מתכונים פרווה קלים להכנה מגוון רחב של מתכונים- Page 2 of 7 - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים פרווה


מתכונים פרווה מחפשים מתכונים פרווה לארוחה? כאן תוכלו למצוא מגוון רחב של מתכונים (מנות עיקריות, ראשונות וקינוחים) להכנת ארוחת פרווה מושלמת. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

מתכון לפסטה מוקפצת ברוטב אליולי

פרווה
קצר כמות: סיר

פסטה טרייה מוקפצת ברוטב אליולי בשמן זית שום ועשבי תיבול

 

מרכיבים:

  • פסטה טרייה (קניתי בסופר)
  • 100 מל' שמן זית
  • 6 שיני שום
  • בזיליקום טרי
  • אורגנו יבש
  • פטרוזליה טרייה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צ'ילי גרוס
  • כוס מים רותחים
  • כפית מרק עוף

אופן ההכנה:

    1. פסטה טרייה, לשים במים רותחים ולבשל 4 דקות, לסנן ולהוסיף לרוטב. .
    2. לרוטב אליולי: בסיר קטן לשים 100 מל' שמן זית ולטגן 5-6 שיני שום פרוסות,.
    3. להוסיף תערובת של עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו ופטרוזליה קצוצים, .
    4. לתבל במלח, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס ולהוריד מן האש, .
    5. להוסיף כוס ציר עוף או כוס עם מים רותחים עם כפית מרק עוף. להחזיר לאש ולצמצם קצת נוזלים, בישול של כמה דקות….

 

 

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון לפסטה עם טונה

פרווה
בינוני כמות: סיר

פסטה ברוטב עגבניות עם טונה משימורים, פשוט מאוד!

מרכיבים:

  • חבילת פסטה
  • 2-3 עגבניות מקולפות
  • 3 רסק קטן
  • 2 חבילות טונה
  • בצל
  • 2 שיני שום
  • כף פפריקה
  • פלפל שחור ומלח
  • מעט אורגנו יבש
  • קורט סוכר
  • כף מרק עוף פרווה
  • בערך כוס מים
  • בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

    1. לטגן בצל אחד, לגרד 2 שיני שום, מלח, כף פפריקה מתוקה, פלפל שחור, אורגנו,.
    2. לערבב עם הבצל ולהוסיף 3 רסק קטן, 2-3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות, קורט סוכר, מים לפי הצורך, כף מרק עוף, בזיליקום טרי קצוץ..
    3. להוסיף פסטה מבושלת ושתי חבילות טונה..

תודה למורן האלופה, מוזמנים לבקר בדף של מורן ולעשות לייק

מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום

פרווה
בינוני כמות: סיר

מתכון לדג ברוטב מרוקאי של מורן תורג'מן, תודה לקבוצה האלופה של מורן תורג'מן האלופה

תמיד תמצאו אותו על שולחן שבת ובחגים. מתכון מנצח עם אמנון או כל דג שרוצים דג ברוטב אדום פיקנטי טעים שכל אחד יכול להכין.

 

דג סלומון/מושט/טונה/נסיכה ברוטב מרוקאי- מורן תורג'מן-

מרכיבים:

  • שמן קנולה
  • גמבה חתוכה לרצועות
  • פרוסות גזר/תפו'א
  • 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות
  • 5 שיני שום
  • פלפל חריף למי שאוהב
  • חומוס
  • קורט כורכום
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מים עד לגובה הדג
  • מרק עוף אפשר (מרכיבים טבעיים)
  • פפריקה חריפה ומתוקה
  • כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את הדגים בלימון ומעט מלח, אם זה טונה אז גם לשפוך מעל מים רותחים ולשטוף.
  2. בסיר לשים שמן ורצועות מגמבה, פרוסות גזר/תפו'א ולטגן מעט להוסיף 2-3 עגבניות מקולפות חתוכות לפרוסות, שיני שום , פלפל חריף למי שאוהב, להוסיף חומוס, קורט כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור ומים רותחים עם כף מרק עוף (לכל הדואגות אני משתמשת במרק עוף עם רכיבים טבעיים בלבד!!).
  3. לבשל 20 דקות ואז להניח את הדגים השטופים ולהוסיף כוס ח'פ של שמן מעורבב עם כף פפריקה וכפית פפריקה חריפה למי שאוהב(בגלל הפפריקה זה יוצא חצי כוס שמן).
  4. להרטיב את הדגים עם הרוטב תוך כדי בישול ולבשל חצי שעה.
  5. לפזר מעל כוסברה קצוצה.

מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום 2 מתכון דג מרוקאי ברוטב אדום

בתאבון! תודה למורן האלופה

 

עוגת שיש שוקולד וקפה!

פרווה
בינוני כמות: עוגה

מתכון לעוגת שיש עם שוקולית ונס קפה רכה וטעימה בטירוף.

מאת: שרה יוסף.

