מתכונים פרווה קלים להכנה מגוון רחב של מתכונים - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים פרווה


מתכונים פרווה מחפשים מתכונים פרווה לארוחה? כאן תוכלו למצוא מגוון רחב של מתכונים (מנות עיקריות, ראשונות וקינוחים) להכנת ארוחת פרווה מושלמת. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

לביבות בטטה קלות להכנה

פרווה
קצר

מתכון של danielafooood התותחיתת🤩

לביבות בטטה קלות טעימות ומהירות😋
מרכיבים:

  • 2 בטטות
  • תפוח אדמה
  • בצל
  • חופן פטרוזיליה
  • 3 ביצים
  • רבע כוס פירורי לחם
  • מלח פלפל

אופן ההכנה:

  • בפומפיה מגרדת :
  • 2 בטטות
  • תפוח אדמה
  • בצל
  • חופן פטרוזילה-לקצוץ
  • מוסיפה 3 ביצים
  • רבע כוס פירורי לחם
  • פלפל,מלח
  • מטגנת במחבת עם שמן והופכת את הלביבות כמובן שיתבשלו מ2 הצדדים

בתאבון☺️
ממליצה להגיש עם גבינה לבנה ובצל ירוק
food breakfast לביבות לביבותבטטה

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד

חלבי
בינוני כמות: 8-12

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד של אילנה לוי האלופה

זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.💜

מצרכים לבצק:

  • חצי ק"ג קמח (3.5 כוסות)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח.


ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.💜

מצרכים למילוי:

  • 1 חב' עלי תרד שטופים וקצוצים.
  • 150 גר' גבינת פטה
  • 100 גר' גבינת חמד
  • 200 גר' גבינה בולגרית
  • 100 גר' גבינה צהובה.

אופן ההכנה:

  1. לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
  2. אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
  3. על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  4. לסגור היטב בצביטות.💜
  5. לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
  6. בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
  7. מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.

קציצות דגים ברוטב אדום

פרווה
בינוני כמות: 4-8

לקציצות הדגים:

  • סלמון טחון
  • פיטרוזיליה. בצל. שום- בסלייסר הכי קצוץ שאפשר
  • ביצה
  • פירורי לחם
  • פפריקה. מרק עוף. וכורכום

לרוטב.

  • שמן
  • גמבה אדומה רצועות
  • ראש שום מקולף ומפורק
  • פלפלים יבשים מתוק /חריף
  • 4 עגבניות – 3 גרדתי ו1 חתכתי לפרוסות
  • 1 גזר חתכתי דק דק

 

אופן ההכנה:

  1. שמים שמן במחבת עם כל הירקות, מוסיפים מלח, פלפל שחור וכורכום וחצי כוס מים בערך
  2. בכוס שמה כף פפריקה גדוש ועוד כפית פפריקה גרוסה גס, פותחת טוב טוב בשמן
  3. מסדרת את הדגים והקציצות דגים בסיר, ועם כף שופכת מעל כל דג וקציצה מהשמן עם הפפריקה.
  4. מפזרת צרור כוסברה מעל הכל
  5. לבשל הכל בערך 25 דק

קרדיט למתכון הנפלא לנירית המדהימה! בקרו בדף האינטגרם שלה

מתכון לבייגל טורקי ( סימיט טורקי)

פרווה
מעל שעה כמות: 4-8

 

קרדיט:easy turkish recipes

סימיט טורקי מתכון

 

מצרכים סימיט טורקי מתכון

  • 3 כוסות קמח לבן רגיל
  • פלפל לבן חצי כפית
  • 2 וחצי כפיות מלח
  • 4 כפות סילאן או סירופ מייפל לערבב עם 5 כפות מים
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 וחצי כפות שמן
  • שומשום

אופן הכנה:

