גאלט גבינות ופטריות

חלבי
בינוני
-->

למתכון של רותם שיטרית האלופה 🤩

*מתכון*

גאלט גבינות ופטריות- בצק פאי מלוח במלית חלומית

מרכיבים:

לבצק:

  • כוס וחצי קמח לבן
  • כפיתמלח
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

המלית:

  • בצל גדול
  • שמן זית
  • כפית סילאן
  • כפית סוכר חום
  • פטריות חתוכות
  • טימין, מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • 200 גרם גבינות
  • ביצה

אופן ההכנה:

  1. לבצק:בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ידנית) מערבבים עד לתערובת פירורית
  2. לאחר מכן מוסיפים מים בהדרגה- כף כל פעם, תוך כדי לישה עד שנהיה בצק אחיד (כ4 דקות).
  3. מכדררים ועוטפים בניילון נצמד, מצננים במקרר.
  4. למלית:מטגנים בצל אחד גדול חתוך לקוביות עם מעט שמן זית, כפית סילאן וכפית סוכר חום עד שמשחים מעט.
  5. מוסיפים פטריות חתוכות (סלסלה), טימין, מלח פלפל ואגוז מוסקט ומסירים מהאש.
  6. מגרדים 200 גרם גבינות : פרמז׳ן , מוצרלה ומנצ׳גו.
  7. מפרידים ביצה לחלבון ולחלמון.
  8. הרכבה: מרדדים על נייר אפייה מקומח קלות את הבצק, מורחים במרכזו חלבון ביצה, מעט מתערובת הגבינות, מעל את מלית הפטריות ומעל את שאר הגבינות, מקפלים ומהדקים היטב (ראו בסרטון).
  9. אופים בתנור על חום של 180 מעלות כחצי שעה, ב10 דקות האחרונות מעבירים למצב גריל.

 

בתאבון 🤍

 

 

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהבו