מתכון לבייגל מושלם! - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכון לבייגל מושלם!

פרווה
בינוני כמות: 8-12

מתכון לבייגל חם, ביתי וטעים ללא שמן.

קרדיט: דבי ממן האלופה!

 

מצרכים:

  • חצי קילו קמח מנופה
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 1/4 כוסות מים (כוס ורבע)
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סודה לשתיה
  • לפיזור: שומשום, מלח גס…

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בתוך סיר גדול שממולא עד 3/4 מהגובה שלו.
  2. תוך כדי הרתחה, בקערה גדולה מוסיפים, 1/2 קילו קמח מנופה, 1 כף שמרים, 2 כפות של סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים עד 1 1/4 כוסות מים. ונלוש היטב.
  3. בסוף מוסיפים 1 כפית של מלח, וממשיכים ללוש היטב שוב. מניחים בצד במשך כעשר דקות.
  4. מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
  5. כאשר המים רותחים, מוסיפים 3 כפות דבש, מערבבים ואז מוסיפים 2 כפות סודה לשתיה ומערבבים שוב.
  6. מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים, כך שמכל חלק יוצרים בייגל.
  7. מכניסים כל בייגל לסיר שהמים רותחים, משאירים כל צד במים כחצי דקה.
  8. מוציאים לתבנית, ומיד שמים סומסום ומלח גס או כל מה שאתם אוהבים.
  9. אופים את הבייגל בתנור במשך 25 דקות או עד השחמה יפה.

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים ישראל