצית החמאה שנותרה. עוטפים היטב בניילון ומניחים במקרר ללילה.
  8. מעצבים את הקרואסונים: מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים את הבצק כך שצדו הסגור פונה שמאלה. מרדדים את הבצק לאורכו למלבן שרוחבו 18 ס"מ ועוביו 1 ס"מ.
  9. מפרידים את הבצק ממשטח העבודה, מיישרים את השוליים הארוכים בעזרת סכין חדה וחותכים את הבצק למשולשים שווי שוקיים שאורכם בסיסם כ-9 ס"מ. כל משולש אמור לשקול 90-100 גרם.
  10. עושים חתך קטן מרכז בסיסו של משולש (שיימנע מהקרואסון להתכווץ במהלך האפייה).
  11. מגלגלים את הקרואסונים מהבסיס לכיוון הקודקוד: מניחים את המשולש כשהבסיס פונה אליכם ומגלגלים תוך מתיחה עדינה של הקודקוד. מניחים את הקרואסונים בתבנית עם נייר אפייה או במשטח סיליקון. חשוב להקפיד שהקודקודים פונים מטה, כדי שלא יפתחו בזמן התפיחה והאפייה. בנוסף, על הקרואסונים להיות רחוק זה מזה כדי שלא ידבקו אחד לשני בזמן התפיחה.
  12. מכסים בניילון גדול ורפוי שלא יפריע לתפיחה. מכניסים למקרר למנוחה של שעתיים לפחות.
  13. מוציאים מהמקרר ומתפיחים בסביבה חמימה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  14. מערבבים את הביצה, החלמונים והחלב ומורחים על כל קרואסון 2 שכבות בעזרת מברשת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות כ-8 דקות, לאחר מכן מורידים את החום ל-190 מעלות ואופים 10-15 דקות.

בתאבון!

הסרטון נלקח מערוץ היוטוב "Home Cooking Adventure"

עוגת נוטלה אוראו – כולל סרטון

60+-
כמות: 12 +


עוגת נוטלה עם גבינה, עוגה מטריפה לכל אחד, מתכון קל.

חומרים

לבסיס (לתבנית 26):

  • 250 גרם עוגיות אוראו ללא הקרם
  • 6 כפות (80 גרם) חמאה

לשכבת הגבינה:

  • 1 קילו גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס(175 גרם) + 2 כפות שמנת מתוקה
  • 2/3 כוס (190 גרם) נוטלה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר

לקרם נוטלה:

  • 2/3 כוס (190 גרם) נוטלה
  • 1/3 כוס (80 גרם) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

להכנת הבסיס:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מורידים את הקרם בין העוגיות ומרסקים אותן במעבד מזון.
  2. ממיסים את החמאה ושופכים מעל העוגיות. מערבבים עד לאיחוד התערובת למרקם חול רטוב.
  3. בתבנית קפיצית 26 ס"מ מהדקים בעזרת כף את התערובת, אופים בתנור 13-15 דקות, מוציאים ומצננים בצד.
  4. מורידים את החום בתנור ל-150 מעלות.

להכנת שכבת הגבינה:

  1. מערבבים בקערה את הסוכר והקורנפלור.
  2. בקערה גדולה מערבלים את גבינת השמנת ו3/4 כוס מהשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית כי השמנת הפכה לקצפת (זה חשוב בכדי להצליח לשמור על האפקט של שתי שכבות נפרדות).
  3. בהדרגה מוסיפים את הסוכר והקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים שוב. בהדרגה מוסיפים את הביצים ומערבבים, כל פעם ביצה אחת.
  4. בקערה נפרדת, שומרים בצד 1/3 מתערובת גבינת השמנת שלנו. מוסיפים נוטלה ו2 כפות של שמנת מתוקה על ה1/3 של התערובת ששמנו בצד.
  5. שופכים את תערובת השמנת המתוקה על התחתית שלנו. מעל שופכים את תערובת הנוטלה שלנו מעליהם בעדינות רבה!
  6. אופים בתנור במשך 45-55 דקות ב-150 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך עוד שעה.
  7. מוצאים את העוגה מהתבנית ומצננים לטמפרטורת החדר.

להכנת קרם הנוטלה לציפוי:

  1. מרתיחים שמנת מתוקה ומוסיפים נוטלה. מערבבים היטב ושופכים מעל העוגה באופן שווה.
  2. מכסים את העוגה ושמים במקרר למשך הלילה.
  3. מקשטים עם אגוזי לוז קצוצים לפני הגשה.

 

בתאבון!!

הסרטון נלקח מערוץ היוטוב "Home Cooking Adventure"

סופלה שוקולד ממכר ב10 דקות! כולל סרטון

10
כמות: 6

מצרכים:

  • 150 גרם שוקולד מריר נשובח
  • 150 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס קמח

אופן הכנה:

  • 1. מחממים תנור ל180 מעלות
  • 2. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה.
  • 3. מוסיפים את הביצים, החלמונים והסוכר לתערובת השוקולד והחמאה ובוחשים היטב.
  • 4. מוסיפים את הקמח לתערובת ובוחשים עד שלא רואים את הקמח. כמה שמערבבים פחות כך הסופלה יוצא יותר טעים!
  • 5. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות (עדיף תבניות אישיות מסיליקון) ומכניסים לתנור
    ל-9 דקות בלבד! (שלב זה קריטי מאוד דקה יותר מידי וזה סתם יהיה עוגה רגילה)
  • 6. מוציאים את הסופלות ומוציאים אותם בזהירות מהתבניות ומפזרים מעט אבקת סוכר. בתאבון!

 

  • סופלה שוקולד – אופן הגשה:
    מומלץ להגיש חם, ליד כדור גלידה וניל.

בתאבון!

מתכונים ישראל