מתכונים ישראל

מתכונים צמחוניים


מתכונים צמחוניים מבחר מתכונים צמחוניים שקל לאהוב. תוכלו למצוא מבחר של מאכלים שונים: מאפים, תבשילים, פשטידות, עיקריות, מתכונים קלים ועוד. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

עוגת פאי פקאן טעימה

חלבי
בינוני כמות: עוגה

לקלתית:

  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח

למלית ולקישוט הפקאנים:

  • 1 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים
  • 2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית ומקפיאים:

  1. בקערה מערבבים את החמאה ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את השוליים של הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  3. מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  5. נחלק את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
    לקערה מס' 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו).
  6. מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  7. מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
    מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם).
  8. מערבבים את תכולת קערה מס' 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות

קרדיט לתמונות ומתכון לקרן חלואי

עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ופקאן

חלבי
בינוני כמות: עוגה

עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב העוגה שכבשה את הרשת, עוגה מושלמת לכל אירוע! והיא תשאיר לכם טעם של עוד בפה זה בטוח.. הכנסו למתכון המלא ותהנו מעוגה מושלמת

תבנית:

פאי פקאן. גבינה וריבת חלב

  • לתחתית- אפשר תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה קוטר 24.
  • כדי שהעוגת גבינה תצא גבוהה יותר תשתמשו בתבנית בקוטר קטן מ24 ואפשר בתבנית לא של פאי (כמו בסרטון)

מצרכים:

לתחתית:

  • שרוול ביסקוויטים מרוסק דק
  • 100 גרם חמאה רכה
  • ומעל לפזר אגוזי פקאן מסוכרים כמו בתמונה למטה

עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ופקאן 1 עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ופקאן

 

למלית

  • 2 קופסאות שמנת חמוצה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור/קמח

למעלה:

  • חצי קופסאת ריבת חלב (אפשר לחמם קלות אם היא קשה למריחה)
  • או מייפל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה המומסת ומהדקים דק, מעל פיזרתי פקאנים, כמו בתמונה.
  2. להקציף הכל ביחד , אין צורך להפריד ולשפוך על התחתית
  3. לאפות על 180° בערך חצי שעה או עד שמזהיב למעלה (תלוי בתנור)
  4. למרוח מעל חצי קופסא ריבת חלב או מייפל ולקשט בפקאנים (אפשר שהיא חמה אבל צריך לתת לה קודם לרדת. ככה זה נמס ונמרח יותר בקלות)

לפני הכנת המתכון הנה כמה טיפים של פרח גבסו לעוגת גבינה מושלמת:

על מנת לקבל עוגת גבינה גבוהה ..
חשוב לשמן התבנית!
כהמלצה אישית רצוי לאפות בתבנית עגולה קפיצית משומנת הייטב!!
עבודה של חמש דקות תתן לך תוצאה מושלמת!
אז לפני כל ההכנות שמני הייטב!! הכוונה לקחת מרגרינה(הכי מומלץ או חמאה)
ושמני בתחתית ובדפנות ואם את רוצה לאפות עם נייר אפיה שמני הייטב גם את נייר האפיה.
*גבינות חייבות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות.

אולי תאהבו גם >>

עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין

מתכון כנאפה עם גבינת עיזים

חלבי
בינוני כמות: מחבת

מתכון ששווה לגזור ולשמור, כנאפה במילוי גבינת עיזים מטורפת שתעשה לכם טוב טוב על הנשמה! מתאימה לכל אירוח ומנה שמשאירה טעם של עוד לכל אורח בפה.. מזמינים אתכם לנסות את המתכון השווה שלנו 🙂

 

מצרכים:

כנאפה:

  • 150 גרם אטריות קדאיף
  • 100 ג' שומן – חמאה\מרגרינה (מומס)
  • 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 65 גרם גבינת עזים רכה

סירופ:

  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • כפית מי ורדים (לפי הטעם).

אופן הכנה:

נכין את הסירופ סירופ:

  1. מרתיחים את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ,
  2. לקראת סיום מוסיפים את מי הורדים לפי הטעם הרצוי.

