מתכון מטבוחה של אמא - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

מתכון מטבוחה של אמא

מצרכים:
10 עגבניות אדומות ויפות
2 פלפלים אדומים קלויים
2 פלפלים ירוקים קלויים
3 שיני שום פרוסות דק
חצי כוס שמן
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
סוכר לפי טעם
מים במידה וצריך
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

 

אופן ההכנה:
1. קליית פלפלים : לחמם תנור בחום בינוני, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה, לחצות את הפלפלים לשנים, לרוקן גרעינים ולסדר בתבנית, להכניס לתנור בסביבות 30 דקות, רואים שהפלפלים מקומטים. להכניס לשקית ניילון ולסגור בסביבות חצי שעה ואז הקליפה מתקלפת בקלות. זה רק נשמע מסובך זה מאוד קל להכנה.

2. להרתיח מים, לסמן איקס על כל עגבניה, להוסיף את העגבניות למים לבשל כשתי דקות, להוציא ולקלף אותן.

3. לחתוך את העגבניות לקוביות לשים במחבת חמה ולבשל אותן כמה דקות במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף כחצי כוס מים או יותר ולבשל עד שהן מתרככות.

4. לטחון גס את העגבניות ולהחזיר למחבת, להנמיך את האש לחתוך את הפלפלים לקוביות ולהוסיף, לבשל כחצי שעה על אש נמוכה להוסיף את השום, שמן, סוכר, תבלינים ולבשל עוד כשעה וחצי על אש נמוכה, להקפיד לערבב מידי פעם, לבדוק טעמים.

 

דרגו את המתכון

מתכון מטבוחה של אמא
[5 | 100% | 3]

שתפו את המתכון

תגובות למתכון