 

מצרכים:

  1. 6 ביצים
  2. 1 1/2 כוסות סוכר
  3. 3 כוסות קמח רגיל (מדידה בכוס חד פעמי לשתייה קרה)
  4. 1 שקית של אבקת אפיה
  5. 1 שקית של סוכר וניל (יש גם אפשרות להוסיף 1/2 כפית תמצית שקדים)
  6. 1 כוס של מיץ תפוזים
  7. 1 כוס של שמן
  8. 1/4 כוס של מים
  9. 1 גרידת של לימון או תפוזים
  10. 3 כפות שוקולית
  11. 1 כף קקאו
  12. 1 כף נס

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים ביחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה. מנמיכים את מהירות המיקסור ומוסיפים את החלמונים. לאחר מכן, מוסיפים את השמן.
  2. אחרי שהוספנו את השמן, מערבבים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל) בלי השוקולית, לאט על מהירות נמוכה מוסיפים מיץ תפוזים ומים ומערבבים ממש מעט.
  3. מחלקים את תערובת הקערה ל- 3 קערות, בקערה הראשונה מוסיפים שוקולית, קקאו ומקפלים פנימה. לקערה השנייה מוסיפים כף נס ומערבבים היטב. והקערה השלישית משאירים אותה בלי שום תוספת (בלילה לבנה).
  4. משמנים תבנית בגודל 24 ס״מ, שופכים פעם בלילה לבנה ופעם תערובת שוקולד (מהקערה הראשונה) ופעם נס מהתערובת השנייה. בסוף לוקחים שיפוד ומקשקשים.
  5. מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 45 דקות. בודקים עם סכין אם יבש, אז העוגה מוכנה והיא יוצאת רכה וטעימה, בהצלחה!

 

מתכון לבייגל מושלם!

פרווה
בינוני כמות: 8-12

מתכון לבייגל חם, ביתי וטעים ללא שמן.

קרדיט: דבי ממן האלופה!

 

מצרכים:

  • חצי קילו קמח מנופה
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 1/4 כוסות מים (כוס ורבע)
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סודה לשתיה
  • לפיזור: שומשום, מלח גס…

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בתוך סיר גדול שממולא עד 3/4 מהגובה שלו.
  2. תוך כדי הרתחה, בקערה גדולה מוסיפים, 1/2 קילו קמח מנופה, 1 כף שמרים, 2 כפות של סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים עד 1 1/4 כוסות מים. ונלוש היטב.
  3. בסוף מוסיפים 1 כפית של מלח, וממשיכים ללוש היטב שוב. מניחים בצד במשך כעשר דקות.
  4. מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
  5. כאשר המים רותחים, מוסיפים 3 כפות דבש, מערבבים ואז מוסיפים 2 כפות סודה לשתיה ומערבבים שוב.
  6. מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים, כך שמכל חלק יוצרים בייגל.
  7. מכניסים כל בייגל לסיר שהמים רותחים, משאירים כל צד במים כחצי דקה.
  8. מוציאים לתבנית, ומיד שמים סומסום ומלח גס או כל מה שאתם אוהבים.
  9. אופים את הבייגל בתנור במשך 25 דקות או עד השחמה יפה.

עוגת קוקוס, אגוזים ושוקולד מושלמת!

פרווה
בינוני כמות: עוגה

מתכון לעוגת קוקוס, אגוזים ושוקולד מנצחת!

מאת: אהובה ניזרי – קרדיט ענק על שיתוף המתכון בקבוצת אמהות מבשלות ביחד.

(כל המידות בכוס חד פעמית לשתייה קרה)

 

מצרכים:

  • 6 ביצים (טמ'פ חדר)
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס קוקוס
  • 100 ג'ר שוקולד גרוס
  • 1 כוס אגוזים גרוסים דק

 

אופן ההכנה:

  1. להקציף חלבונים עד שנוצר קצף אוורירי להוסיף את הסוכר בהדרגה ואת הסוכר וניל עד שנוצר קצף יציב לא נוקשה מידי. להוריד מהירות להוסיף בהדרגה את החלמונים את השמן בזרם דק ואת המים להמשיך בהקצפה עוד דקה לכבות מיקסר.
  2. בקערה נפרדת לערבב ביחד את קמח.אגוזים הקוקוס והשוקולד הגרוס להוסיף בהדרגה לקצף ולקפל עם מרית בעדינות לא לשבור את הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. להעביר לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה להתיח את התבנית בשיש להוצאת אויר להכניס לתנור שחומם מראש 160 מעלות 50 דקות לבדוק עם קיסם .בהצלחהעוגת קוקוס, אגוזים ושוקולד מושלמת! 6 עוגת קוקוס, אגוזים ושוקולד מושלמת!

 

מתכון עוגת תפוזים

פרווה
בינוני כמות: עוגה
מתכון מושלם לעוגת תפוזים מטריפה של דבי ממן
מצרכים:
  • 4 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • שלושת רבעי כוס שמן
  • גרידה משני תפוזים
  • כוס מיץ תפוזים סחוט
  • שתי כוסות קמח תופח
*כל המידות זה בכוס חד פעמית
אופן ההכנה:
  1. להקציף 4 ביצים עם כוס וחצי סוכר 10 דקות לקציפה תפוחה וגבוהה
  2. להוסיף בהדרגה שלושת רבעי כוס שמן להוסיף גרידה משני תפוזים כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  3. להוסיף שתי כוסות קמח תופח להקציף עד הבלעה
  4. לשמן תבנית לשפוך את הבלילה
  5. לאפות כ 40 דקות בחום 160

 

תודה לדבי ממן האלופה!

סלט חציל גמבה ובטטה /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

לטגן (בנפרד):

  1. קוביות חצילים
  2. קוביות בטטה

להוסיף:

  1. רצועות גמבה
  2. כוסברה קצוצה
  3. מלח
  4. פלפל
  5. לימון
  6. שמן זית
  7. רוטב צילי
  8. שומשום

בהצלחה

סלט מלפפון /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

  1. לחתוך מלפפון לעיגולים
  2. רצועות בצל
  3. שמיר
  4. מלח
  5. פלפל גרוס
  6. לימון
  7. שמן

בהצלחה

סלט בטטה /גילה מוגמי

פרווה
קצר כמות: סלט

 

  1. לטגן קוביות קטנות של בטטה
  2. מלח
  3. פלפל
  4. מעט לימון
  5. רוטב צילי
  6. שומשום
  7. פטרוזליה קצוצה

בהצלחה

מתכונים ישראל