כנאפה:

  1. במחבת בגודל הרצוי (מומלץ קוטר 26) יוצקים את השומן ומעליו משטחים את אטריות הקדאיף.
  2. את האטריות יש להדק לתחתית כך שהשומן יעלה מעל ויכסה את האטריות.
  3. מעל הקדאיף מסדרים את הגבינה בצורה אחידה ומניחים על הגז על אש בינונית.
  4. בזמן שהכנאפה מתבשל על הגז יש לסובבו כך שהבישול יתפוס בכל מקום כ 10 – 15 ד'.
  5. לאחר בישול הכנאפה הופכים את הכנאפה על מחבת או כל משטח בגודל הרצוי כך שהגבינה תמצא בתחתית.
  6. יוצקים את הסירופ שהכנו מעל הכנאפה ומגישים.

תמונות של cakeshop_chencohen

טילוני בצק עלים במילוי קרם פודינג וניל

חלבי
בינוני כמות: 10-16

טילוני בצק עלים עם קרם פודינג וניל של מירב האלופה שלנו!

תוכלו לבקר את הדברים המדהימים שהיא עושה באינסטגרם Merav.lg

או בפייסבוק מירב לירון-גילבוע

חומרים:

  • 12 יח׳ קונוס מתכת
  • חבילה בצק עלים חמאה מרודד קפוא מופשר לילה במקרר
  • לקרם וניל מהיר:
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 140 מ״ל חלב
  • 60 גר׳ סוכר
  • 40 גר׳ אינסטנט פודינג וניל

לציפוי לפני האפייה:

  • 1 ביצה טרופה
  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הטילונים, מצפים בביצה וסוכר ואופים:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו לרצועות ברוחב 2 ס”מ (קצת יותר רחב ממה שרוצים בסוף, כי במהלך הליפוף הרצועות נמתחות והופכות צרות וארוכות יותר).
  3. מלפפים כל רצועה על קונוס, החל מהשפיץ לכיוון כשמגיעים לסוף הרצועה מצרפים לה רצועת בצק חדשה בצביטה. ליפוף הרצועה סביב הגביע צריך להיות חופף מעט, כך שבכל סיבוב הבצק יעלה קצת על הבצק מהסיבוב הקודם.
  4. מברישים את הטילונים בביצה טרופה ומגלגלים בסוכר.
  5. אופים כ—25-30 דקות, עד שהטילונים שחומים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל בחום של 150 מעלות.
  6. מפרידים את טילוני הבצק מגביעי הקונוס, החלק הפנימי יהיה עדיין לא אפוי לכן מחזירים את טילוני הבצק לתנור ל-10 דקות, עד שהחלק הפנימי כבר לא בצקי.
  7. הכנת הקרם: במיקסר מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קרם יציב.
  8. מצננים לגמרי לפני שממלאים בקרם בצנטר משונן.

בתאבון!!

סמבוסק גבינה קל להכנה

חלבי
קצר כמות: 10-20

סמבוסק גבינה – מתכון קל מהיר וטעים לסמבוסק גבינה טעים מפנק. מכינים בקלות ומגישים חם ופריך וזה יוצא מגרה ברמות.

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: סמבוסק גבינה

מצרכים

  • שלוש כוסות קמח
  • רבע כפית שמרים יבשים
  • רבע כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • מאה גרם מרגרינה או חמאה
  • 1 ורבע מים בכוס חד פעמי 200 מ"ל

 

מרכיבים למילוי

  • 1 גבינה לבנה 250 גרם
  • 150 גרם גבינה פטה קשה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • מעט מלח
  • לערבב הכל יחד

אופן הכנה:

  1. מערבבים את חומרי הבצק הכל יחדיו עד לקבלת בצק רך ונעים
  2. מכיסים ונותנים לו לנוח כחצי שעה
  3. נקמח משטח נרדד נקרוץ עיגולים
  4. בשלב זה נשים מלית בכל אחת לסגור היטב למרוח ביצה ושומשום
  5. נכניס לאפייה בתנור על חום 180 מעלות עד להזהבה בערך 20 דקות

מתכון לסושי שוקולד

חלבי
בינוני כמות: 20-30

סושי שוקולד – לכל אוהבי השוקולד הנה מתכון מדהים שמתאים לכל אירוע ויגרוף מחמאותת!!

תודה ענקית ל Inbal Biton-avrahami על המתכון ולירין משה לוי על התמונות.