  1. שמים את הקמח בכלי, נעשה חור במרכז עם היד ונוסיף את השמרים וחצי כוס מים ומערבבים מעט את המים עם השמרים
  2. מוסיפים את המלח, הפלפל הלבן והשמן וממשיכים לערבב את כל החומרים.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. יוצרים מהבצק כדור, שמים בקערה, מכסים ומתפיחים במשך שעה.
  5. אחרי שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ,ויוצרים 6 נקניקים מהבצק.
  6. יוצרים מנקניק הבצק בייגל כפי שהודגם בסרטון.
  7. טובלים את הבייגל בתערובת עם המים ולאחר מכן טובלים בשומשום.
  8. שמים את הבייגלס שלנו בתבנית עם נייר אפיה ומתפיחים שעה נוספת.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות במשך 20 דקות בערך.
  10. מוציאים ומגישים.

 

עוגת תפוזים הפוכה ומפנקת של דבי ואזנה

פרווה
בינוני כמות: עוגה

מרכיבים:

  • 2 תפוזים גדולים חתוכים עם הקליפה לפרוסות דקות.
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • 3 ביצים
  • כוס ורבע סוכר חום 
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית קליפת תפוז מגורר
  • חצי כוס שמן זית
  • כוס קמח
  • חצי שקית א.אפייה
  • חצי כוס שקדים טחונים
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את כוס המים שלנו עם הסוכר ופרוסות התפוזים שלנו בערך 10 דקות.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה.
  3. מערבבים בקערה את ה2/3 מיץ תפוזים עם הקליפת תפוז וחצי כוס שמן הזית ומוסיפים לתערבות הביצים תוך כדי הקצפה.
  4. מערבבים את כוס הקמח, א.אפייה, שקדים טחונים, קורט מלח ומוסיפים לתערובת הקצפת הביצים שלנו.
  5. מרפדים תבנית אפייה 24" ומסדרים את התפוזים בתחתית. מעל שופכים את התערובת בחום של 170 מעלות בערך 50 דקות עד שקיסם יצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור נותנים להצטנן בצד. הופכים על צלחת ומסירים בעדינות את נייר האפייה.

טיפ: העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ-4 ימים!

מתכון לפסטה פפארדלה עם ירקות / מורן תורג'מן

פרווה
קצר כמות: ווק

מתכון לפסטה פפארדלה עם ירקות

 

 

מרכיבים:

  • חבילת פסטה פפארדלה
  • בצל אחד
  • חצי כרוב לבן
  • 2 גזרים
  • 2גמבה אדומה
  • 2 שיני שום
  • חבילת נבטים
  • 3-4 פטריות טריות
  • מעט מערק עוף
  • כפית פפריקה מעושנת
  • מעט רוטב סוייה
  • רוטב סוייה מתוקה
  • טריאקי
  • רוטב צ'ילי

אופן ההכנה

  1. להקפיץ במחבת ווק/טפלון רצועות בצל וחצי כרוב חתוך, להניח בצד. .
  2. להקפיץ 2 גזרים ו2 גמבה חתוכים לרצועות דקות, 2 שיני שום (מגורד)..
  3. להוסיף את הכרוב והבצל, 3-4 פטריות טריות חתוכות גס וחבילת נבטים.
  4. להוסיף את הפסטה/נודלס המסוננים (להכין לפי הוראות על גבי האריזה).
  5. לתבל בפלפל שחור, מעט מרק עוף, כפית פפריקה מעושנת, רוטב סויה רגיל ומתוק, מעט טריאקי, ורוטב צ'ילי מתוק. לערבב היטב 3-4 דקות ולהגיש. *את הרטבים אני שופכת ישר מהבקבוק לפי העין…תלוי בכמות.

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה פפיון עם פטריות / מורן תורג'מן

20 דק' כמות: 5

פסטה משגעת מוקפצת עם פטריות

 

מרכיבים:

  • 500 ג' פסטה פפיון
  • בצל
  • 2 שיני שום
  • 7 פטריות טריות
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות טריאקי
  • מלח ופלפל שחור
  • כפית מרק עוף
  • שמן זית
  • כוסברה טרייה
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

    1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות..

