מתכוני מתכוני שוקולד קלים להכנה מגוון רחב של מתכונים - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכוני שוקולד


מתכוני שוקולד מתכוני שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניהם. מתכונים למנות מושחתות, טעימות ומלאות באוצר המתוק שכולם אוהבים, קינדר, מוס וקינוחי כוסות – הכל עם שוקולד. תוכלו למצוא אלפי מתכונים מנצחים שיעזרו לכם לעבור בשלום כל אירוע או אפילו סתם לארוחת ערב בבית. לבחירתכם קטגוריות שונות לכל המאכלים האהובים עלינו מלאים במתכונים שווים ומגוונים המתכונים בקטגוריה מומלצים לכולם, בכל גיל ובכל אירוע! יש לכם מתכון מנצח? שלחו אותו אלינו ונעלה אותו לאתר ולדף הפייסבוק השלנו


 

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה

חלבי
בינוני כמות: 40

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות בנוטלה🍪 של עדן זיו >> לכניסה לאינסטגרם שלה לחצו

מצרכים:

  • 230 גרם חמאה בטמפ החדר
  • 180 גרם סוכר חום
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים מידה L בטמפ החדר
  • 420 גרם קמח מנופה
  • כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 300 גרם שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה:

  1. מזלפים נוטלה על נייר אפיה בחמגשית ומכניסים למקפיא עד שזה מתקשה.
  2. מערבבים את החמאה עם והסוכר במיקסר
  3. מוסיפים את 2 כפיות תמצית וניל
  4. מוסיפים שני ביצים ומערבבים היטב במכונה על מהירות בינונית.
  5. לוקחים את הקמח (כל כוס חד פעמית לשתיה קרה זה 100 גרם, וכף זה 20 גרם. אז חישוב פשוט זה 4 כוסות וכף). ומוסיפים לקמח כפית סודה לשתיה ו2 כפיות קורנפלור
  6. מוסיפים אל תוך המיקסר שלנו חצי מהכמות של שלב 5 ומתחילים לערבב, אחרי דקה בערך מכניסים את החצי השניץ
  7. 3 כוסות חד פעמי של שוקולד צ׳יפס לשפוך פנימה.
  8. מחלקים את התערובת לכדורים קטנים ושמים על נייר אפיה בתבנית.
  9. פותחים את הבצק ושמים בפנים מטבע נוטלה אחד ממה ששמנו בהקפאה. (פתוחים הכוונה היא שממש נמעך אותו כמו פיתה כזאת) עוגיית שוקולד צ׳יפס פתוחה
  10. סוגרים את הבצק על המטבע נוטלה ועושים עיגול עם היד.
  11. אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס למעלה כקישוט על כל עוגיה.
  12. מכניסים לתנור ל-180 מעלות.

מהכמות הזאת יוצאות כ40 עוגיות,אם זה יותר מדי בשבילכם ניתן לחלק את כמות המצרכים ל2.

 

עוד מתכונים שאולי תאהבו >>

עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין

מתכון לסופלה שוקולד כולל סרטון

מתכון לחטיף ריבועי שוקולד ביסקוויט טעים

חלבי
בינוני כמות: 20 חתיכות

מתכון לחטיף ריבועי שוקולד ביסקוויט , מתכון בקלי קלות לכבוד שבת ב-3 מצרכים בלבד טעים מאד של ורד ניסים חדד

מצרכים:

  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • שרוול ביסקוויט פתי בר
  • כוס פתיתי קוקוס / אגוזים (לא חובה לקישוט)

 

אופן ההכנה:

  1. 2 שוקולד מריר להמיס ביחד עם שמנת מתוקה במיקרוגל כדקה וחצי
  2. לערבב ולהוסיף שרוול ביסקוויט פתי בר
  3. אני הוספתי גם כוס קוקוס וכוס אגוזים טחונים לא חייב
  4. רק אם הבלילה רכה מדיי להוסיף עוד ביסקוויטים
  5. להעביר לתבנית להדק לשים קוקוס מעל להקפיא כ 4 שעות ואז להוציא ולחתוך לריבועים

 

מתכון לסושי שוקולד

חלבי
בינוני כמות: 20-30

סושי שוקולד – לכל אוהבי השוקולד הנה מתכון מדהים שמתאים לכל אירוע ויגרוף מחמאותת!!

