מתכונים ישראל

חצ'אפורי טלה

בשרי
בינוני

מתכון של ron.food

חצאפורי טלה
מרכיבים:

  • חצי קילו קמח מנופה
  • ביצה 1
  • כף שמנה של שמרים
  • 250 מ״ל מים
  • 2 כפות שמן
  • כפית מלח
  • טלה
  • 5 עגבניות
  • חבילת רסק

אופן ההכנה:

  1. נערבב את הקמח עם השמרים , נוסיף אץ הביצים והשמן
  2. ואז את המים בהדרגה .. לאחר 2-3 דק את המלח ונמשיך ללוש עד שיווצר בצק נעים למגע .. אפשר להוסיף מעט מים/קמח לקבלת בצק נוח יותר ולתת לו לתפוחי על 40 מעלות בתנור בתוך כלי עטוף בניילון נצמד
  3. במחבת נטגן חתיכות טלה עם מעט שמן זית , לא לשרוף לתת חצי בישול , להוציא ולהכניס למחבת 5 עגבניות מקולפות חתוכות דק דק ..
  4. להוסיף להן פפריקה מתוקה חבילה 1 של רסק עגבניות , מלח פלפל , כף סוכר , כפית ראס אל חנות ואת הבשר טלה .. לתת להכל לספוג טעמים ביחד
  5. בינתיים הבצק יתפח לכם , משהו כמו 40 דק עד שעה
  6. נחלק את הבצק ל4 ומכל חתיכה נכין חצאפורי כמו בסרטון , לא להתבייש לקפל את הבצק שתיוותר מעניין חומה ..
  7. ניתן לו לנוח 20 דק בצורה שלו ואז נכניס לתנור ל10, דק נוציא נמלא בתערובת נשבור ביצה בפנים
  8. ניתן בישול מלא עד שהבצק מוכן ומקבל צבע טוב (אפשר להכניס את הביצים רק כמה דק לפני שמוכן בשביל שישארו עלומות מי שאוהב כמובן )
    בתיאבון 😍 להגיש חם מהתנור

 

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהב!

מתכונים ישראל