fbpx

מתכון לדולמה פיאז (בצל ממולא בסגנון פרסי) טליה צימברג

Recipe by
בשרי
Prep: מעל שעה | | Servings: סיר שלם

כל כך הרבה סוגים של דולמה והכי אהוב עליי זה הבצל הממולא❤️
למי שלא יודע ולא מכיר, אני גרה בישוב קטן ולפעמים אין מה לעשות צריך לאלתר כי חסר מצרכים במכולת
עכשיו, תוסיפו לזה פסח🤦‍♀️
אז יצרתי גרסה משלי, מאולתרת אבל מה? העיקר שיצאה טעימה וחמה!

מצרכים

  • 2 לימונים פרסים לבנים סדוקים
  • 5 בצלים סגולים או לבנים
  • 1/4 שקית חומוסים של סנפרוסט
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס מיץ רימונים
  • 1 כפית מרק בצל
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אורז פרסי או עגול
  • 1 עגבנייה מגורדת
  • מלח פלפל כמון

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הבצלים שוטפים וחותכים פס בצד אחד עד אמצע הבצל, שמים את כל הבצלים עם הפס במים רותחים ל20 דק בערך, אח”כ מקלפים שכבה שכבה בזהירות.
  2. בזמן הזה שוטפים את האורז עד שהמים שקופים ומשאירים בתוך המים עד שנצטרך אותם.
  3. מטגנים את הקוביות בצל עד שמזהיבים ושמים בקערה שיתקרר.
  4. עושים תערובת של בשר, האורז ללא המים, בצל מטוגן, שום, 1 כף כמון, מלח פלפל ונותנים לזה לנוח קצת.
  5. לוקחים סוטאז’ ומטגנים עליו את הבפנים של הבצלים שקילפנו (שאי אפשר למלא אותם), חתוכים לקוביות. אחרי שהבצל מזהיב, מוסיפים את העגבנייה והחומוס. מבשלים כמה דקות ואז מוסיפים 1/4 כוס מים ומכבים את האש.
  6. מתחילים למלא את הבצלים, מסדרים יפה בסוטאז’ ומוסיפים את הלימון הפרסי.
    מפעילים חזרה את האש. מערבבים בקערה מיץ רימונים, מרק בצל, מלח, טיפה כמון וכוס מים.
  7. שופכים את כל זה על הבצלים, זה צריך להגיע טיפה מעל לחצי גובה הבצלים אם לא אז תוסיפו עוד קצת מים. מכסים ומביאים לרתיחה ואז מבשלים סגור במשך כ40 דק עד שעה על חום בינוני.נושה ג’אן🤭

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.