מתכונים פרווה קלים להכנה מגוון רחב של מתכונים- Page 7 of 7 - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכונים פרווה


מתכונים פרווה מחפשים מתכונים פרווה לארוחה? כאן תוכלו למצוא מגוון רחב של מתכונים (מנות עיקריות, ראשונות וקינוחים) להכנת ארוחת פרווה מושלמת. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

פלאפל בתנור – בריא, טעים וקל להכנה! – כולל סרטון


מצרכים:

  • 250 גרם חומוס מושרה לילה (אפשר משימורים)
  • 1 בצל קטן
  • 1 כוס פטרוזילה קצוצה
  • 3 שיני שום טחונים
  • 1/2 כף אבקת סודה
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות כוסברה
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל
  • 2 או 3 כפות שמן, לישמון התבנית

אופן ההכנה:

  1. השרו את החומוס במים לילה. (אפשר שימורים)
  2. חממו תנור מראש לחום של 200 מעלות
  3. חתכו פטרוזיליה ובצל ושימו בקערה
  4. הוסיפו שום, קמח ואבקת הסודה. הוסיפו את התבלינים, המלח והפלפל, ערבבו והכניסו לקערה גדולה.
  5. הוסיפו את החומוס במעבד מזון שלנו, הפעילו עד שהחומוס טחון.
  6. הוסיפו את החומוס הטחון לתערובת שלנו וערבבו היטב!
  7. שמנו את תבנית האפיה עם השמן, עשו מהפלאפל כדורים והניחו בתבנית המשומנת.
  8. אפו כ-10 דקות מכל צד כ10-15 דקות.

מומלץ להגיש עם טחינה ליד 🙂

הסרטון נלקח מערוץ היוטוב "Home Cooking Adventure"

פלאפל טעים וקל להכנה

כמות: 30

 

מצרכים:

  • 500 גרם גרגרי חומוס, מושרים במים במשך הלילה (אפשר גם מקופסאת שימורים, לשטוף היטב)
  • 3 בצלים ירוקים
  • 6 שיני שום, מקולפות
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כף כמון
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1/4 כוס מים
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה.
  2. טוחנים היטב במטחנת בשר את גרגרי החומוס, הבצלים הירוקים, השום, הכוסברה והפטרוזיליה.
  3. מוסיפים לעיסה את הסודה לשתייה, הכמון, המלח והמים ומערבבים היטב. מצננים במקרר במשך כחצי שעה.
  4. יוצרים מהעיסה כדורים ומטגנים אותם בשמן עמוק על להבה בינונית-נמוכה בטמפרטורה של 170 מעלות
  5. מגישים חם.

מתכון לסלט חצילים – ברוטב עגבניות

30

מרכיבים:

  • 4 חצילים
  • שמן זית
  • 6 עגבניות
  • 1 פלפל אדום
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 1 כוסות מים

אופן הכנת החצילים:

  1. חותכים את החצילים לפרוסות.
  2. מניחים במסננת ושופכים מעט מלח על החצילים ( כדי למגר את הנוזלים)
  3. שמים שמן במחבת
  4. מטגנים מעט (2-3) דק' והופכים את פרוסות החצילים
  5. מניחים בצד עד לערבוב עם רוטב הע

הכנת רוטב העגבניות:

  1. חותכים לקוביות קטנות את העגבניות והפלפל, וקוצצים את הבצל.
  2. מחממים מעט שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים בו את הבצל, עד להזהבה. מוסיפים את קוביות העגבניות והפלפל, ואת המים, מתבלים בפפריקה, סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש בינונית.
  3.  מוסיפים את החצילים לסיר הרוטב ומבשלים יחד במשך 10 דקות על אש נמוכה.
  4. טובלים עם חלה חמה.

בתאבון !

מרק אפונה קל להכנה

מרכיבים:

  • 500 גרם אפונה יבשה, אפשר גם מקופסת שימורים
  • 2-3 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים לבנים בינוניים חתוך לקוביות
  • 4-5 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ליטר מים
  • כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים סיר בשמן זית ומטגנים גזר, בצל, ושום על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים .
  3. טוחנים הכל עד לקבלת תערובת סמיכה.
  4. מחזירים לסיר לבישול קצר נוסף.
  5. מוסיפים ב-10 דקות האחרונות כוסברה קצוצה.
  6. אפשר להוסיף קרוטונים/ שקדי מרק מעל

בתאבון!

פחזניות במילוי קצפת טעימה

 

מצרכים לבצק :

  • 1 ¼ חלב תנובה או מים
  • 1 ¼ כוס מים
  • 200 גרם חמאת תנובה או מרגרינה
  • 2 כוסות קמח
  • 7 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף סוכר

למילוי:

  • 500 מ"ל קצפת צמחית או שמנת להקצפה 32% או 38%

לרוטב:

  • 1 כוס סוכר
  • 125 מ"ל קצפת שמנת להקצפה 32% או 38%

 

 

הוראות הכנה:

  1. לבצק: שמים בסיר חלב, מים, חמאה,סוכר ומלח. מניחים על להבה בחום בינוני ומביאים עד סף רתיחה כך שהחמאה תימס. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח.
  2. מערבבים היטב, כך שלא יהיו גושים, מחזירים לאש ומערבבים עוד מספר דקות.
  3.  מעבירים את הבצק לקערת המערבל. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים באמצעות וו הגיטרה, כך שכל הביצים נספגות פנימה.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות. בעזרת מזלף או בעזרת כף צרים כדורים מהבצק (כל כדור בגודל של אגוז מלך) ומניחים בתבנית במרווח של כ-5 סנטימטר אחד מהשני (הקפידו על המרחק, שכן הפחזניות משלשות את גודלן). מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות, עד לקבלת צבע חום-זהוב (אין לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה) . מניחים להתקרר.
  5. לרוטב: שמים בסיר 1 כוס סוכר ו-1/4כוס מים ומבשלים על להבה בינונית, עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום-ענבר. מורידים מהאש, מוסיפים מעט מהקצפת הצמחית (נוזל ללא הקצפה) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את שאר הקצפת ומערבבים, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
  6. למילוי: מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית, עד לקבלת קצף יציב.
  7. חותכים כל פחזנית במרכז, ממלאים בקצפת ויוצקים מעל את רוטב הקרמל.

דג לשבת – פילה ברוטב חריימה

מצרכים:

  • 7 חתיכות פילה של דג אמנון
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 5 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים , השיניים מקולפים ופרוסים
  • 1 פלפל ירוק וחריף חתוך לפרוסות דקות (ללא גרעינים)
  • 1 צרור עלי כוסברה, קצוצים דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף גדושה של מלח
  • 1/2 כוס שמן זית + 3 כפות

אופן ההכנה:

  1. יוצקים 3 כפות שמן זית בסיר רחב, כך שתחתית הסיר תהיה משומנת. מניחים את פרוסות העגבניות בשכבה אחת על תחתית הסיר. מפזרים על שכבת העגבניות את רצועות הפלפל האדום.
  2. מפזרים מעל העגבניות והפלפל האדום את טבעות הפלפל החריף, וכן את פרוסות השום.
  3. מניחים מעל הירקות את חתיכות פילה הדגים. מפזרים מעל חתיכות פילה האמנון את עלי הכוסברה הקצוצים.
  4. מוסיפים לקערה נפרדת 1/2 כוס שמן קנולה, כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח, ויוצקים חצי כוס מים. מערבבים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  5. יוצקים את הרוטב מעל הדגים. מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל במשך כ- 20 דקות, עד שהדגים מוכנים.
  6. מגישים לצד חלה טרייה.

בתאבון….

מתכונים ישראל