מתכונים ישראל

מוס שוקולד ולוטוס

חלבי
בינוני

מתכון של תומר אומנסקי🤩

מרכיבים:

  • 👨‍🍳בסיס בראוניז:👨‍🍳
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 20 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 130 גרם קמח
  • 👨‍🍳מוס שוקולד חלב:👨‍🍳
  • 10 גרם גלטין + 60 גרם מים
  • לוקחים 250 גרם שמנת מתוקה
  • 👨‍🍳ציפוי לוטוס:👨‍🍳
  • 3/4 צנצנת ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  1. לבסיס : להמיס את השוקולדים עם החמאה, להוסיף סוכר ולערבב.
    להוסיף ביצים ולערבב. להוסיף יבשים ולקפל אותם פנימה.
    לאפות ברינג בקוטר 20 כ20 דקות בחום של 180 מעלות
  2. למוס: 10 גרם גלטין + 60 גרם מים – לערבב היטב ולהכניס למקרר לרבע שעה. להמיס במיקרו בפולסים של 10 שניות.
    לוקחים 250 גרם שמנת מתוקה – להרתיח היטב ולשפוך מעל 400 גרם שוקולד חלב.
    לערבב היטב ולהוסיף פנימה את מסת הגלטין המומסת.
  3. בקערת מיקסר להקציף 700 גרם שמנת מתוקה למרקם יוגורט רך ולקפל אותה לתוך תערובת גאנש השוקולד שלנו.
  4. את המוס המוכן לשפוך מעל הבראוניז ולקרר להקפיא.
    ניתן להכניס בתוך המוס שברי עוגיות, שוקולדים וכו'.
  5. לציפוי: 3/4 צנצנת ממרח לוטוס נחמם מעט את הציפוי במיקרוגל ונעביר לשקית זילוף. נזלף את הציפוי על עוגה קפואה עד לקבלת טפטופים דקים ויפים.
  6. נניח שלושה עיגולי מוס שהקפאנו מראש ונזקק גם אותם, נניח את גביע הגלידה מעל הכדור עוד בטרם שהציפוי התייצב.
  7. העוגה מתאימה לקוטר 20 גבוהה או 22 קלאסי.
    אמאללהואבאללה
    על הצילום @soofgi הבונבון❤️

 

עוגת במבה נוגט

חלבי
קצר

מתכון של תומר אומנסקי המדהים 💓

עוגת במבה נוגט משוגעעעעעעעת!!!!🥜🍫🥜🍫
מרכיבים:

  • 👨‍🍳לעוגה👨‍🍳
  • 3 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 0.5 כוס שמן
  • 1 כוס חמאת בוטנים/ממרח נוטלה
  • 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס מים
  • שוקוציפס / שברי שוקולד

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים
  2. מעבירים לתבנית פיירקס/תבנית אלומיניום בינונית.
  3. אופים ב160 מעלות כ45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  4. 👨‍🍳לציפוי👨‍🍳
    250 גרם שוקולד חלב
    כפית חמאת בוטנים
    200 שמנת מתוקה
  5. להמיס הכל יחד ולשפוך על העוגה החמה. אחרי שעה של צינון ניתן לסדר את הבמבה למעלה.
  6. ממולץ להגיש עם גלידה ובכללי מומלץ לסדר את הבמבה לפני ההגשה🤤
    ……
    בתאבוןןןןןן
    אמאללהואבאללה 🍫🥜🍫🥜🍫🥜

בולונז פתיתים

בשרי
בינוני

מתכון של דניאלה שרביט 💓

פתיתונז😝
הכל בסיר אחד🥰
קונכיות פתיתים ברוטב בולונז טעים טעים!!!

מרכיבים?

