מתכונים מאכלי עדות, מתכונים קלים להכנה לכל אירוע - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים מאכלי עדות


מתכוני מאכלי עדות שכל אחד יכול להכין בקלות ולהצליח: מתכונים מהמטבח המרוקאי, עיראקי, טריפוליטאי, טוניסאי, הודי ועוד.. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום

פרווה
בינוני כמות: סיר

מתכון לדג ברוטב מרוקאי של מורן תורג'מן, תודה לקבוצה האלופה של מורן תורג'מן האלופה

תמיד תמצאו אותו על שולחן שבת ובחגים. מתכון מנצח עם אמנון או כל דג שרוצים דג ברוטב אדום פיקנטי טעים שכל אחד יכול להכין.

 

דג סלומון/מושט/טונה/נסיכה ברוטב מרוקאי- מורן תורג'מן-

מרכיבים:

  • שמן קנולה
  • גמבה חתוכה לרצועות
  • פרוסות גזר/תפו'א
  • 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות
  • 5 שיני שום
  • פלפל חריף למי שאוהב
  • חומוס
  • קורט כורכום
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מים עד לגובה הדג
  • מרק עוף אפשר (מרכיבים טבעיים)
  • פפריקה חריפה ומתוקה
  • כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את הדגים בלימון ומעט מלח, אם זה טונה אז גם לשפוך מעל מים רותחים ולשטוף.
  2. בסיר לשים שמן ורצועות מגמבה, פרוסות גזר/תפו'א ולטגן מעט להוסיף 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות, שיני שום , פלפל חריף למי שאוהב, להוסיף חומוס, קורט כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור ומים רותחים עם כף מרק עוף (לכל הדואגות אני משתמשת במרק עוף עם רכיבים טבעיים בלבד!!).
  3. לבשל 20 דקות ואז להניח את הדגים השטופים ולהוסיף כוס ח'פ של שמן מעורבב עם כף פפריקה וכפית פפריקה חריפה למי שאוהב(בגלל הפפריקה זה יוצא חצי כוס שמן).
  4. להרטיב את הדגים עם הרוטב תוך כדי בישול ולבשל חצי שעה.
  5. לפזר מעל כוסברה קצוצה.

מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום 2 מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום

בתאבון! תודה למורן האלופה

 

מתכון לכנאפה ביתי

חלבי
בינוני כמות: מגש

מתכון לכנאפה ביתי שכולם יטרפו!

מרכיבים

  • 400 גרם "שערות" קדאיף
  • 50 גרם חמאה או 35 מ"ל שמן זית
  • 150 גרם גבינת עיזים או כל גבינה שרוצים
  • 2 כפות אגוזי מלך

לסירופ

  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • מקל קינמון
  • ענף נענע או לואיזה (אפשר – לא חובה!)

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה, מפוררים את אטריות הקדאיף לחוטים ומערבבים עם החמאה המומסת (או שמן הזית)
  2. מרפדים את המחבת במחצית מהקדאיף
  3. מסדרים את הגבינה מעל השיערות קדאיף – בערך חצי סנטימטר
  4. מסדרים הפרוסות על הקדאיף בצורה אחידה, מפזרים מעל את האגוזים
  5. מכסים בשכבה נוספת של קדאיף ומהדקים היטב
  6. מניחים על להבת הגז ומטגנים עד הזהבה כ- 4 דקות
  7. הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני
  8. מרתיחים את חומרי הסירופ כ- 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך
  9. יוצקים מעל הכנאפה

סלט חציל גמבה ובטטה /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

לטגן (בנפרד):

  1. קוביות חצילים
  2. קוביות בטטה

להוסיף:

  1. רצועות גמבה
  2. כוסברה קצוצה
  3. מלח
  4. פלפל
  5. לימון
  6. שמן זית
  7. רוטב צילי
  8. שומשום

בהצלחה

סלט מלפפון /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

  1. לחתוך מלפפון לעיגולים
  2. רצועות בצל
  3. שמיר
  4. מלח
  5. פלפל גרוס
  6. לימון
  7. שמן

בהצלחה

סלט בטטה /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

  1. לטגן קוביות קטנות של בטטה
  2. מלח
  3. פלפל
  4. מעט לימון
  5. רוטב צילי
  6. שומשום
  7. פטרוזליה קצוצה

בהצלחה

חציל מטוגן /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: חציל שלם
  1. לפרוס חציל לפרוסות
  2. להניח קצת במלח – אחרי רבע שעה/ חצי שעה לנגב את ה"זיעה" מהחצילים
  3. לטגן

בהצלחה

מתכונים ישראל