תודה ענקית ל Inbal Biton-avrahami על המתכון ולירין משה לוי על התמונות.

 

מצרכים – סושי שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שמנת מתוקה

מלית:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 150 שמנת מתוקה
  • 50 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • בסוף מוסיפים 3/4 כוס קוקוס

לציפוי:
קוקוס/קוקוס קלוי/ פתי בר טחון או פשוט איזה ציפוי שנראה לכם

 

אופן הכנה – סושי שוקולד

  1. נכין את הגנאש ונשים דקה במיקרו 200 גרם שוקולד מריר ו200 גרם שמנת מתוקה
  2. מעבירים לשתי תבניות אלומיניום קטנות (מלבן) מרופדות בנייר אפייה
  3. מקפיאים שעה.
  4. להכנת המלית נשים חצי דקה במיקרו וממיסים 100 גרם שוקולד לבן 50 גרם שמנת מתוקה ומכניסים לקירור במקרר חצי שעה
  5. מוציאים מהמקרר מקציפים 150 שמנת מתוקה +50 גרם אינסטנט פודינג וניל+שוקולד לבן שקיררנו, בסוף מוסיפים 3/4 כוס קוקוס
  6. מעבירים לשקית זילוף.
  7. על תבנית קטנה עושים 3 פסים עבים,מעבירים למקפיא גם לשעה
  8.  לאחר מכן מוציאים את שתי התבניות,על משטח סיליקון אם יש
  9. שמים בכל קצה את הפס העבה ומגלגלים לרול
  10. את הרול מגלגלים בכל ציפוי שנראה לכם קוקוס/קוקוס קלוי/ פתי בר טחון
  11. וזהו …..מי שרוצה יכול להמיס שוקולד לבן ולזלף מעל

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

 

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

חלבי
בינוני כמות: עוגה

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה של מירב האלופה שלנו!

תוכלו לבקר את הדברים המדהימים שהיא עושה באינסטגרם Merav.lg

או בפייסבוק מירב לירון-גילבוע

 

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  2 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

 

(לגירסת פרווה מחליפים ל 150 גר׳ שמן קוקוס במקום החמאה)

מצרכים:

  • 200 גר׳ חמאה
  • 200 גר׳ שוקולד מריר 60%
  • 5 ביצים L מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 130 סוכר דמררה
  • 50 גר׳ סוכר
  • 15 גר׳ ברנדי (לא חובה)

אופן הכנה:

• מחממים תנור לטורבו 160 מעלות

  1. שוקולד וחמאה להמיס על באן מארי (או במיקרוגל)

    עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  3 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

  2. לאחר המסה להוסיף ברנדי ולהניח בצד.
  3. חלמונים+סוכר דמררה להקציף במיקסר 5 דק׳ במהירות גבוהה עד שבהיר ותפוח.
  4. לערבב את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד
  5. להקציף חלבונים 30 שניות לקצף ״סבון״ ורק אז ובהדרגה לשים את הסוכר. עד לקצף יציב אך רך. (לא להקציף לקצף קשה)
  6. מוסיפים את תערובת המרנג בתנועות קיפול לתערובת השוקולד.
  7. משמנים תבנית רינג בקוטר 20 מרפדים בנייר אפייה גם במסביב לרינג. או תבנית רגילה קוטר 20 העוגה עולה מאוד באפייה אך יורדת מהר ונסדקת וזה בסדר. מעבירים את התערובת לרינג.

    עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  4 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

  8. אופים 26 דק׳( תשימו טיימר) העוגה תהיה לחה מאוד כשמכניסים קיסם אך היא תתייצב בקירור ( לפחות שעתיים) זה מה שייתן לה את המרקם הנימוח והעסיסי.

את העוגה אוכלים בטמפרטורת החדר.