  • שמן
  • 500 גרם בשר טחון טרי
  • בצל קצוץ אחד
  • קופסא רוטב עגבניות לבולונז(אפשר גם רוטב
  • עגבניות רגיל )260 גרם
  • כף רסק עגבניות
  • פלפל,מלח,טיפה שום גבישי,פפריקה אדומה מתוקה
  • וכמובן-פתיתים☺️

אופן ההכנה:

  1. מטגנת את הבצל בשמן עד להזהבה
  2. מוסיפה את הבשר ומפוררת אותו (אפשר בעזרת מזלג)
  3. גם את הפתיתים מטגנת מעט
  4. ומוסיפה 840 מ״ל מים רותחים-לחבילת פתיתים(תמיד תעשו לפי ההוראות מאחורה)
  5. מוסיפה את הרוטב עגבניות והרסק
    מתבלת מערבבת ,ומבשלת על אש נמוכהבערך6-7 דקות על אש נמוכה
  6. אחרי כן לא פותחים מכסה לפחות 5 דקות
    הפתיתים ממשיכים להתבשל גם אחרי שמכבים את הגז-בדיוק כמו אורז(אז חכו קצת ולא לפתוח את המכסה)
    **אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה-משדרג
    בתאבון

 

קיש בטטה ופטריות

חלבי
בינוני

מתכון של שני בן חנן 💓

מרכיבים:

קיש:

  • לבצק-תחתית
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי עד כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמנת מתוקה קרה

למילוי

  • 700 גרם פטריות פרוסות
  • בטטה מתוקה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • טימין ורוזמרין לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת/או פרמזן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה.
  3. להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.
  4. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ בתבנית של 28 ס"מ קוטר.
  7. מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור
  8. מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה

עוגת אלפחורס

חלבי
קצר

מתכון של תומר אומנסקי 💓

מרכיבים:

👨‍🍳לעוגת הקוקוס👨‍🍳

  • 4 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2שקיות סוכר וניל
  • כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • כוס קוקוס לבן חצי כוס פודינג וניל
  • 2 קופסאות קוטג – 500 גרם

אופן ההכנה:

  1. נערבב את כל חומרי העוגה יחד ונמזוג לתבנית בינונית. נאפה בחום של 160 מעלות כ45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  2. 👨‍🍳לגאנש ריבת חלב👨‍🍳
    300 גרם ריבת חלב
    100 שוקולד לבן
    100 מל שמנת מתוקה
  3. נמיס את על חומרי הציפוי ביחד ונמזוג על העוגה. נפזר מעט קוקוס ועוגיות אלפחורס שבורות. ……
    שיהיה שבוע טוב ומהמהם לכולם😍😍😍

בראוניז שוקולד

חלבי
קצר

מתכון של תומר אומנסקי 💓

מתכון לבראוניז בשתי דקות!🍫🍫🍫

מרכיבים:

  • 100 גרם חמאה
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם סוכר
  • 3 ביצים (גודל m)
  • 100 גרם קמח
  • 30 גרם קקאו
  • קורט מלח
    לאפייה: שברי שוקולד לבן ובלונדי
    לקישוט: בלונדי, הרשיז, קינדר

אופן ההכנה:

  1. בקערה ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מוסיפים את הסוכר והביצים ומערבבים. מוסיפים קמח וקקאו ומקפלים אותם פנימה.
  2. נחמם תנור ל180 מעלות ונעביר את הבלילה לרינג משומן או תבנית לבחירתכם, נפזר שוקולדים ונאפה כ20 דקות.
  3. לאחר האפייה כשהבראוניז חמים נניח עליהם הרשיז בלונדי וקינדר ונחכה להצטטנות מלאה.
    ❤בתאבון אהובים❤

עוגת שוקולד

חלבי
קצר

מתכון של תומר אומנסקי💓

מתכון לעוגת שוקולד הכי פשוטה וטעימה בעולם🤩🍫מרכיבים:

  • 3 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוס קמח
  • 0.5 כוס שוקולית
  • 0.5 כוס קקאו
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים / תפוזים / חלב
  • שקית אבקת אפייה
    לרוטב:
  • 150 שוקולד מריר
  • 100 שוקולד חלב
  • 50 שוקולד לבן
  • 250 גרם שמנת לבישול
  • 4 כפות חלב

אופן ההכנה:

  1. לערבב היטב, למזוג לתבנית אלומיניום גדולה ולאפות כ40 דקות בחום של 160 מעלות בטורב.
  2. לרוטב:להמיס הכל יחד ולמזוג על העוגה החמה
    אמאללהואבאללה

עוגת ערגליות

חלבי
קצר

מתכון של תומר אומנסקי 🤩

מתכון לעוגת ערגליות מפחיייייידה😍🤤🍓

מרכיבים:

  • ערגליות
  • חלב להרטבת העוגיות
  • חצי ליטר שמנת מתוקה
  • 2 קופסאות שמנת חמוצה של פעם 27%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אבקת פודינג וניל
  • ג׳לי תות אינסטנט
  • תותים טריים

אופן ההכנה:

  1. נרטיב את העוגיות היטב בחלב (לא לפחד להשאיר כמה שניות בחלב) ולסדר שכבה בתבנית.
  2. להקציף בקערת מיקסר את כל חומרי הקרם ולמרוח מעל שכבת הערגליות.
  3. לעשות עוד שכבת ערגליות טבולות בחלב ולמרוח מעל קרם.
  4. נפזר תותים פרוסים מעל ונשפוך מעל ג׳לי תות אינסנט שהכנו על פי ההוראות באריזה.
    ❤️❤️❤️❤️
    עוגה פשוטה! טעימה אש! מפנקת!
    ולא לשכוח לתת לה להתייצב במקרר לפחות 12 שעות כדי שהערגליות יתרככו והעוגה תהיה נימוחה וטעימה☺️
    יאללה שבוע טוב אמיגוס❤️

מאפה בצק עלים ושוקולד

חלבי
קצר

מתכון של תומר אומנסקי המדהים 🤩

מתכון למאפה בצק עלים ושוקולד בשתי דקות הכנה שהולך להעיף לכם את הראש 😋

מרכיבים:

  • חבילת בצק עלים מרודד ומופחת שומן של מעדנות
  • ממרח שוקולד לבחירה
  • מגוון שוקולדים למילוי
  • שערות חלבה

אופן ההכנה:

  1. נפתח את הבצק על משטח מקומח, נחתוך אותו בצדדים כמו בתמונה
  2. נמלא במגוון המילויים המתוקים.
  3. נסגור את הרצועות ונאפה בחום של 190 מעלות כ35 דקות.
  4. מומלץ למרוח בביצה לפני האפייה.
  5. כמובן שניתן את אותו בצק לעשות גם בצורת בורקס ולפזר שומשום❤️

עוגיות אמסטרדם

חלבי
בינוני

מתכון של meshi_tzooberi 😍

עוגיות אמסטרדם בול כמו באמסטרדם🍪♥️
13 עוגיות בגודל 40 גרם כל אחת

מרכיבים:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס מעורבב חצי חצי סוכר לבן וסוכר חום(160 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה m
  • קורט מחית וניל
  • 140 גרם (כוס)קמח
  • 30 גרם (3 כפות) קקאו
  • 1/2 כפית סודה לשתיה שטוחה
  • 120 גרם מטבעות שוקולד חלב (מומלץ חברה איכותית)
  • 100 גרם שוקול לבן מומס
  • 1 כף שמן
    (ניתן להחליף בקוביות של שוקולד פרה מוכנות)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר ומלח , מוסיפים ביצה ווניל ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הקקאו והקמח ומקפלים בתוך התערובת עם לקקן , לא לערבב יותר מידי.
  3. מוסיפים מטבעות שוקולד ומערבבים לאיחוד מלא
  4. מכניסים למקרר לשעה / מקפיא חצי שעה
  5. מחלקים את הבצק לעיגולים בגודל 40 גרם מחלקים את העיגול לחצי ודמים באמצע את הפרליני שוקולד לבן, מגלגלים לעיגולים יפים
  6. לסדר בתבנית (לזכור שהעוגיות משטחות)
  7. 170 מעלות טורבו לתנור שלומם מראש ל-12 דקות

 

 

מתכונים ישראל