בינתיים במחבת רחבה לטגן:

    1. 1בצל גדול חתוך לחצאי טבעות לטגן כחמש דקות..
    2. להוסיף 2 שיני שום קצוצות ולטגן עוד 2 דקות. לקחת 7 פיטריות טריות גדולות ולחתוך לחצי ואז לפרוסות להוסיף לבצל,.אחרי חמש דקות להוסיף 3 כפות סויה ו2 כפות טריאקי..
    3. להוסיף מלח. פלפל שחור גרוס. כפית מלאה מרק עוף וחצי כוס מים..
    4. את הפסטה המבושלת להוציא מסיר המים להוסיף למחבת .
    5. אני מזלפת מעל מעט שמן זית ומערבבת
    6. להקפיץ עוד כמה דקות,.
    7. לפזר כוסברה טריה קצוצה לעיטור..

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה שרי ופטריות / מורן תורג'מן

20 דק' כמות: 5

מתכון לפסטה ברוטב שמן זית, שרי, פטריות ושום

 

מרכיבים:

  • כל סוג פסטה שאוהבים- 500 ג'
  • בצל
  • 2-3 שיני שום
  • 3-4 פטריות
  • 10-12 עגבניות שרי
  • רוטב טריאקי
  • רוטב סוייה
  • פלפל שחור
  • מרק עוף
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

  1. בהשראת חני קונאשוילי❤.
  2. לטגן בצל גדול חתוך לרצועות. להוסיף 2-3 שיני שום קצוצות,3-4 פיטריות טריות גדולות חתוכות לפרוסות ו10-12 עגבניות שרי חצויות.
  3. לטגן כמה דקות ולהוסיף מעט סויה ומעט טריאקי, פלפל שחור גרוס או רגיל.
  4. מוסיפים כפית מרק עוף וחצי כוס מים..
  5. את הפסטה המבושלת לסנן ולהוסיף מעל מעט שמן זית ולערבב..  להוסיף את הפסטה למחבת ולהקפיץ עוד כמה דקות.
  6. לפזר כוסברה טרייה קצוצה מעל..

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לספגטי עם שרי שום ובזיליקום

פרווה
קצר כמות: סיר

ספגטי עם שרי שום ובזיליקום

מרכיבים:

  • חבילת ספגטי
  • בצל
  • 2 בצל ירוק
  • 3 עגבניות
  • 8-10 עגבניות שרי
  • 3-4 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • כפית מרק עוף
  • רבע כוס מים
  • מעט כורכום
  • עלי בזיליקום טרי
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. לטגן בצל אחד,להוסיף 2 גדולים בצל ירוק, 3-4 שיני שום פרוס, להוסיף 3 עגבניות מקולפות חתוכות לחצי ואז לפרוסות, 8-10 עגבניות שרי חצויות, מלח ופלפל שחור, כפית מלאה מרק עוף, מעט כורכום ובזיליקום טרי קצוץ, להוסיף רבע כוס חפ' מים ולהרתיח.
  2. להוסיף את הספגטי שבושל קודם לפי הוראות השקית, לזלוף בנדיבות שמן זית ולעטר בעלי בזיליקום קצוצים.

 

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה ביסלי ברוטב עגבניות

פרווה
קצר כמות: סיר
תודה למורן תורג'מן האלופה

מרכיבים

  • חבילת פסטה ביסלי
  • בצל
  • 3 רסק קטן
  • 2-3 עגבניות מקולפות
  • כף פפריקה
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אורגנו יבש
  • קורט סוכר
  • כפית מלאה שום כתוש
  • כף מרק עוף
  • בערך כוס מים
  • בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה

    1. לרוטב הפסטה: לטגן בצל ולהוסיף כף פפריקה ו 3 רסק קטן. לטגן מעט עם השמן ולהוסיף 1-2 עגבניות מקולפות ( קוביות)..
    2. לתבל במלח, פלפל שחור, אורגנו, מעט סוכר, שום כתוש וכף מרק עוף, להוסיף מים לפי הצורך ואת הפסטה מוכנה.\
    3. לפזר מעל בזיליקום קצוץ..

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכונים ישראל