👇 מי שרוצה להוסיף כדורי מוס שוקולד ופררו רושר 👇

כדורי מוס שוקולד ופררו רושר :

יש להצטייד בתבנית סיליקון שקעים כדורים מהסדרה של סילקומארט ומשקל.

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  5 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה  6 עוגת שוקולד פאדג׳ רכה עסיסית ונימוחה 

מצרכים:

  • 112 גר׳ שמנת מתוקה
  • 168 גר׳ שמנת מתוקה
  • בקערה נפרדת לשים:
  • 100 גר׳ שוקולד מריר
  • 50 גר׳ מחית פרלינה
  • אופן הכנה לפררו רושר:
  • 50 גר׳ פייטה (שבבי וופל)
  • 50 גר׳ ברס ( אגוזי לוז מקורמלים) פרווה
  • קורט מלח ים
  • (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה)
  • 70 גר׳ מחית פרלינה ( מחית אגוזי לוז) פרווה

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל חומרי הפררו רושר בקערית קטנה פייטה+ברס+מחית פרלינה+קורט מלח ולהניח בצד.
  2. 112 גר׳ שמנת מתוקה להרתיח ולשפוך לתוך הקערה עם המחית פרלינה והשוקולד המריר. לערבב היטב למסה אחידה לצנן בינתיים במקרר.
  3. 168 גר׳ שמנת מתוקה להקציף לקצפת רכה אך יציבה ולקפל לתוך תערובת השוקולד שהוצאנו מהמקרר.
  4. להעביר את המסה לתוך שקית זילוף ( ללא צנטר)
  5. לזלף מהקרם לתוך תבנית השקעים של הכדורים מחצית
  6. מהכמות, ולהוסיף כפית מתערובת הפררו רושר, אפשר בשלב הזה לשים אגוז לוז קלוי שלם ולהטביע אותו בקרם. לזלף את הקרם עד לכיסוי מלא של הכדורים.
  7. להעביר למקפיא ל6 שעות לפחות או למשך הלילה.

מצרכים לציפוי שוקולד לכדורים:

  • 80 גר׳ שוקולד מריר
  • 40 גר׳ חמאת קקאו (פרווה)

אופן הכנה:

  1. להמיס שוקולד וחמאת קקאו על באן מארי ולהעביר לכוס צרה או מד ליטר קטן. להוסיף כף אגוזי לוז מקורמלים קצוצים.
  2. להוציא את תבנית הכדורים מהמקפיא ולנעוץ בכל כדור קיסם. לחלץ את הכדורים עם הקיסם בתוכם ולטבול כל כדור במסת השוקולד המומס. הציפוי יתייבש במהרה ולאחר מכן להוציא את הקיסם ולהניח על העוגה מסביב לאחר שהעוגה הצטננה מס׳ שעות במקרר.
  3. אפשרי להכין קצפת משמנת צמחית פרווה של תנובה ולהניח מעליה רוטב פירות יער, או קולי פטל או פירות טרי

מתכון למגנום טירמסו מושלם

חלבי
ארוך כמות: 8

מתכון למגנום טירמסו מושלם של מירב האלופה שלנו!

תוכלו לבקר את הדברים המדהימים שהיא עושה באינסטגרם Merav.lg

או בפייסבוק מירב לירון-גילבוע

 

החומרים:

  • אצבעות בישקוטי ( אפשרי לחלופין לקנות בישקוטים מוכנים)
  • 35 גר׳ קמח
  • 35 גר׳ קמח תפו״א
  • 70 גר׳ חלמון
  • 35 גר׳ סוכר
  • 85 גר׳ חלבון
  • 35 גר׳ סוכר

אופן הכנה:

  1. לערבב בקערית קמח+קמח תפו״א להניח בצד.
  2. להקציף חלמונים וסוכר למסה יציבה תפוחה ובהירה.
  3. לתערובת החלמונים להוסיף את הקמחים ולקפל עם מרית.
  4. להקציף 30 שניות חלבון למעין קצף סבון, להוסיף בהדרגה את הסוכר לקצף יציב.
  5. להעביר את המרנג היציב לתערובת החלמונים והקמח עם מרית/לקקן בתנועות קיפול.
  6. להעביר את המסה לשקית זילוף עם צנטר חלק ולזלף על נייר אפייה או משטח סיליקון עיגול בקוטר 6 ס״מ. לפזר מעל אבקת סוכר ולהכניס לתנור ל 15 דקות 150 מעלות על תוכנית טורבו.

