מתכונים ישראל

עוגת מוס פררו רושה

חלבי
בינוני

מתכון של ענבל בן ברוך האלופה💓

מתכון לעוגת מוס פררו רושה
תבנית 22 או כ12 כיפות סיליקון

מרכיבים:

בסיס:

  • 130 גר נוטלה
  • 80 גר שבבי פייטה (ניתן להשיג בחנויות המתמחות בדברי אפייה, אם לא השגתם ניתן לשים שבבי וופל בלגי באותה כמות)
  • 80 גר שבבי וופל בלגי
  • 50 גר חמאה/מרגרינה

שכבת קרם שוקולד:

  • 300 גר נוטלה
  • 120 גר שמנת מתוקה

שכבת אגוזי לוז:

  • כ150 גר אגוזי לוז קלוים וקלופים חצויים לשתיים

מוס נוטלה:

  • 375 מל שמנת מתוקה
  • 250 גר נוטלה
  • חצי כוס חלב מרוכז (קר מהמקרר)

ציפוי:

  • 100 גר שוקולד מריר
  • 100 גר שוקולד חלב
  • כוס אגוזי לוז קצוצים דק

אופן ההכנה:

שכבת בסיס

  1. לחמם מעט את הנוטלה ולערבב יחד עם השבבי פייטה והוופל בלגי, להמיס את החמאה ולערבב פנימה.
  2. לשטח על גבי התבנית ולהדק טוב טוב לתחתית

שכבת שוקולד:

  1. להרתיח את השמנת, לשים פנימה את ממרח הנוטלה ולערבב היטב עד שהוא נמס ולשפוך על גבי שכבת הבסיס.
  2. להכניס להקפאה ל10 דק להתייצבות השוקולד
  3. לאחר שהקרם התייצב בהקפאה יש לפזר את אגוזי הלוז על גבי השוקולד ולנעוץ אותם טיפה בתוך קרם השוקולד

שכבת המוס

  1. להרתיח 250 גר שמנת (שימו לב, לא את כל כמות השמנת במתכון) ואז להמיס את הנוטלה פנימה,
  2. לשים שעה במקפיא או עד שהקרם קר מאוד ואז לשים במיקסר, להוסיף את יתרת השמנת וחלב מרוכז להקציף עד למוס קרמי ( להיזהר מהקצפת יתר) ולשפוך על גבי אגוזי הלוז.
  3. להכניס למקפיא להתייצבות כ10 דק

ציפוי:
להרתיח שמנת ואז להמיס פנימה את השוקולד מריר וחלב, לאחר שהוא נמס להוסיף את אגוזי הלוז הקצוצים ולשפוך על גבי המוס.

להכניס להתייצבות במקרר ל4 שעות.
זהירות זה ממכר!!

בראוניז

פרווה
קצר

מתכון של danielafooood 💓

מרכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • כוס סוכר
  • קורט מלח
  • כוס קמח
  • כף קקאו

אופן ההכנה:

  1. ממיסה את השוקולד במיקרוגל/בבן מארי אחרי שנמס מוסיפה את השמן
  2. כל שאר המצרכים פשוט לערבב ולשפוך לתבנית
  3. לתנור ל25-30 דקות על חום בינוני 180 מעלות טורבו
    כשמצטנן אני מפזרת אבקת סוכר
    בתאבון😋

פשטידת ברוקולי

חלבי
קצר

מתכון של danielafooood המדהימה💓

מרכיבים:

  • 800 גרם ברוקולי סנפרוסט
  • בצל
  • חמאה
  • 3 כפות קמח
  • קוטג׳
  • שמנת מתוקה
  • פלפל מלח
  • בולגרית מגורדת
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

  1. מרתיחה מים ומוסיפה את הברוקולי ל4 דקות
  2. מטגנים בצל עם חמאה
  3. כל  שאר המרכיבים-מערבבים הכל ולתבנית
  4. מעל אני מניחה פרוסות גבינה צהובה
  5. ולתנור מכוסה בנייר כסף למשך 40 דקות
    אחרי 40 דקות מסירה את הנייר כסף ומוסיפה עוד 15 דקות להשחמה
    180 מעלות אפייה

פלפלים ממולאים

בשרי
בינוני

מתכון של danielafooood התותחית💓

מרכיבים:

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כוס אורז
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • חופן כוסברה/פטרוזיליה
  • 1 כפית פפריקה
  • פלפל מלח
    לרוטב:
  • בצל קצוץ
  • 3-4 שיני שום
  • חופן כוסברה
  • רסק עגבניות
  • כפית סוכר
  • 2-3 כוסות מים חמים
  • מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מטגנת את הבצל מוסיפה את האורז ,והבשר
    ומוסיפה את שאר המצרכים למילוי.
  2. שוטפת גמבות וממלאה אותם במילוי כשמצטנן טיפה.
  3. לרוטב אני מטגנת את הבצל והשום ,מוסיפה את הרסק התבלינים ,הירק והמים וכשמגיע לרתיחה מכניסה את הפלפלים לשעה בישול(מכסה סגור)
  4. עד שהאורז עדוי טוב אבל לא עיסתי מידי
    מידי פעם לפתוח את הסיר ולשפוך מהרוטב על הגמבות
    בתאבון❤️

לחמניות מחיטה מלאה ועשבי תיבול

פרווה
בינוני

מתכון של תומר אומנסקי המדהים 💓

מתכון ללחמניות שוות ורכות רכות מחיטה מלאה ועשבי תיבול💚💚

👨‍🍳מרכיבים:👨‍🍳

  • 1 ק״ג קמח מחיטה מלאה
  • שקית שמרים טריים
  • 800 מ״ל מים
  • 100 מ״ל שמן זית green
  • 4 כפות סילאן אורגני green
  • כף מלח
  • ניתן להוסיף פנימה: גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, עשבי תיבול.

👨‍🍳אופן ההכנה:👨‍🍳

  • לשים את כל החומרים פרט למלח כשמונה דקות. מוסיפים את המלח ולשים שתי דקות נוספות.
  • מתפיחים את הבצק כשעה עד להכפלת הנפח.
  • נכדרר כדורים קטנים ונניח בתבנית אפייה, ניתן למרוח בתערובת עשבי תיבול.
  • להתפיח התפחה שנייה עד להכפלת הנפח ולאפות כ25 דקות בחום של 180 מעלות.
    💚לתערובת עשבי תיבול💚
  • 4 כפות שמן זית
  • כף סילאן
  • כפית מלח
  • צרור בזיליקום
  • צרור עירית
  • ניתן להוסיף שמיר פטרוזיליה וכו׳
    מערבבים הכל יחד ומורחים על הלחמניות לפני ההתפחה השנייה.

עוגת ביסקוויטים עם הפי היפו

חלבי
בינוני

מתכון של תומר אומנסקי המדהים 💓

👨‍🍳מרכיבים:👨‍🍳

  • 2 חבילות ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • חלב לטבילת הביסקוויטים
    לקרם
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 500 מ״ל שמנת להקצפה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות פודינג וניל
    להקציף היטב את כל חומרים הקרם
    לגאנש
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 200 גרם שמנת מתוקה
    להמיס הכל יחד ולצנן מעט

👨‍🍳אופן ההכנה:👨‍🍳

  1. נטבול את העוגיות בחלב ונסדר לאורך כל התבנית
  2. נמרח מעל העוגיות קרם ונמשיך בשכבות עד שייגמר הקרם.
    חשוב לקרר את העוגה לפחות שש שעות.
  3. נמרח מעליה גאנש ונסדר הפי היפו מעל:)).
    ❤️מומלץ בחום לאכול את העוגה אחרי 12 שעות במקרר❤️

פנקייק ריקוטה עם רוטב בננה קרמל טופי

חלבי
קצר

מתכון של דניאל עמית האלופה🤩

מרכיבים:

  • ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר
  • ריקוטה פרסקה
  • 1/4 כוס חלב
  • חצי כוס קמח תופח
  • חמאה
  • לרוטב: 3 כפות סוכר, 25 גרם חמאה ופרוסות בננה, פחות מחצי כוס שמנת מתוקה.

אופן ההכנה:

  1. בקערה שמים- ביצה, כפית תמצית וניל, 2 כפות סוכר, ריקוטה פרסקה, 1/4 כוס חלב ומערבבים. מוסיפים חצי כוס קמח תופח ומערבבים הכל עד עיסה אחידה.
  2. על מחבת שמים חתכה חמאה ובעזרת כף יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים מכל צד.
  3. לרוטב טופי קרמל עם קצת מליחות: במחבת שמים 3 כפות סוכר ומחכים שימס (ולא ישרף). מוסיפים 25 גרם חמאה ופרוסות בננה. מוסיפים נגיד קצת פחות מחצי כוס שמנת מתוקה וקצת מלח גס.
  4. את הרוטב שופכים על הפנקייקים ואז לוקחים ביס .

פסטה בחמאת לימון ואפונת שלג

חלבי
קצר

מתכון של דניאל עמית💓

מרכיבים:

  • פסטה
  • 5 שיני שום פרוס
  • אפונת שלג
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות לימון
  • מלא פרמזן

אופן ההכנה:

  1. מכינים פסטה עם מלח לפי הוראות היצרן.
  2. לרוטב- קצת שמן זית, לטגן 5 שיני שום פרוס ולהוסיף את אפונת השלג (שזה דבר מזזזה טעים!),
  3. מקפיצים אותה קצת ומוסיפים משהו כמו 40-50 גרם חמאה, 2 כפות לימון ומלח (אם חסר עוד לימון תטעמו ותוסיפו).
  4. מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה, מוסיפים את הפסטה ומלאאא פרמזן מגורד מעל ושיהיה לכולם בתאבון 😍

עוגת m&m

חלבי
בינוני

מתכון של תומר אומנסקי המדהים💓

מרכיבים:

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • כוס וחצי קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • כוס שמנת מתוקה

💚לקרם💚

  • 250 שמנת מתוקה
  • כפית אבקת סוכר
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות שמנת מתוקה

💜ציפוי למי שמתחשק💜

  • להמיס יחד 200 גרם שוקולד מריר עם 200 גרם שמנת מתוקה, לצנן מעט ולמרוח על העוגה.

💛להרכבה💛

  • כמה קילוגרמים של סוכריות m&m אבל תכלס גם שתי שקיות יספיקו.

אופן ההכנה:

  1. מקציפים ביצים וסוכר כשמונה דקות, מוסיפים פנימה את השמנת בזרם דק וממשיכים להקציף. מוסיפים שוקולד לבן ושמן שהמסנו יחד ומערבבים עם מסת הביצים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, נותנים ערבוב אחרון ואופים בחום של 165 מעלות כ35 דקות עד שקיסם יוצא יבש
  2. ממיסים שוקולד עם השמנת המתוקה ומצננים. מקציפים את ה250 גרם שמנת עם אבקת הסוכר לקצפת. מקפלים פנימה את מסת השוקולד ומורחים על העוגה שהתקררה. מקררים היטב לפחות 4 שעות.

עוגת פקאן נוטלה

חלבי
בינוני

מתכון של תומר אומנסקי המדהים 💓

 

העוגה מבוססת על עוגת פקאנים בחושה עסיסית וטעימה בצורה שקשה להסביר במילים, מעליה יש קרם גבינה מתקתק וטעים ומעל כל זה זיגוג דק של נוטלה®️.🍫🤤❤
מרכיבים:
👨‍🍳לבחושה👨‍🍳

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • כוס חלב
  • כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • כוס פקאנים טחונים גס

👨‍🍳לקרם👨‍🍳

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר

👨‍🍳לציפוי👨‍🍳

  • כ300 גרם ממרח נוטלה (15 גרם למנה)
    נזגג את העוגה מלמעלה בשכבה דקה של נוטלה®️ ניתן לקשט את העוגה גם במיני כדורי שוקולד קטנים ובפקאנים.
    העוגה מספיקה ל20 חתיכות לפחות🤤

אופן ההכנה:

  1. בחושה:נערבב היטב את הביצים והסוכר לקציפה. נוסיף פנימה את השמן ונערבב פעם נוספת. נוסיף את היבשים והחלב ונערבב. נאפה בתבנית בינונית כחצי שעה בחום של 165 מעלות
  2. לקרם:נערבב היטב את הביצים והסוכר לקציפה. נוסיף פנימה את השמן ונערבב פעם נוספת. נוסיף את היבשים והחלב ונערבב. נאפה בתבנית בינונית כחצי שעה בחום של 165 מעלות

 

מתכונים ישראל