fbpx

מילפיי רפאלו – adi shushan

5/5 - (1 vote)
חלבי
כמות: כ-4 מנות

מצרכים:

(אם רוצים יותר להכפיל כמויות)

  • חצי חבילת בצק עלים חמאה (קנוי)
  • 3 כפות אבקת סוכר

לקרם-

  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות חלב מרוכז קר(לא חובה)

לקישוט(לא חובה):

  • שוקולד רפאלו
  • אגוזי לוז קלויים
  • קוקוס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.
  2. פותחים את הבצק המרודד וחוצים אותו לריבוע אחד גדול בגודל התבנית אפיה.
  3. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. 4. מניחים מעל הבצק נייר אפייה נוסף ומעל הניירתבנית אפייה נוספת. מעל התבנית מניחים סיר כבד שמתאים לתנור.
  4. אופים כ 20 דקות עד שהבצק מזהיב. 6. מסירים את הסיר ונייר האפייה ומפדרים באבקת סוכר על כל הבצק. מיד לאחר מכן מחזירים לתנור, ואופים כ – 10 דקות נוספות ועד שאבקת הסוכר נמסה לחלוטין והופכת לצבע ענברי כמו קרמל (שימו לב שהבצק לא ישרף). מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. כאשר הבצק קר לחלוטין חותכים למלבנים שווים בגודלם ( בכל גודל שרוצים).

הכנת קרם הוניל

  1. להקציף את  השמנת מתוקה והאינסטנט וניל עד לקבלת קצפת יציבה ואז להוסיף את החלב המרוכז ולהקציף עוד מעט (להזהר מהקצפת יתר)

הרכבת המילפיי

  1. יש לזלף על כל שכבה של בצק חתוך מהקרם וניל עם צנטר עגול(או צנטר משונן, מה שרוצים) לשים מעל שכבת בצק נוספת ואז שוב לזלף (לחזור על הפעולה לפי מס’ השכבות שרוצים)

קישוט- לפזר מעל רפאלו, קוקוס ואגוזי לוז או כל דבר אחר שבא לכם ❤

דרגו את המתכון

5/5 - (1 vote)

תגובות למתכון

מתכונים נוספים שבטוח תאהבו

רוצים מנה כזאת הביתה ?

תשאירו פרטים ותקבלו תפריט ענק ומגוון של אוכל ביתי טרי ואיכותי, שיבושל באהבה ויגיע אליכם עד הבית