להכנת סירופ קפה:

  • 300 גר׳ מים
  • 30 גר׳ טסטר צ׳ויס
  • 30 גר׳ סוכר
  • 15 גר׳ קלואה (ליקר קפה)
  • לחמם בסיר קטן עד לאיחוד ( לא להרתיח!)
  • להעביר לקערית ולהניח בצד לצינון.

קרם מסקרפונה:

  • 120 גר׳ חלמונים
  • 100 גר׳ סוכר
  • קורט מלח
  • 40 גר׳ יין מרסלה
  • 700 גר׳ גבינת מסקרפונה בטמפ׳ החדר
  • 400 גר׳ שמנת מתוקה 38%
  • 20 גר׳ מסת ג׳לטין

לאופן הכנת הזביון:

  1. על באן מארי לשים בקערה חלמונים, סוכר, מלח ויין מרסלה (קערה מעל סיר עם מים רותחים) לאחר שהמים מגיעים לרתיחה להנמיך על להבה נמוכה מאוד.
  2. לטרוף עם מטרפה נמרצות עד שהמסה מבריקה מסמיכה ותופחת. (עם מד חום 76 מעלות)
  3. בקערה גדולה לשים 700 גר׳ מסקרפונה ולערבב מעט עם מרית.
  4. להוסיף מעט מהזביון לגבינת המסקרפונה ולטרוף עם המטרפה כדי להקליל את המסה.
  5. את שאר הזביון לקפל עם מרית לתערובת.
  6. להמיס ג׳לטין כמה שניות במיקרוגל (לא להרתיח!) רק לחמם להמסה, ולהעביר לתערובת המסקרפונה והזביון ולערבב היטב.
  7. להקציף את 400 גר׳ השמנת מתוקה לקצפת יציבה ולהעביר לקערה של המסקרפונה בתנועות קיפול עם מרית.

הרכבה:

  1. להכין מראש תבנית סיליקון ארטיקים מגנום
  2. מקלות לארטיקים
  3. להעביר את המסה של המסקרפונה והזביון לשקית זילוף גדולה. לגזור את השפיץ ולמלא מחצית מהגובה את השקעים של הארטיקים.
  4. לטבול את הבישקוטים בסירופ הקפה ולסדר 3 יח׳ מעל תערובת המסקרפונה. להכניס את המקלות למיקום המתאים בתבנית. לכסות עד למילוי וליישר או לנער טיפה כדי שלא יהיו בועות.
  5. להעביר למקפיא ללילה.
  6. לחלץ מהתבנית ולפזר מעל אבקת קקאו.

בתאבון!!!

 

עוגות קרמבו עשירה וטעימה

חלבי
ארוך כמות: 12

רכיבים

לתבנית קפיץ 28

  • 7 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 כפות קקאו
  • 1 חבילת פודניג שוקולד

לקרם :

  • 500 מל שמנת מתוקה
  • 5 כפות סוכר
  • 1 פודניג וניל
  • 1/2 כוס חלב

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מל שמנת מתוקה

אופן הכנה – עוגת קרמבו מפנקת לשבת

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות
  2. לרפד תבנית בנייר אפייה ולשמן מעט
  3. להפריד ביצים להקציף חלבונים עם הסוכר
  4. להוריד מהירות מיקסר ולהוסיף חלמונים ושמן
  5. לעצור את המיקסר להוסיף קקאו ופודינג שוקולד להפעיל על מהירות נמוכה ואז להגביר מהירות
  6. לצקת לתבנית ולאפות כ 35 דקות ב 180 מעלות
  7. לקרר היטב היטב
  8. להקציף שמנת מתוקה עם סוכר. לעצור להוסיף פודניג וניל וחלב ולהמשיך להקציף
  9. עכשיו לצקת מעל העוגה ולהכניס למקפיא ל 4 שעות.
  10. להשאיר עדיין בתבנית , עכשיו נמיס שמנת ושוקולד וניצוק על העוגה נחזיר למקפיא נקשט .
  11. ורצוי לחתוך עם סכין טבולה במים חמים .