 

מצרכים – סושי שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שמנת מתוקה

מלית:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 150 שמנת מתוקה
  • 50 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • בסוף מוסיפים 3/4 כוס קוקוס

לציפוי:
קוקוס/קוקוס קלוי/ פתי בר טחון או פשוט איזה ציפוי שנראה לכם

 

אופן הכנה – סושי שוקולד

  1. נכין את הגנאש ונשים דקה במיקרו 200 גרם שוקולד מריר ו200 גרם שמנת מתוקה
  2. מעבירים לשתי תבניות אלומיניום קטנות (מלבן) מרופדות בנייר אפייה
  3. מקפיאים שעה.
  4. להכנת המלית נשים חצי דקה במיקרו וממיסים 100 גרם שוקולד לבן 50 גרם שמנת מתוקה ומכניסים לקירור במקרר חצי שעה
  5. מוציאים מהמקרר מקציפים 150 שמנת מתוקה +50 גרם אינסטנט פודינג וניל+שוקולד לבן שקיררנו, בסוף מוסיפים 3/4 כוס קוקוס
  6. מעבירים לשקית זילוף.
  7. על תבנית קטנה עושים 3 פסים עבים,מעבירים למקפיא גם לשעה
  8.  לאחר מכן מוציאים את שתי התבניות,על משטח סיליקון אם יש
  9. שמים בכל קצה את הפס העבה ומגלגלים לרול
  10. את הרול מגלגלים בכל ציפוי שנראה לכם קוקוס/קוקוס קלוי/ פתי בר טחון
  11. וזהו …..מי שרוצה יכול להמיס שוקולד לבן ולזלף מעל

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

 

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

חלבי
בינוני כמות: עוגה

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה של מירב האלופה שלנו!

תוכלו לבקר את הדברים המדהימים שהיא עושה באינסטגרם Merav.lg

או בפייסבוק מירב לירון-גילבוע

 

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  3 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

 

(לגירסת פרווה מחליפים ל 150 גר׳ שמן קוקוס במקום החמאה)

מצרכים:

  • 200 גר׳ חמאה
  • 200 גר׳ שוקולד מריר 60%
  • 5 ביצים L מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 130 סוכר דמררה
  • 50 גר׳ סוכר
  • 15 גר׳ ברנדי (לא חובה)

אופן הכנה:

• מחממים תנור לטורבו 160 מעלות

  1. שוקולד וחמאה להמיס על באן מארי (או במיקרוגל)

    עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  4 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

  2. לאחר המסה להוסיף ברנדי ולהניח בצד.
  3. חלמונים+סוכר דמררה להקציף במיקסר 5 דק׳ במהירות גבוהה עד שבהיר ותפוח.
  4. לערבב את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד
  5. להקציף חלבונים 30 שניות לקצף ״סבון״ ורק אז ובהדרגה לשים את הסוכר. עד לקצף יציב אך רך. (לא להקציף לקצף קשה)
  6. מוסיפים את תערובת המרנג בתנועות קיפול לתערובת השוקולד.
  7. משמנים תבנית רינג בקוטר 20 מרפדים בנייר אפייה גם במסביב לרינג. או תבנית רגילה קוטר 20 העוגה עולה מאוד באפייה אך יורדת מהר ונסדקת וזה בסדר. מעבירים את התערובת לרינג.

    עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  5 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

  8. אופים 26 דק׳( תשימו טיימר) העוגה תהיה לחה מאוד כשמכניסים קיסם אך היא תתייצב בקירור ( לפחות שעתיים) זה מה שייתן לה את המרקם הנימוח והעסיסי.

את העוגה אוכלים בטמפרטורת החדר.

👇 מי שרוצה להוסיף כדורי מוס שוקולד ופררו רושר 👇

כדורי מוס שוקולד ופררו רושר :

יש להצטייד בתבנית סיליקון שקעים כדורים מהסדרה של סילקומארט ומשקל.

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  6 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  7 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

מצרכים:

  • 112 גר׳ שמנת מתוקה
  • 168 גר׳ שמנת מתוקה
  • בקערה נפרדת לשים:
  • 100 גר׳ שוקולד מריר
  • 50 גר׳ מחית פרלינה
  • אופן הכנה לפררו רושר:
  • 50 גר׳ פייטה (שבבי וופל)
  • 50 גר׳ ברס ( אגוזי לוז מקורמלים) פרווה
  • קורט מלח ים
  • (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה)
  • 70 גר׳ מחית פרלינה ( מחית אגוזי לוז) פרווה

