ארכיון recipe - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

פיצה-פיתה קשת בענן של אופירה הלן

חלבי
קצר כמות: 6-8

ארוחת ערב מושלמת לילדים פיצה-פיתה קשת בענן 🌈🌈🌈 של @ofira elen האלופה!

מצרכים:

  • פיתות – חצויות לשתיים (להפריד בין שני קירות הפיתה כמו בתמונה, מכל פיתה יוצא שני פיצות)
  • גבינה צהובה (אפשר גבינה מגורדת)
  • כדורי מוצרלה שיהיו העננים שלנו בקשת וענן
  • קטשופ או רסק עגבניות לפיצה
  • גמבות ב3 צבעים או כל ירק שתרצו

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הפיתות לשתיים
  2. שמים כף רסק או קשטופ מעל
  3. מפזרים את הגבינה הצהובה
  4. חותכים את הגמבה לרצועות דקות (כמו בתמונה)
  5. מניחים את הגמבות החתוכות כמו צבעי הקשת
  6. בצדדים שמים את כדורי המוצרלה כמו עננים
  7. מכניסים לתמור בחום של 170 מעלות בערך רבע שעה או עד שראוים שמוכן (הגבינה נמסה)

בתאבון!

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד

חלבי
בינוני כמות: 8-12

גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד של אילנה לוי האלופה

זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה.💜

מצרכים לבצק:

  • חצי ק"ג קמח (3.5 כוסות)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח.


ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
להניח בצד מכוסה.💜

מצרכים למילוי:

  • 1 חב' עלי תרד שטופים וקצוצים.
  • 150 גר' גבינת פטה
  • 100 גר' גבינת חמד
  • 200 גר' גבינה בולגרית
  • 100 גר' גבינה צהובה.

אופן ההכנה:

  1. לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
  2. אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
  3. על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  4. לסגור היטב בצביטות.💜
  5. לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
  6. בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
  7. מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.

בלינצס קל להכנה

חלבי
בינוני כמות: 6-8

בלינצ'ס מלוח שמכינים ממש בקלות. בצק עדין ודק, מלית עשירה של גבינה ויש לכם קינוח או ארוחה קלילה שאי אפשר לסרב לה וכולם יאהבו! בואו נכין..

 

מצרכים:

  • שלוש ביצים
  • קמח 300 גרם
  • חמאה ממוסת – 3 כפות
  • כפית מלח
  • קורט מלח
  • חלב – חצי ליטר.

מצרכים למלית:

  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  •  חצי כוס גבינת עזים
  •  חצי כוס גבינת מוצרלה
  •  חצי כוס גבינת פרמזן
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים / אפשר תרד

אופן ההכנה:

  1. מערבבים הכל שלא יהיה גושים בכלל, מומלץ להכין את הבלילה שעתיים לפני ההכנה.
  2. משמנים מחבת טפלון עם נייר ספוג שמן או מברשת
  3. מוזגים מהבלילה למחבת לא הרבה שלא יצא עבה
  4.  למלית: בקערה שמים את כל המרכיבים ומערבבים עד לאחידות.
  5. שומרים בקירור עד להרכבת המנה.

בתאבון!

בורקס טורקי ממש כמו בורקס ״גדרה״

חלבי
בינוני כמות: 4

בורקס טורקי🧀🍃
עוד מעדן שאי אפשר בלעדיו מסורת של שנים הוא מככב בשולחן החג שלי ואני קוראת לו👇🏻
״בורקס גדרה״ של דבורה אוזנה הנפלאה!

 

מצרכים:

  • בצק עלים מוכן דל שומן /רגיל
  • שתי חבילות תרד במישקל 400 גרם כל אחת
  • 100 גרם גבינה צפתית קוביות
  • 100 גרם קשקבל מגורדת
  • שלוש כפות ריקוטה
  • שבבי בצל מטוגן/בצל ירוק
  • מלח פילפל איגוז מוסקט
  • חמישים גרם חמאה
  • אופן הכנה
  • מפשירים את הבצק עלים במקרר לילה קודם
  • מטגנים קלות את התרד עם שביי בצל /בצל ירוק

מצננים

  1. שמים בקערה נוספת את שאר המרכיבים
  2. מוסיפים את התרד מתקנים טעמים
  3. מרדדים קלות את הבצק עלים מניחים בקצה לרוחב מגלגלים שני סיבובים ומכים את הצורה או שבלול מה שתרצו
  4. מברישים בביצה בוזקים שומשום לא חובה
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 25 דקות בתה האמצעי

עוגת גבינה בציפוי ממרח פיסטוק

חלבי
בינוני כמות: עוגה

עוגת גבינה בציפוי ממרח פיסטוק העוגה שכבשה את הרשת, עוגה מושלמת לכל אירוע! והיא תשאיר לכם טעם של עוד בפה זה בטוח.. הכנסו למתכון המלא ותהנו מעוגה מושלמת

*מומלץ להכין את הגנאש לפי הכנת העוגה מכיוון שלוקח לו מעט יותר זמן להתייצב. (רדו לסוף המתכון)

תבנית:

  • לתחתית- אפשר תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה קוטר 24.
  • כדי שהעוגת גבינה תצא גבוהה יותר תשתמשו בתבנית בקוטר קטן מ24 ואפשר בתבנית לא של פאי (כמו בסרטון)

מצרכים:

לתחתית:

  • שרוול ביסקוויטים מרוסק דק
  • 100 גרם חמאה רכה
  • אפשר מעל לפזר פיסטוקים קלויים

למלית:

  • 2 קופסאות שמנת חמוצה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור/קמח

לגנאש פיסטוק:

  • 150 גר’ שוקולד לבן
  • 150 גר’ שמנת מתוקה
  • 60 גר’ מחית פיסטוק
  • לקבלת צבע ירוק כמו בתמונה אפשר להוסיף 2-3 טיפות צבע מאכל ירוק

קישוט מעל העוגה:

  • 20 גר’ פיסטוקים גרוסים
  • אפשר שערות חלבה מי שרוצה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה המומסת ומהדקים דק, מעל מפזרים פיסטוקים.
  2. למלית להקציף הכל ביחד , אין צורך להפריד ולשפוך על התחתית.
  3. לאפות על 180° בערך חצי שעה או עד שמזהיב למעלה (תלוי בתנור)

לציפוי הגנאש מעל העוגה:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בתוך קערה. מוסיפים לשם גם את מחית הפיסטוק. מרתיחים את השמנת ומוזגים ישירות לקערה. מערבבים קצת ואז טוחנים עם בלנדר מוט עד למרקם אחיד.
  2. מעבירים לתוך קערה ומכסים את פני שטח הגנאש בניילון נצמד. נותנים לגנאש להתייצב בטמפרטורת חדר קרירה, מומלץ לכמה שעות או אפילו לילה.

תודה לגנאש הפיסטוק מגיע מהאתר cake-lab.org (ויש שם עוד המון דברים שווים!!)

 

טיפ של cake-lab:

כדאי לתת לגנאש להתייצב קצת קודם, כדי שתהיה מריחה קלה יותר. הייתי נותן לגנאש להתייצב בטמפרטורת חדר קרירה לכמה שעות לפני המריחה.אז בגדול, להכין קודם את הגנאש, לכסות בניילון נצמד ולשמור בצד. בינתיים להכין את עוגת הגבינה. עד שהיא תהיה מוכנה לשלב המריחה הגנאש יהיה מוכן גם.

לפני הכנת המתכון הנה כמה טיפים של פרח גבסו לעוגת גבינה מושלמת:

על מנת לקבל עוגת גבינה גבוהה ..
חשוב לשמן התבנית!
כהמלצה אישית רצוי לאפות בתבנית עגולה קפיצית משומנת הייטב!!
עבודה של חמש דקות תתן לך תוצאה מושלמת!
אז לפני כל ההכנות שמני הייטב!! הכוונה לקחת מרגרינה(הכי מומלץ או חמאה)
ושמני בתחתית ובדפנות ואם את רוצה לאפות עם נייר אפיה שמני הייטב גם את נייר האפיה.
*גבינות חייבות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות.

אולי תאהבו גם >>

עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין

 

המתכון והתמונות בלעדי למתכונים ישראל נא לא להעתיק ללא אישור בכתב.

מתכון לחטיף ריבועי שוקולד ביסקוויט טעים

חלבי
בינוני כמות: 20 חתיכות

מתכון לחטיף ריבועי שוקולד ביסקוויט , מתכון בקלי קלות לכבוד שבת ב-3 מצרכים בלבד טעים מאד של ורד ניסים חדד

מצרכים:

  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • שרוול ביסקוויט פתי בר
  • כוס פתיתי קוקוס / אגוזים (לא חובה לקישוט)

 

אופן ההכנה:

  1. 2 שוקולד מריר להמיס ביחד עם שמנת מתוקה במיקרוגל כדקה וחצי
  2. לערבב ולהוסיף שרוול ביסקוויט פתי בר
  3. אני הוספתי גם כוס קוקוס וכוס אגוזים טחונים לא חייב
  4. רק אם הבלילה רכה מדיי להוסיף עוד ביסקוויטים
  5. להעביר לתבנית להדק לשים קוקוס מעל להקפיא כ 4 שעות ואז להוציא ולחתוך לריבועים

 

מתכון לעוגת לוטוס שכבות קל להכנה

חלבי
בינוני כמות: עוגה

מתכון לעוגת לוטוס שכבות קל להכנה בלעדי למתכונים ישראל! העוגה הזאת תשאיר לכם טעם של עוד בפה..

המצרכים :

  • לתבנית 20 ס"מ
  • 3 חבילות עוגיות לוטוס מפוררות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • צנצנת ממרח לוטוס
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • קצת יותר מחצי כוס חלב
  • 3 כפות סוכר

מעל העוגה:

  • חבילה של עוגיות לוטוס לפורר דק דק (עדיף מעבד מזון).