רולדה וניל כשרה לפסח של דורית אלישע

חלבי
30 דקות כמות: 1-2

מרכיבים

  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח
  • כוס מדידה חד פעמי שתיה חמה
  • 2 טיפות תמצית וניל מרוכז
  • 2 שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב
  • 1 אינסטנט וניל
  • 4 קוביות שוקולד מריר
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • (לפרווה 2 שמנת צמחית)
  • חצי כוס שמנת צמחית במקום חלב

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור 170 מעלות .
  2. להפריד ביצים .
  3. להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב .
  4. לחלמונים להוסיף 2 כפות שמן .
  5. תמצית וניל מרוכז .
  6. לטרוף ולהוסיף בתנועות קיפול לקצף.
  7. להוסיף את הקמח תופח.
  8. לשטח בתבנית תנור על נייר אפייה משומן .
  9. לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות 15 דקות .
  10. לגלגל בעזרת הנייר לרולדה ולהניח לצינון .
  11. להקציף 2 שמנת מתוקה .
  12. 1 אינסטנט וניל .
  13. חצי כוס חלב .
  14. למרוח חצי מהכמות לגלגל לרולדה ולמרוח מעל את יתר הקרם.
  15. גנאש – להמיס חצי דקה במיקרו 4 קוביות שוקולד מריר עם 2 כפות שמנת מתוקה לערבב ולטפטף מעל הקרם. .

עוגת קרמבו קלה להכנה

חלבי
ארוך כמות: עוגה

קרמבו.. מי לא אוהב קרמבו ? אני חושבת שעוגת קרמבו היא אחת העוגות הכי אהודות ואהובות עלינו בארצנו.. אולי בגלל הפשטות שבה, הרצון ותחושת הגעגוע לקרמבו כשחם או בחורף כעוגה מנחמת ומחממת, קלה להכנה, עוגה שמשלבת קצפת ושוקולד ומי לא אוהב קצפת ושוקולד? כולם אוהבים קצפת ושוקולד!

 

מתכון לעוגת קרמבו

רכיבים:

לתחתית: 

  • 5 ביצים מופרדות
  • פודינג שוקולד מריר
  • רבע כוס סוכר

לקצפת: 

  • 500 מל' שמנת מתוקה/קצפת צמחית
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל צרפתי
  • חצי כוס חלב (לגרסת פרווה לוותר על החלב)

לציפוי גנאש שוקולד: 

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מל' שמנת מתוקה/קצפת צמחית פרווה

אופן ההכנה:

  1. לתחתית- מפרידים ביצים, מערבבים בקערה חלמונים ופודינג שוקולד. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים יחד עם סוכר לקצף לבן תפוח ונוקשה.
  2. מערבבים בתנועות קיפול עדינות יחד עם תערובת השוקולד ואופים בתבנית מלבנית בינונית או עגולה קוטר 24-28 בחום 170 בתנור מחומם מראש עד שהעוגה אפוייה. מצננים.
  3. מקציפים את חומרי הקצפת בקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומצפים את העוגה.
  4. מכינים גנאש בעזרת באן מארי או כלי מתאים במיקרוגל, מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל ציפוי חלק.
  5. מצפים את העוגה ומקררים מינימום 6 שעות במקרר. ניתן לקשט באגוזים/בוטנים קלויים.

קרדיט למתכון: ARAVA SWEETS – כניסה לאתר

 

עוגת טריקולד- שלושה שוקולדים

חלבי
ארוך כמות: עוגה

מתכון לעוגת שכבות מוס שלושה שוקולדים מושלמת!

 

מצרכים:

לבסיס:

  • 200 גרם עוגיות אוראו.
  • 4 כפות חמאה מומסת.