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל חומרי הפררו רושר בקערית קטנה פייטה+ברס+מחית פרלינה+קורט מלח ולהניח בצד.
  2. 112 גר׳ שמנת מתוקה להרתיח ולשפוך לתוך הקערה עם המחית פרלינה והשוקולד המריר. לערבב היטב למסה אחידה לצנן בינתיים במקרר.
  3. 168 גר׳ שמנת מתוקה להקציף לקצפת רכה אך יציבה ולקפל לתוך תערובת השוקולד שהוצאנו מהמקרר.
  4. להעביר את המסה לתוך שקית זילוף ( ללא צנטר)
  5. לזלף מהקרם לתוך תבנית השקעים של הכדורים מחצית
  6. מהכמות, ולהוסיף כפית מתערובת הפררו רושר, אפשר בשלב הזה לשים אגוז לוז קלוי שלם ולהטביע אותו בקרם. לזלף את הקרם עד לכיסוי מלא של הכדורים.
  7. להעביר למקפיא ל6 שעות לפחות או למשך הלילה.

מצרכים לציפוי שוקולד לכדורים:

  • 80 גר׳ שוקולד מריר
  • 40 גר׳ חמאת קקאו (פרווה)

אופן הכנה:

  1. להמיס שוקולד וחמאת קקאו על באן מארי ולהעביר לכוס צרה או מד ליטר קטן. להוסיף כף אגוזי לוז מקורמלים קצוצים.
  2. להוציא את תבנית הכדורים מהמקפיא ולנעוץ בכל כדור קיסם. לחלץ את הכדורים עם הקיסם בתוכם ולטבול כל כדור במסת השוקולד המומס. הציפוי יתייבש במהרה ולאחר מכן להוציא את הקיסם ולהניח על העוגה מסביב לאחר שהעוגה הצטננה מס׳ שעות במקרר.
  3. אפשרי להכין קצפת משמנת צמחית פרווה של תנובה ולהניח מעליה רוטב פירות יער, או קולי פטל או פירות טרי

מתכון למגנום טירמסו מושלם

חלבי
ארוך כמות: 8

מתכון למגנום טירמסו מושלם של מירב האלופה שלנו!

תוכלו לבקר את הדברים המדהימים שהיא עושה באינסטגרם Merav.lg

או בפייסבוק מירב לירון-גילבוע

 

החומרים:

  • אצבעות בישקוטי ( אפשרי לחלופין לקנות בישקוטים מוכנים)
  • 35 גר׳ קמח
  • 35 גר׳ קמח תפו״א
  • 70 גר׳ חלמון
  • 35 גר׳ סוכר
  • 85 גר׳ חלבון
  • 35 גר׳ סוכר

אופן הכנה:

  1. לערבב בקערית קמח+קמח תפו״א להניח בצד.
  2. להקציף חלמונים וסוכר למסה יציבה תפוחה ובהירה.
  3. לתערובת החלמונים להוסיף את הקמחים ולקפל עם מרית.
  4. להקציף 30 שניות חלבון למעין קצף סבון, להוסיף בהדרגה את הסוכר לקצף יציב.
  5. להעביר את המרנג היציב לתערובת החלמונים והקמח עם מרית/לקקן בתנועות קיפול.
  6. להעביר את המסה לשקית זילוף עם צנטר חלק ולזלף על נייר אפייה או משטח סיליקון עיגול בקוטר 6 ס״מ. לפזר מעל אבקת סוכר ולהכניס לתנור ל 15 דקות 150 מעלות על תוכנית טורבו.

להכנת סירופ קפה:

  • 300 גר׳ מים
  • 30 גר׳ טסטר צ׳ויס
  • 30 גר׳ סוכר
  • 15 גר׳ קלואה (ליקר קפה)
  • לחמם בסיר קטן עד לאיחוד ( לא להרתיח!)
  • להעביר לקערית ולהניח בצד לצינון.

קרם מסקרפונה:

  • 120 גר׳ חלמונים
  • 100 גר׳ סוכר
  • קורט מלח
  • 40 גר׳ יין מרסלה
  • 700 גר׳ גבינת מסקרפונה בטמפ׳ החדר
  • 400 גר׳ שמנת מתוקה 38%
  • 20 גר׳ מסת ג׳לטין

לאופן הכנת הזביון:

  1. על באן מארי לשים בקערה חלמונים, סוכר, מלח ויין מרסלה (קערה מעל סיר עם מים רותחים) לאחר שהמים מגיעים לרתיחה להנמיך על להבה נמוכה מאוד.
  2. לטרוף עם מטרפה נמרצות עד שהמסה מבריקה מסמיכה ותופחת. (עם מד חום 76 מעלות)
  3. בקערה גדולה לשים 700 גר׳ מסקרפונה ולערבב מעט עם מרית.
  4. להוסיף מעט מהזביון לגבינת המסקרפונה ולטרוף עם המטרפה כדי להקליל את המסה.
  5. את שאר הזביון לקפל עם מרית לתערובת.
  6. להמיס ג׳לטין כמה שניות במיקרוגל (לא להרתיח!) רק לחמם להמסה, ולהעביר לתערובת המסקרפונה והזביון ולערבב היטב.
  7. להקציף את 400 גר׳ השמנת מתוקה לקצפת יציבה ולהעביר לקערה של המסקרפונה בתנועות קיפול עם מרית.

הרכבה:

  1. להכין מראש תבנית סיליקון ארטיקים מגנום
  2. מקלות לארטיקים
  3. להעביר את המסה של המסקרפונה והזביון לשקית זילוף גדולה. לגזור את השפיץ ולמלא מחצית מהגובה את השקעים של הארטיקים.
  4. לטבול את הבישקוטים בסירופ הקפה ולסדר 3 יח׳ מעל תערובת המסקרפונה. להכניס את המקלות למיקום המתאים בתבנית. לכסות עד למילוי וליישר או לנער טיפה כדי שלא יהיו בועות.
  5. להעביר למקפיא ללילה.
  6. לחלץ מהתבנית ולפזר מעל אבקת קקאו.

בתאבון!!!

 

מתכון לרוזלך כמו של לנדוור של תהילה סימן טוב

חלבי
25 דקות כמות: 40

מתכון לרוזלך ממש כמו של לנדוור למי שטעם!

מתכון מדהים שקל להכין והוא הקינוח המושלם לצד הקפה. ממלאים נוטלה, לוטוס או מה שרוצים וטורפים 🙂

מצרכים

  • כוס מדידה של חד פעמי קר
  • מצרכים ל – 40 רוזלך קטנים
  • 6 כוסות קמח
  • כפית שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כפית מלח

למריחה – נוטלה / ממרח לוטוס
אני שמתי נוטלה יחד עם סוכריות חומות

אופן ההכנה

  1. בקערת המיקסר (אפשר גם בידיים) נשים קמח
    ושמרים,נערבל ונוסיף בהדרגה מים.
  2. לאחר מכן נוסיף את השמן זית.
    כשהבצק מתאחד נוסיף את המלח ונלוש לפחות 10 דק. נתפיח עד הכפלה בכמות
  3. נחלק את הבצק ל4 כדורים ונתפיח עוד 15 דק.
  4. נרדד כל כדור למלבן נמרח נוטלה ונגלגל דק.
  5. נחתוך לרוזלך שוים נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה (250 מעלות) למשך 7 דק
  6. נוציא,נחכה שיתקרר ונפזר א.סוכר

בהצלחה 🤗🥰🌷

עוד מתכון שאולי תאהב >>

עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין

מאפה יווני, בצק פילו ממולא בגבינות ותרד של ענת אלישע ביטון

חלבי
40 דקות כמות: 6-8

ספנקופיטה, מאפה גבינות ותרד בבצק פילו🧀🧀🧀

מצרכים:

  • חבילת בצק פילו מופשרת
  • 600 גר' תרד שטוף
  • 4-5 בצלים ירוקים חתוכים
  • גבינות מגורדות, מה שאוהבים! עמק, קצ'קבל, צפתית קשה כ- 150 גר' מכל סוג. בנוסף קופסאת בולגרית חתוכה לקוביות ( אפשר גם בולגרית מגורדת)
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל לתיבול
  • 50 גר' חמאה מומסת להברשת העלים.

אופן ההכנה:

  1. מטגנים קלות את הבצל והתרד ומעבירים למסננת לצינון מלא.
  2. מערבבים את הגבינות המגורדות, למעט הבולגרית. סוחטים את התרד והבצל ומוסיפים לגבינות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 2 כפות פירורי לחם ומערבבים קלות.
  3. מוסיפים את קוביות הבולגרית ושוב מערבבים בזהירות.
  4. מניחים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת.
  5. מניחים במרכז העלה מילוי וממשיכים למלא פס שלם לרוחבו של הדף!! מקפלים את שוליי הדף משני צידיו כך שנוצרת מעין סירה. מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית פיירקס. ממשיכים כך עד שנגמר המילוי. מניחים את השבלולים צמודים אחד לשני.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד הזהבה.בהצלחה והתאבון❤
מתכונים ישראל