אופן ההכנה:

  1. בתחתית אנחנו נשים פרורי לוטוס שהכנו ומעל ממרח לוטוס מהצנצנת.
  2. מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה יחד עם האינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצף יציב, בהדרגה להוסיף את החלב.
  3. אחרי שהקצפת יציבה מכבים את המיקסר ולקפל את הגבינה פנימה בעדינות.
  4. מפוררים את עוגיות הלוטוס דק דק בתבנית(אפשר לערבב עם חמאה שיהיה יותר מוצק) ויוצרים שכבות, שכבה של קצפת, שכבה של פירורי לוטוס וחוזר חלילה (אני עשיתי גובה של 4).
  5. בסוף מפוררים לוטוס הכי דק שאפשר (עדיף מעבד מזון) ומפזרים מעל העוגה 🙂
  6. מקררים לפחות 24 שעות לפני ההגשה.
  7. אפשר לקשט למעלה עם עוגיות שלמות לוטוס.

קציצות דגים ברוטב אדום

פרווה
בינוני כמות: 4-8

לקציצות הדגים:

  • סלמון טחון
  • פיטרוזיליה. בצל. שום- בסלייסר הכי קצוץ שאפשר
  • ביצה
  • פירורי לחם
  • פפריקה. מרק עוף. וכורכום

לרוטב.

  • שמן
  • גמבה אדומה רצועות
  • ראש שום מקולף ומפורק
  • פלפלים יבשים מתוק /חריף
  • 4 עגבניות – 3 גרדתי ו1 חתכתי לפרוסות
  • 1 גזר חתכתי דק דק

 

אופן ההכנה:

  1. שמים שמן במחבת עם כל הירקות, מוסיפים מלח, פלפל שחור וכורכום וחצי כוס מים בערך
  2. בכוס שמה כף פפריקה גדוש ועוד כפית פפריקה גרוסה גס, פותחת טוב טוב בשמן
  3. מסדרת את הדגים והקציצות דגים בסיר, ועם כף שופכת מעל כל דג וקציצה מהשמן עם הפפריקה.
  4. מפזרת צרור כוסברה מעל הכל
  5. לבשל הכל בערך 25 דק

קרדיט למתכון הנפלא לנירית המדהימה! בקרו בדף האינטגרם שלה

עוגת פאי פקאן טעימה

חלבי
בינוני כמות: עוגה

לקלתית:

  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח

למלית ולקישוט הפקאנים:

  • 1 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים
  • 2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית ומקפיאים:

  1. בקערה מערבבים את החמאה ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את השוליים של הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  3. מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  5. נחלק את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
    לקערה מס' 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו).
  6. מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  7. מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
    מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם).
  8. מערבבים את תכולת קערה מס' 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות

קרדיט לתמונות ומתכון לקרן חלואי

עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ופקאן

חלבי
בינוני כמות: עוגה

עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב העוגה שכבשה את הרשת, עוגה מושלמת לכל אירוע! והיא תשאיר לכם טעם של עוד בפה זה בטוח.. הכנסו למתכון המלא ותהנו מעוגה מושלמת

תבנית:

פאי פקאן. גבינה וריבת חלב

  • לתחתית- אפשר תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה קוטר 24.
  • כדי שהעוגת גבינה תצא גבוהה יותר תשתמשו בתבנית בקוטר קטן מ24 ואפשר בתבנית לא של פאי (כמו בסרטון)

מצרכים:

לתחתית:

  • שרוול ביסקוויטים מרוסק דק
  • 100 גרם חמאה רכה
  • ומעל לפזר אגוזי פקאן מסוכרים כמו בתמונה למטה

מתכונים ראשי 2 מתכונים ראשי

 

למלית

  • 2 קופסאות שמנת חמוצה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור/קמח

למעלה:

  • חצי קופסאת ריבת חלב (אפשר לחמם קלות אם היא קשה למריחה)
  • או מייפל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה המומסת ומהדקים דק, מעל פיזרתי פקאנים, כמו בתמונה.
  2. להקציף הכל ביחד , אין צורך להפריד ולשפוך על התחתית
  3. לאפות על 180° בערך חצי שעה או עד שמזהיב למעלה (תלוי בתנור)
  4. למרוח מעל חצי קופסא ריבת חלב או מייפל ולקשט בפקאנים (אפשר שהיא חמה אבל צריך לתת לה קודם לרדת. ככה זה נמס ונמרח יותר בקלות)

לפני הכנת המתכון הנה כמה טיפים של פרח גבסו לעוגת גבינה מושלמת:

על מנת לקבל עוגת גבינה גבוהה ..
חשוב לשמן התבנית!
כהמלצה אישית רצוי לאפות בתבנית עגולה קפיצית משומנת הייטב!!
עבודה של חמש דקות תתן לך תוצאה מושלמת!
אז לפני כל ההכנות שמני הייטב!! הכוונה לקחת מרגרינה(הכי מומלץ או חמאה)
ושמני בתחתית ובדפנות ואם את רוצה לאפות עם נייר אפיה שמני הייטב גם את נייר האפיה.
*גבינות חייבות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות.

אולי תאהבו גם >>

עוגת פררו רושה מתכון מושלם של חני אסולין

מתכונים ישראל