למוס שוקולד מריר:

  • (150 גרם) שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (120 גרם) שמנת מתוקה
  • 2/3 כוס (160 גרם) שמנת מתוקה (35% שומן), מקוררת
  • 1 כפית (4 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1 כף +1 כפית (20 מ"ל) מים קרים

למוס שוקולד חלב:

  • (150 גרם) שוקולד חלב
  • 1/2 כוס (120 גרם) שמנת
  • 2/3 כוס (160 גרם) קצפת (35% שומן), מקוררת
  • 1 כפית (4 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1 כף +1 כפית (20 מ"ל) מים קרים

למוס שוקולד לבן:

  • (150 גרם) שוקולד לבן
  • 1/2 כוס (120 גרם) שמנת
  • 2/3 כוס (160 גרם) קצפת (35% שומן), מקוררת
  • 1 כפית (4 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1 כף +1 כפית (20 מ"ל) מים קרים
  • לקישוט:
  1. אבקת קקאו

 

אופן ההכנה:

  • בסיס:
  1. מניחים את עוגיות האוראו לתוך קערה של מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים שוב עד שמתקבלת תערובת פירורית ועיסה אחידה.
  2. משטחים את התערובת לתוך תחתית תבנית קפיצית משומנת 20 ס"מ ומהדקים היטב באמצעות גב של כף. מקפיאים עד שהמוס הראשון מוכן.
  • מוסים:
  1. בקערת זכוכית מוסיפים שוקולד מריר ו 1/2 כוס (120 גרם) שמנת מתוקה, מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים, וממיסים על אש נמוכה עד שכל השוקולד נמס לחלוטין.
  2. בינתיים ממסים ג'לטין במים קרים ונותנים לו להתנפח במשך כ 5 עד 10 דקות. מניחים את הג'לטין על אש נמוכה עד שהוא נמס ויוצקים אותו על תערובת השוקולד המומסת. נותנים לתערובת השוקולד להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  3. מקציפים את השמנת שנותרה כ- 2/3 כוס (160 גרם)עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים תערובת השוקולד המומסת ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את מוס השוקולד מעל בסיס העוגה ומכניסים למקרר למשך כ- 15-20 דקות, עד שאתם מכינים את השכבה הבאה של מוסי השוקולד.
  5. חזרו על אותם שלבים (1-4) להכנת השכבות של מוס שוקולד חלב ושכבת השוקולד הלבן.
  6. מקררים את העוגה 4 שעות, מקשטים בקקאו, מחלצים מהתבנית ונהנים 🙂

עוגת פררו רושה- מתכון מנצח!

חלבי
ארוך כמות: עוגה

המתכון המושלם לעוגה של הממתק האהוב- פררו רושה!

קרדיט: צליל אוחנה.

 

מצרכים:

לטורט:

  • 5 ביצים L
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס + 4 כפות אגוזי לוז טחונים לאבקה
  • 1/2 כוס + כף קורנפלור

לקרם קפה:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/2 כוס חלב
  • תמצית אספרסו
  • חבילת איסטנט פודינג וניל צרפתי

לגנאש שוקולד:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 250 שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

לקרם קפה:

  1. להקציף את כל החומרים ולשמור במקרר.

לטורט:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מקציפים ביצים שלמות במיקסר עם סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, קורט מלח עד לקציפה אוורירית.
  3. בקערה נפרדת מערבבים עם כף, קורנפלור ( רצוי לנפות) ואגוזי לוז טחונים.
  4. מורידים את רמת ההקצפה לנמוך ביותר ,מוסיפים את הקורנפלור ואגוזי הלוז לקציפת הביצים וממשיכים עד לאיחוד המרכיבים.
  5. מחלקים את הבלילה לשלוש תבניות משומנות קוטר 22 / 24 ואופים בערך 10 דקות עד להזהבה.

לגנאש:

  1. ממיסים את השוקולד ושמנת במיקרו/על הגז ומצננים.

הרכבת העוגה:

  1. מעל השכבה הראשונה של הטורט מורחים קרם קפה.
  2. מעל מניחים את השכבה השניה של הטורט ומורחים גנאש שוקולד.
  3. מעל מניחים את שכבת הטורט השלישית ומורחים את הקרם הקפה הנותר ומעליו את הגנאש הנותר.

 

 

מתכונים ישראל